Chciałbym w tym wątku poddawać ocenie zdjęcia w których koncentruję się na różnych źródłach światła - sukcesywnie (mam nadzieję) będę dodawał kolejne zdjęcia. Pierwszy efekt poszukiwań:
1:
pozdrawiam
Chciałbym w tym wątku poddawać ocenie zdjęcia w których koncentruję się na różnych źródłach światła - sukcesywnie (mam nadzieję) będę dodawał kolejne zdjęcia. Pierwszy efekt poszukiwań:
1:
pozdrawiam
Ciekawe - a jakby to samo wykonać przy lekkiej mgiełce? Zwielokrotniłoby efekt pewnie. Mgiełka przyszła mi do głowy po moim poście z mgłą letnią. Bezchmurne niebo też swoją czernią podkreśla światło wychodzące z okna. Podoba mi się![]()
IS 500 + osprzęt ; marny C 480
Pozdrawiam serdecznie - Yello 35
Zdjęcie blady jest OK. Ale wrzuć to, proszę, w czerń i biel...
Różnica pokaże klasę Twojego zdjęcia.
Pozdrawiam. Dariusz Żak
Yello_35 z mgłą byłoby rzeczywiście fajniej ale mgły nie było... też o tym myślałem, ale nie miałem szans żeby czekać na tak sprzyjające warunki...
Co do cz-b... Homek, niestety nie zamierzam przerabiać na cz-b, ponieważ:
a) kolor ma pokazywać ciepło wnętrza które emanuje tym ciepłem na ciemną zimową noc,
b) robiąc zdjęcie nie widziałem tego w czarnobieli. Próbnie przerobiłem na cz-b ale to nie ten temat i nie to, może jakby była mgła to tak
Dzięki za pozytywny odbiór.
b.
no i swietnie ze nie przerobilesZamieszczone przez blady
zdjecie mi sie podoba, widac cieplo tej chalupy
YO! Szanuję zdanie, nie widziałeś tego w cz-b. Powiem więcej, to Twoje zdjęcie i moje wyrazy... Zazdrość przeze mnie przemawia![]()
Pozdrawiam. Dariusz Żak
Witaj blady.
Powiem Ci tak. Oglądałem to zdjęcie kilka razy. No może więcej. Im więcej na nie patrzę tym bardziej mi się podoba. Ma w sobie to coś. Podoba mi się perpsektywa, dobrze wybrałeś miejsce na zrobienie zdjęcia, dobry kadr. Podoba mi się balans bieli, ładnie oddaje klimat tego miejsca. No i oczywiście to drzewo naprzeciw okna.
Patrząc na nie czuje się jak bym był o kilkanaście lat młodszy i zakradał się do domu u cioci na wsi po wcześniejszym wymknięciu się na zewnątrz przez inne okno tak dla psoty :P. Później się zakradałem żeby zobaczyć czy już mnie szukają czy jeszcze nie.
Właśnie to w tym zdjęciu podoba mi się najbardziej. Przedstawiłeś malutki wycinek z mojego życia.
E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2
Nurek - jakbyś tam był to swobodnie mógłbyś się wykradać...cieszę się, że pomimo tego, że nie byłeś w tym konkretnym miejscu, to Twoje przeżycia pozwoliły Ci być w podobnych klimatach bo to są niezłe obrazy do uchwycenia i zapamiętania.
Widzę chłopaki, że sobie wysoko poprzeczkę postawiłem z tym światłem. Nie dobrze...
b.
Zdjęcie ogólnie ok, ale czegoś mi tu brakuje. Nie wiem na czym się skupić. Czy na oknie, czy na promieniach światła, czy na drzewie, czy na fakturze śniegu. Jakoś mi brakuje treści na tym zdjęciu. Ale dobrze kombinujesz.
Dużo pustki w kadrze, ale może o to ci chodził. Brakuje mi po prostu tematu zdjęcia.
Czekam na następne próby ze światłem. Pozdrawiam.
Rafał, tematem jest światło reszta tego co widać to niezbędni statyści.
b.