Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: E-300 jaka lampa

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    tutaj
    http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=583
    jest dokladny opis tej lampy, z tego co wyczytałe, to współpracuje z olkami serii C, o E nie ma ani słowa. Działać pewnie działa, tylko TTL nie konieniecznie...
    Jak sprawdzisz, to daj znać, bo wygląda całkiem fajnie.
    Pozdrawiam

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

a do e-500?

Pozwoliłem się podczepić pod temat lampy tyle, że do E 500.

Otóż, jestem w przededniu zakupu lampy do mojego E 500. Nie znam się na tym zbytnio, zaproponowano mi coś takiego:

http://www.metz.de/en/photo_electron...AF-4O.176.html

i w związku z tym mam prośbę a raczej pytanie. co sądzicie o tej konfiguracji? chcę np. popstrykać trochę w kościołach, trochę na imprezach. warto się w to pchać? na fl 50 niestety mnie nie stać, fl 36 też jest trochę droższy (za metza 750, za fl 36 niecałe 1000, poza tym wiele opinii wskazuje na to, że do powyższych celów fl 36 jest zbyt słaby). dziękuję za wszelką pomoc.

robin102
    Gość
    Nie kombinuj z lampą i nie wyważaj otwrtych drzwi za 800 zl masz FL 36 i świety spokój. Do robienia fotek w kościołach to raczej potrzebne dodatkowe oświetlenie . Ewentualnie możesz walić po oczach 2 lampami naraz . Szczerze powiem ,że to nie FL 36 jest za cienka do dużych pomieszczeń , a E300 to nie sprzęcik do takich zadań zwłaszcza z kitowymi obiektywami. Zerknij sobie na wątek z fotkami robinym obiektywem 40-150 w akcji , praca zbiorowa. Były robione na wielkiej hali niektóre z lampą , jak to kicha wychodzi sam zobacz i oceń. Z metzem zamotasz się na bank, nie będziesz miał komfortu pracy i ciekawe ujęcia odejdą w siną dal jak zeszłoroczny śnieg.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Acha, boje się tylko czy ten FL 36 wystarczy, by na przykład w dużym, raczej słabo oświetlonym kościele doświetlić scenę w odległości powiedzmy 4 metrów?

robin102
    Gość
    spoko wystarczy

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

lampa FL40 FL-40

Jeronimo: uzytkownik pete_136 mial problem z podczepieniem sie pod instniejacy post wiec mu pomoglem

Cytat Zamieszczone przez pete_136
    Przeczytałem pkt.4 i wszystkie stare posty dotyczące konfiguracji E300 z lampą Na żadnym nie znalazłem informacji dotyczacej FL-40 Niektórzy pytają nawet czy taka lampa wogóle istnieje. Pytanie czy ktokolwiek podpinał taką do E300 to nie przestępstwo a mi by pomogło. Bo w końcu od czego służy forum.
    streszczenie: czy ktos podpinal do e300 lampe FL-40

Awatar pleg
    Mieszka w
    Legionowo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Nie kombinuj z lampą i nie wyważaj otwrtych drzwi za 800 zl masz FL 36 i świety spokój.
    Ważne pytanie
    Gdzie można kupić tę lampę za 800 zł. Biorę od ręki

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria

Wiejo napisał

Doradzałbym jednak poczekać i zakupić dedykowaną FL 36 a na ten czas pożyczyć jakiś manual. To jest naprawdę bardzo dobra lampa tylko wymaga dokładnego poznania jest funkcji i nastaw. Jak przez to przebrniesz to z każdym zdjęciem się odwdzięczy. Pozdrawiam.
    pozdrawiam Wiejo

dinx6
    Gość

Re: Wiejo napisał

Cytat Zamieszczone przez Wiejo
    Doradzałbym jednak poczekać i zakupić dedykowaną FL 36 a na ten czas pożyczyć jakiś manual. To jest naprawdę bardzo dobra lampa tylko wymaga dokładnego poznania jest funkcji i nastaw. Jak przez to przebrniesz to z każdym zdjęciem się odwdzięczy. Pozdrawiam.
    dzięki wielkie za radę. kupię jednak fl 36. niestety, nie za 800 (ja też biorę od ręki, jakby co ale wolę to niż coś, z czym będe mieć problemy z uwagi na oszczędność 200 zł.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    czytam i az sie wlos jezy a od czego jest allegro?

http://www.allegro.pl/search.php?closed=1&string=FL-36

napiszcie do tego sprzedawcy (jest ok) i jeszcze raz wam wystawi