Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 96

Wątek: Pomocy [e300 awaria]

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Zapewne to kwestia tego, ze ostrzyles teraz na maunalnu, a wczesniej na AF. Byc moze cos z AF bylo nie tak? Zdjecia z 14-45 sa troche nieostre, jakby mydlane, co trzeba poprawiac w programie. Lustrzanki, w przeciwienstwie do kompaktow (niedawno byl temat o porownaniu 14-45 do 14-54) nie przeostrzaja. Ja tam wole miec niedostrzone i najwyzje sobie podciagnac ostrosc w programie, niz miec plastikowa trawe z przeostrzenia.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Awatar jerryjola
    Mieszka w
    Częstochowa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    nie do końca, aparat ma od ponad półtorej roku, do grudnia ostrzył jak się patrzy, przez ostatnie dwa miesiące było do bani, bałem się ze jest to wina body, ale po podpięciu 40-150 ostrzenie na AF było ok.

Zdesperowany, bo nie wiedziałem co się stało, wystawiłem ogłoszenia o jego sprzedaży...
    a tu dziś pobawiłem się sporo na MF, bo to ostrzenie nie dawało mi spokoju.... no i zaczął znów ostrzyć. Tak ze jak go nie uda mi się sprzedać, zaraz kupię 14-54...
    Albercik wie lepiej...
    był e300, był d80, był e3+14-54...jeszcze jest d30+70-200 VRII+N35/50/85mm...
    jest i będzie rx10...

Nie ma słabych aparatów... są tylko słabi fotografujący....

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    Pytanko do ludzi ktorzy maja wieksze doswiadczenie z serwisem.
    Czy ja dobrze pamietam ze moge poprosic w ramach gwarancji o przeczyszczenie body i wymiane "paska" na ktorym sie osadzaja syfki?

pozdrawiam
    Tak, ja osobiście zamierzam wysłać aparat do przeczyszczenia po zimie (w lipcu kończy mi się gawarancja - jak te lata szybko lecą ) Też nie byłem pewien czy takie czyszczenie jest darmowe lecz serwis odpowiedział mi pozytywnie:

Uprzejmie informuję, że czyszczenie aparatu jest bezpłatne w ramach gwarancji.

Proces czyszczenia trwa do 2 tygodni.

Serwisowanie odbywa się w Czechach, ale za pośrednictwem naszego serwisuw Duchnicach.
    Koszt czyszczenia po wygaśnięciu gwarancji to 829 PLN brutto.

Pozdrawiam

Joanna Karpińska - Zabijak

OLYMPUS SERWIS

Popatrzcie jaka cena po wygaśnięciu gwarancji

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

OT !!!

jerryjola juz watki o AF w tym obiektywy byly nie raz.... dla mnie to troche OT.
    Bo tutaj glownie jest poruszany problem z obiektywem, stykami i zwiechami (a nie ostroscia)
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    zalamalem sie

Przyjechal do mnie aparat z serwisu. Przed chwila postanowilem go przygotowac na jutrzejsze focenie - wlozylem akumulatorek, karte pamieci, przyczepilem pasek no i podlaczylem obiektyw ZD 14-54mm. Wlaczam aparat, no i body nie widzi obiektywu Musialem wykrecic obiektyw i wkrecic go ponownie zeby laskawie zaskoczylo. Z racji godziny i mojego humoru odlozylem aparat i jutro go porzadnie przetestuje (wnioski juz mozna chyba wyciagnac).

Jak juz wczesniej pisalem aparat zostal drugi raz wyslany z tym samym problemem "niewidzenia obiektywu"...

Oprocz gwarancji dostalem kartke "przyjecie zlecenia"
    Objawy awarii B0053
    B0017

i wszystko jasne
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    [ciach] Objawy awarii B0053
    B0017
    są to standardowe kody opisujące ogólną usterkę, czyli ogólnie przetłumaczyli to co napisałeś w opisie usterki na kod serwisu.

Tak zgłasza do Czech serwis Polski(który nie zajmuję sie naprawą, a tylko opisuje i wysła dalej).

Widocznie Czesi dali ****.

Pozdr.
    było sobie życie

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

nie mam juz sily :(

Nie wiem kto dal ciala i co to za kody.... wiem jedno w tej chwili aparat mi wogle nie widzi obiektywow. Naprawa sporadycznego "niewidzenia" przeobrazila sie w raczej sporadyczne widzenie obiektywow (teraz jest gorzej niz bylo). Jutro musze wyslac reklamacje

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Re: nie mam juz sily :(

Nie wiem kto dal ciala i co to za kody.... wiem jedno w tej chwili aparat mi wogle nie widzi obiektywow. Naprawa sporadycznego "niewidzenia" przeobrazila sie w raczej sporadyczne widzenie obiektywow (teraz jest gorzej niz bylo). Jutro musze wyslac reklamacje
    wysłij jeszcze raz, zadzwoń do serwisu możę dadzą Ci coś na podmianke.
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Re: nie mam juz sily :(

to witaj w klubie, ktos pobije moj rekord i wysle 9 razy do serwisu ten sam aparat na w sumie rotacyjnie dwie wady (BF + wyjarane dead na matrycy)?

jak to sie mowi - do 8smiu razy sztuka
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    o w morde!!!!!!!!!!!

Mi sie gwarancja konczy... chociaz z drugiej strony jesli tak beda wygladaly naprawy jak poprzednia ze pare godzin tylko chodzil, to kto wie moze do 10 razy dojde

to w sumie nie jest smieszne..... ;(