Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 96

Wątek: Pomocy [e300 awaria]

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    wiem wiem.... styki czysciutkie! (zreszta byla mowa juz o tym w tym temacie)

;(
    To chyba nie ma innej mozliwosci, wyslij do serwisu i zaznacz, ze to nie problem stykow, moze to cos pomoze... :/

Mi sie niedawno E330 zawiesil. Brat sie nim bawil, zrobil szybko jakies dwie serie w RAW (tak twierdzil...) i aparat zawisl. Mozna bylo zmieniac przyslone i czas, ale lampka buforowania caly czas migala i nie dzialal spust. Czekalem, czekalem (liczylem, ze bufor sie oprozni), w koncu sprobowalem z wylaczeniem, ale tez nic i w koncu musialem wyjac baterie. Dopiero to pomoglo. Byla to pierwsza taka sytuacja z E330 od zakupu, czyli konca cerwca 2006.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    suchar:

witamy w klubie zwisających... to by znaczyło że nawet nowe maszynki potrafią zamarzać. a już myślałem że wyprostowali soft i temat nie istnieje.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Byl to pierwszy taki przypadek od 7-8 miesiecy (od momentu zakupu), wiec nie jest zle... Tak czy siak wolalbym bez takich przygod. Z drugiej strony raz na 8 miesiecy jedno zwieszenie sie to jeszcze przezyje...

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

hmm.... OT?

czy wy mowicie tak jak jest w temacie o e300 (i nie widzeniu obiektywow)? czy o zwieszaniu sie e330? bo zglupialem a moze kazda e-olek sie zwiesza :P
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Ja pisalem o tym, ze mi sie E330 zwiesil, a Kaarool chyba tak ogolnie Moj E330 obiektyw widzial (mozna bylo zmieniac przeslone), tylko buforu nie zwalnial, nie dzialal spust i On/Off.

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    Ot i kicha, ale po latach spędzonych na forum,myślę że spokojnie możesz wysłać do serwisu, naprawią i jeszcze podziękują za kontakt
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    no tego chyba nie naprawili (to nie pierwszy problem)... nie mialem objawow bo praktycznie siedzie w studio z ciagle przykreconym jednym obiektywem
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Jeronimo:

powiem Ci tak: czy nie lepiej opylić tego E-300+14-45, dołożyć 700 i kupić E-330 body? robisz szybki ruch, zyskujesz sprawną i 4x mniej szumiącą puszkę.

możesz też zostać męczennikiem i bujać się z serwisem całą wiosnę - wybór należy do Ciebie.

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    lubie moja e300tke... a kadrowanie na LCD jakos mi nie podchodzi. Mam 4 szkla Zuiko wiec raczej na zmiane systemu sie nie zanosi. Cholerka chcialbym miec 100% sprawny aparat i focic a nie znowu szukac jakiegos body i zajmowac sie takimi pierdolami...

Narazie plan mam taki ze teraz foce ostro modelki w dzien w dzien nie zmieniajac obiektywow. No i wysylam na serwis (w czasie gdy aparat bedzie w serwisie bede mial co obrabiac ). Co do bujania przez cala wiosne z serwisem to raczej to nie wykonalne bo mi sie gwarancja konczy

Pytanko do ludzi ktorzy maja wieksze doswiadczenie z serwisem.
    Czy ja dobrze pamietam ze moge poprosic w ramach gwarancji o przeczyszczenie body i wymiane "paska" na ktorym sie osadzaja syfki?

pozdrawiam

Awatar jerryjola
    Mieszka w
    Częstochowa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    a ja coś może od siebie

rozpusciłem parę dni temu info, ze sprzedaję swojego e300 z całym osprzętem....
    miałem kłopoty z ostrzeniem AF, w zasadzie na 14-45 każde wychodziło mi nieostre. Nie zakupiłem Zd 14-54 do dzis, bo dwa razy nawalił dostawca, a za trzecim razem dziecko zrzuciło laptopa (włączonego) ze stołu, więc kasa poszła na coś innego
    już umówiłem się na przetestowanie nikona d80 z 18-135 mm, nawet kasę mam prawie całą.
    Dzis parę razy poostrzyłem całkowicie na manualu.......... i zaczał ostrzyć!!!

Będę chyba musiał odmawiać chętnym na kupno i jednak kupić w końcu 14-54
    Albercik wie lepiej...
    był e300, był d80, był e3+14-54...jeszcze jest d30+70-200 VRII+N35/50/85mm...
    jest i będzie rx10...

Nie ma słabych aparatów... są tylko słabi fotografujący....