Rafał, mnie GO pasuje, bardzo delikatne przejście. Całość mięciutka, jedynie na oczach dałbym większą ostrość i tak jak sugerował Dziadek, wyczyścił z włosków. Gratki - piękny portret. Fajnie sobie eksperymentujesz.
Rafał, mnie GO pasuje, bardzo delikatne przejście. Całość mięciutka, jedynie na oczach dałbym większą ostrość i tak jak sugerował Dziadek, wyczyścił z włosków. Gratki - piękny portret. Fajnie sobie eksperymentujesz.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Oświetlenie fajne, mięciutki ale faktycznie GO dla mnie też za małe szczególnie, że włosy w tym zdjęciu są najostrzejsze.
Zapraszam na: stronę - www.mikolaj-kalina.com foto blog -http://mikolajkalina.wordpress.com/
Ostatnie streetowe- rewelka. Gdzie ty tych modeli wynajdujesz....?![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Dzięki za komentarze. Kolejne foty - jeden street i jeden portret Majeczki. Fajnie mają dzieci fotografistów - zdjęcia na naszej klasie robią furorę na tle pstryków z komórki.
1140
1141
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ten człowiek na wózku to były żołnierz, nogi stracił w Afganistanie. Zdjęcie zrobione z Kijowie.
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 16.09.10 o 07:40 Powód: Automatyczne scalenie postów
Kolejny śliczny portret uroczej dziewczyny. Tym razem z większą głębią ostrości co wyszło na plus.
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Ten portrecik - super.
Pozdrawiam.
kurde ,jak mi sie podobaswietny portrecik.
ps.tylko tak dalej ,a bedziesz musial zmienic polowe tytulu w watkupzdr.
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Rafał,
Portrecik 1139 wdzięczny, pomysłowa aranżacja, światełko zdecydowane lecz nie jątrzące.
Mała GO i puszysta fryzurka sprawiła, że modelka spogląda na nas z jakiejś nadrzeczywistości. Być może mniej bluru na twarzy wprowadzilo by więcej realizmu, co dodałoby tożsamości, wyrazistości psychicznej modelce (blur troche ją chowa). Być może, ale aby ostatecznie dowieść lepszości portretu bez bluru, trzeba by to uskutecznić. Całkiem możliwe, że by nie wypalilo. Ale i tak jest bardzo dobrze.
Wysokie uznanie dla coraz sprawniejszego poruszania się po studiu. Nadal jednak jestem przekonany, że portret sytuacyjny, a vista, jest Twoim specialite de la maison, jestem pod wielkim wrażeniem Twoich osiągnięć na tej działce, mam to w oczach.
Pzdr, TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 16.09.10 o 11:48
Miło Cię znowu widzieć Tadeuszu. Mam nadzieję, że częściej będziesz zaglądał na Olkowe forum.
Tadeuszu, te foty nie były blurowane. Nie wyostrzyłem ich po zmniejszeniu (wyostrzyłem tylko lekko oczy i usta) i pewnie stąd taki efekt. Zawsze do tej pory wyostrzałem foty dość mocno, teraz próbuję trochę inaczej obrabiać.
Pastelowe kolorki na portrecikach bardzo mi się podobają .
Ostatnio edytowane przez lisiajamka1 ; 16.09.10 o 13:55