179 na tak
179 na tak
Pozdrawiam
Adam Gandziarowski
Stańczyk jest prześwietny... ale pokaż jeszcze niepoPSute zdjęcie (z ciekawości).
Fotka 180 trafiona i pasuje jej HDRowanie, natomiast 181 jakos nie za bardzo. Nie wyglada zle ale cos mi nie pasuje (nie mam duszy artysty wiec nie zaproponuje jak mozna by ja przedstawic korzystniej). To nie to ze wyglada źle bo jest ciekawa, zarowno ujecia jak i obrbka ale jednak nie tak doskonala jak 180tka.
...był Olek jest A6000
Stańczyk niePSuty był niedoświetlony. Za to dobrze naświetlone było niebo. Dlatego zdecydowałem się na HDRa. IMO nie warto kombinować z HDRem z jednego rawa, jeśli na focie są przepały. Program wlewa szary kolor i wygląda to marnie. Za to fajnie wyciąga cienie. Dodaje ziarno w cieniach, ale efekty bywają ciekawe.Zamieszczone przez mariush
A tak wygląda fota prosto z aparatu:
x x x
nie nie i jeszcze raz nie! nie wolno tak sie bawic!
ej no co wy? jak juz tak haderujeta to wrzuccie sobie dwa odrazki (z tych hdrowanych) na dwie warstwy w 'programie graficznym'. jasniejsza wyzej. i gumeczka usuwajcie poswiaty az przebijecie sie do tej ciemniejszej warstwy.
a ten brejkers to co on ma na brzuchu? prazynki jadl? fajnie wyszlo, ale jak wiem co spowodowalo efekt to sie czepiam.
prosze mnie zapisac do grupy straight-edge-hdr-agnostic-front
ja takich niedoswietlonych zdjec wole nie robic. tymbardziej, ze zbieram na lampe dopiero.
a tu moj stanley, bez poswiaty: moze mam wytarta psychike ale tak wydaje sie lepiej.
Rafał - problem polega na tym, że obróbka jest fatalnie widoczna... mówię o poświacie dookoła głowy Stańczyka.
Twoje zdjęcie wyjściowe było po prostu niewłaściwie naświetlone - tylko lampa dałaby ci właściwą ekspozycję.
Za to moment i gębula przesympatyczna![]()
Moje obróbki HDR to balansowanie na granicy kiczu. Zdaję sobie na szczęście z tego sprawę.I wiem, że kilka razy przekroczyłem granicę dobrego smaku. Traktuję to jako zabawę.
Ciekawe są reakcje forumowiczów - niektórym się podobają te cudactwa. Mnie przyznam się ze wstydem, też niektóre przeróbki HDRowe...![]()
To teraz normalne zdjęcie:
182
Mariusz, wiem że fota Stańczyka niedoświetlona. Ale zamiast wyrzucić ją do kosza wolałem przerobić na HDRa.
Ostatnia b. dobra podoba mi się jak to skadrowałes.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.