Heheh
takie proste, a takie fajne
367 lepsze.
Heheh
takie proste, a takie fajne
367 lepsze.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Tak mnie łechcą Twoje słowa, że zacząłem się zastanawiać, czy nie chcesz pożyczyć ode mnie pieniędzyZamieszczone przez k@czy
.
No to kolejne foty - każda z innej parafii. Ta z dziewczynką ze stojącymi włosami zrobiłem w kolorze, bo doszedłem do wniosku, że bardziej mi się podoba niż wcześniej pokazane BW.
369
370
371
372
Tego gościa na 370 jakbym skądś znał. Myslałem, że cerę ma gładziusieńką, a tu kicha i niedogolony jakiś. Kto Cię tak blisko dopuścił?
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Fotę zrobiłem na jakiejś dziennikarskiej obsłudze.Zamieszczone przez Piotr Grześ
371. - świetnie Ci to wyszło. Fajnie zastosowana GO, fajne światło, radość bije po oczach![]()
369 Faktycznie lepsze w kolorze, cikawa fotografia
370 dla mnie zbyt ciasny kadr, obróbka zbyt mocno przerysowuje szczegóły
371 podoba się uwielbiam fotografie z dziećmi
372 ustrość zeszła z twarzy![]()
Faktycznie ostrość jest na kanapie. Nie zauważyłem tego, więc wada może nie jest duża. Ale masz rację. Zaczynam podejrzewać mój obiektyw o BF.Zamieszczone przez west73
Rafał nie przesadzaj z BF, mnie przy takiej modelce tez by sie łapki trzęsły tak ze AF nie wiedziałby gdzie łapać ostrość![]()
Kiedyś Jeronimo doradził mi, bym nie sprawdzam FF i BF mojego kitowego obiektywu 14-45. Bo skoro jestem zadowolony z fot, to po wykryciu wady tylko się będę wk... ał. Posłuchałem rady. W sumie używam głównie szerokiego kąta, gdzie GO jest duża więc nie odczuwam ewentualnego BF. Bo jeśli jest, to niewielki.
Przymierzam się do zmiany kita na 14-54, stary zostawię sobie jako zapasowy. Wtedy sprawdzę czy mój 14-45 ma faktycznie BF i odeślę do serwisu. Teraz i tak nie mogę zostać bez obiektywu.
369 jest b. fajne, reszta słaba.