Strona 89 z 759 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139189589 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Rafal, powiedz mi, czy ludzie czesto Ci odmawiaja zrobienia im zdjecia?
    Prawdę mówiąc prawie nigdy nie pytam o zgodę, tylko strzelam z zaskoczenia. Niepozowane foty są najlepsze. Jeśli człowiek wie że jest fotografowany, zachowuje się nienaturalnie i to widać na zdjęciach.

Wymaga to tupetu i bezczelności. Te cechy są sprzeczne z moim charakterem, więc muszę się przełamywać za każdym razem . Nie używam prawie nigdy teleobiektywu, staram się podchodzić do ludzi jak najbliżej z szerokim kątem. Nie lubię płaskiej perspektywy długiego obiektywu. Po za tym co to za sztuka robić streatphoterkę przy pomocy tele ?

Lubię fotografować ludzi i lubię ludzi, których fotografuję. Nawet tych zapijaczonych śmierdzących żuli. Często jest tak, że człowiek którego ustrzeliłem zauważa to, wtedy się do niego uśmiecham i to najczęściej załatwia sprawę. Czasami ludzie rzucają za mną joby, ale ich nie słyszę, bo mam głośną muzykę na uszach .

Dreszczyk emocji jest przy foceniu meneli. Zdarza się, że bywają agresywni. Ale jestem kolesiem dość dużej postury, więc raczej nie startują z rękami. Matka moich dzieci twierdzi jednak, że w końcu kiedyś dostanę po ryju. .
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    ...Matka moich dzieci twierdzi jednak, że w końcu kiedyś dostanę po ryju. ...
    No to mnie zacheciles Tak sie pytam, bo jednak mam pewne opory przy bezczlnym strzelalniu ludziom fotek. Brakuje mi tupetu. Probowalem kadrowac na LV dla nie poznaki, jednak robienie fotyz poziomu bioder jest srednio widoczne, a i tak pewnie osoba fotografowana moze sie latwo domyslec, co robie. Ale skoro usmiech zalatwia sprawe, to bede pewniejszy Jedna rzecz, jakiej sie jeszcze obawiam podczas chodzenia z aparatem po miescie, to to, ze moge wrocic do domu bez aparatu i z dwoma guzami na glowie. Jakby nie bylo, szanse na taki rozwoj sytuacji nie sa male. Niestety. Ale to juz troche inna sprawa. Byc moze ten problem rozwiaze chodzenie ze statywem... w celach obronnych Musze sobie tylko zalatwic jakas ciezka glowice i problem z glowy
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Absolutnie nie chcę Cię zniechęcać do streatphoterki. Wręcz przeciwnie. Tak niewielu ludzi robi uliczne foty, a tak wielu foci robale . A to naprawdę wielka frajda.

Ostatnie zdanie mojego poprzedniego postu (o dostaniu po ryju) jest bardziej żartobliwe. Tak naprawdę prawdopodobieństwo dostanie bęcków jest niewielkie. Trzeba tylko zachować zdrowy rozsądek i nie pchać się np. z aparatem pod budkę z piwem pełnej narąbanych kolesi. Uliczne focenie to nie tylko żule i menele.

Ty masz super z tym monitorkiem w E330. Bardzo Ci go zazdroszczę.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Kolejna fota:

348
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    dynamiczna fotka, super
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Jestem w trakcie porządnego opanowywania PSa. W najbliższym czasie będę pewnie wrzucał więcej fot kolorowych. To zdjęcie jest chyba pierwszym, gdzie obrobiłem kolory świadomie (a nie na pałę jak dotychczas).

Podobają się Wam kolory na tym zdjęciu?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Troszkę prześwietlony mur - zbytnio odwraca uwage od dorożki,

Ale ogólnie zdjęcie jest dobre.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar dooomin
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Fakt, świeci trochę ten mur, a najbardziej plamy na budynku na lewo od muru. Bordowe frędzle mają chyba przesycony kolor. "Tuningowałeś" je?
    Poza tym oczywiście ujęcie chycone bardzo w porządku. Ruch też.
    "hans und helmut trinken vermut"

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dooomin
    Fakt, świeci trochę ten mur, a najbardziej plamy na budynku na lewo od muru. Bordowe frędzle mają chyba przesycony kolor. "Tuningowałeś" je?
    Poza tym oczywiście ujęcie chycone bardzo w porządku. Ruch też.
    Nie tuningowałem. Tylko starałem się świadomą obróbką zrobić jak najbardziej naturalną kolorystycznie fotę (bez buzeranckich efektów). I chyba mi się udało. Zdjęcie zrobione w sobotnie, słoneczne popołudnie. Mur jest jasny, bo świeciło na niego słońce. Ale nie jest przepalony.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar dooomin
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Nie to, żebym się czepiał Byłem ciekaw czy to naturalne czy nie.
    "hans und helmut trinken vermut"

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów