Strona 80 z 759 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180580 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Aga, to zdjęcie jest zrobione rybim okiem - 8mm. Dlatego nochal wyłazi z kadru. Obiektyw wybitnie nie do portretu.

EDIT: poprawiłem orta .
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

excel
    Gość
    Rafal, jak dla mnie portret Pana Leonarda I Zacnego jest bardzo, ale to bardzo naturalny. Ujales go na tyle ladnie, tajemniczo z jednej strony - przez padajace na jedno oko swiatlo, a drugie pozostawiajac w glebokim cieniu - a z drugiej strony Pana Leorda mozna "czytac"z jego ostrych rysow, gestej brody i jakze mily, rownie tajemniczy okruszek usmiechu, gleboko schowany w kaciku ust, swiadczacy jednak o pogodnym usposobieniu i przyjaznej duszy.
    Masz talent i szczescie - nie wiem jaki talent czy instynkt ciagnie Cie zawsze do innosci, a nadomiar wszystkiego trafiasz na mile stworzenia.

Portret 2 - wydostales - moim zdaniem - wszystko, co na twarzy czlowieka (bez udzialu glownego skladnika Tupperware) mozna wydostac.

Pozdrawiam,
    excel

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Wielkie dziękuję za komentarze.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar szklarz
    Mieszka w
    Tarnów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Fajna ta kichawa tego gostka
    Pozdrawiam
    Adam Gandziarowski

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Co prawda pokazywałem te zdjęcia w innym wątku (tym o spotkaniu w Katowicach), ale tamten temat zdechnie niechybnie. A mój nie, mam nadzieję. Więc wolę je mieć u siebie.

324

325

326

327

328
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar dooomin
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    323 jest w dechę. Podoba mi się efekt rybiego oka. Patrząc na to zdjęcie mam wrażenie jakbym właśnie mówił coś facetowi na ucho.
    Z nowej serii podoba mi się ujęcie tej samej postaci 324. Świetnie złapany grymas na twarzy i jak zwykle b.dobre kadrowanie. A co do 325, to czy spojrzenie pana starszego zaskutkowało jakąś rozmową? Czy poprzestał na spojrzeniu?
    "hans und helmut trinken vermut"

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dooomin
    A co do 325, to czy spojrzenie pana starszego zaskutkowało jakąś rozmową? Czy poprzestał na spojrzeniu?
    To było zrobione teleobiektywem 300 mm (czyli 600 mm w przeliczeniu na FF). Byłem więc daleko od starszego pana. Nie zarejestrował, że robię mu zdjęcie. Miałem ten obiektyw tylko minutkę (LubMich go cały czas obłapiał ). Łapki mi trzęsły nie tylko od ciężaru tej zabawki (3,5 kg.). To szkiełko kosztuje ok. 27 tys. zł.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    I jeszcze jedno zdjęcie Pana L. Pojechałem na wczorajszy spicz w Katowicach z myślą o liźnięciu wiedzy o świeceniu w studio. Mam plan urządzić w tym roku w piwnicy mojej chałupy studio.

Ale trochę zmarnowałem ten czas, bo w sumie niewiele się dowiedziałem. Jak zobaczyłem takie znakomite facjaty jak Pan Leonard (namówiłem go na pozowanie) i kolega Wieja (nie wiem jak ma na imię, nie zakonotowałem. Sorki) to nie mogłem się powstrzymać od focenia.

Zamiast pstrykać i analizować ustawienie świateł, porównywać zdjęcia z różnym ustawieniem fleszy, ja rzuciłem się do focenia jak nastoletni onanista na "świerszczyka" . To było silniejsze ode mnie. Użyłem tylko jednego źródła światła z plastrem miodu (ostre światło).

329
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    A wyszlo swietnie Ten portret podoba mi sie chyba najbardziej ze wszystkich nizej zaprezentowanych. Mysle, ze B&W bylby rowniez ciekawy. Naprawde mi sie podoba. Swiatlo jest piekne, lepiej juz chyba nie mozna bylo ukazac tej twarzy. Cos mnie w tym zdjeciu urzeklo i mam wrazenie, ze tym czyms jest swiatlo
    Pzdr i poprosze o wiecej takich
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar dooomin
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    To szkiełko kosztuje ok. 27 tys. zł.
    Ymhhh... Aż mnie zęby rozbolały...

A ostatni portrecik: mucha nie siada. Światło i w ogóle całość bardzo mi pasi.
    "hans und helmut trinken vermut"

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów