Strona 8 z 759 PierwszyPierwszy ... 6789101858108508 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    jak zauwazyl tadeusz plakatowy aspekt zdjecia - stawiajacy sprzeciw czerwonemu swiatlu zawodnik z koncertu jest mocny. aghhhr!! (ja bym foto wyslal zespolowi. za darmo rzecz jasna)

147 pachnie 40-150, (racja?) a jak jest z 146? 146 powiedzialbym, ze jest cudne, gdyby nie ucieta dlon. sorry, ale to uzytkownicy tego forum wypracowali u mnie takie podejscie do fotografii. (a wogole fota lekko leci w lewo

a jak ty rafale strzelasz do ludzi z takiego bliska? zawsze pytasz o zgode, czy podchodzisz i walisz prosto w pysk?

postaraj sie odp na wszystko co pytalem i potem zasypalem czyms innym. pzdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    147 zrobiona 40-150.

Najczęściej focę ludzi tak, by się nie zorientowali, że są foceni. W Krakowie jest tak wielu turystów, że gość z aparatem nikogo nie dziwi. Często strzelam bez przykładania aparatu do oka, mam pewną wprawę w takim foceniu. Jeśli E3 będzie miał ruchomy LCD i możliwość kadrowania na nim, to pewnie na niego zachoruję.

Lubię łazić po mieście ze słuchawkami na uszach i polować na ludzi z aparatem. Pewnie dlatego tak mało robię przyrody, bo mieszkam na wsi. Więc mam tego po dziurki w nosie. Miasto jest dla mnie ciekawsze.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    a widzisz, ze w duzym miescie jest inna sprawa (tak se to tlumacze).
    a zdaza ci sie, ze ktos sie zmiarknie i ci nakrzyczy? opowiedz jakas historie.
    czasem jest tak, ze osoba, ktora po chlapnieciu lustra sie orientuje, odwraca glowe ale nie odzywa sie, bo sama sie glupio czuje, ze dala sie zlapac

u mnie w radomsku to drom te mordy i z piachami startuja, ze wole obiektyw na krzaki kierowac, albo na bezbronne dziewczynki

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Zdradzę Ci mój patent. Najlepiej mi się foci ludzi bez zwracania na siebie uwagi na spacerach z moimi dzieciakami. Nikogo nie dziwi tata z aparatem wykonujący ekwilibrystyczne pozy. Jeśli nawet ofiara usłyszy klapnięcie lustra to pomyśli, że gość foci dzieciaki.

Czasami też robię hamówkę - walę komuś fotę prosto w twarz i odchodzę bez słowa. Jeśli jestem sam, zawsze mam muzykę na uszach i nie słyszę protestów (może nikt nie protestuje ).

Mój E500 to mało dyskretny sprzęt. Kiedyś bawiłem się w street foto gupim jaśkiem Canon IXUS II. Ale ma tylko 3,2 megową matrycę, a to za mało. I użyteczne ISO to tylko 100. Ale jest malutki i bezgłośny. Nie ma Bola, żeby ktoś się jarnął że robi mu się fotyę. Muszę pomyśleć o jakimś małym kompakcie z lepszym ISO i większą matrycą.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

ochrona wizerunku

Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Czasami też robię hamówkę - walę komuś fotę prosto w twarz i odchodzę bez słowa.
    hmm... o ile dobrze pamietam to osoba ktora fotografujesz musi wyrazic zgode na publikacje zdjec no chyba ze jest to osoba publiczna czy tez osoba ktora jest czescia jakies calosci (tlumu, miejsca publicznego itp.). Zawsze mnie to zastanawialo jak to sie ma do streetphoto
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    no fajnie. na dzieciaka dla mnie za wczesnie.
    jest jeszcze myk z osoba, ktora ci wchodzi w kadr, ktory masz juz przygotowany specjalnie "pod nia"

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Re: ochrona wizerunku

Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Czasami też robię hamówkę - walę komuś fotę prosto w twarz i odchodzę bez słowa.
    hmm... o ile dobrze pamietam to osoba ktora fotografujesz musi wyrazic zgode na publikacje zdjec no chyba ze jest to osoba publiczna czy tez osoba ktora jest czescia jakies calosci (tlumu, miejsca publicznego itp.). Zawsze mnie to zastanawialo jak to sie ma do streetphoto
    Masz rację. Jeśli ktoś znajdzie siebie na moich fotach z netu i zaprotestuje, to natychmiast ściągnę fotę. Na razie nikt nie protestował .
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cieszę się, że jeszcze komuś prócz mnie podoba się fota z koncertu. Już się martwiłem, że mam gust jakiś taki nie teges.

Kolejne foty uliczne:

148

149

150

151
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    i niby co? babeczka na foto 150 na pytanie "uroczo pani wyglada na tej laweczce. Czy moge pani zrobic zdjecie?" odpowiedziala "a niech pan se robi"?

na 148 pewnie na podobne pytanie padla odpowiedz: "uuu.. mietek, byku, mordo ty moja, bedziesz w telewizji!!" prawda?

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Wszystkie cztery foty z przyczajki. Nie pytałem: "Czy mogę Pani, Panu zrobić zdjęcie?". Po takim pytaniu, nawet jeśli ktoś się zgodzi, to zaczyna pozować i najczęściej g...no wychodzi.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów