Świetne!
Troszkę tylko poświatę zmniejszyć przy spodniach stojącej dziewczyny i będzie kapitalnie![]()
Świetne!
Troszkę tylko poświatę zmniejszyć przy spodniach stojącej dziewczyny i będzie kapitalnie![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Cześć Rafale, nie widzialem poprzedniej wersji tego zdjecia i nie udzielam sie w Twoim wątku, choc podpatruje co i rusz.... to zdjecie jest dla mnie baśniowe, tak sie zamyslilem, ze dziecinstwo mi sie przypomnialo... i tak malarsko fajnie wyszlo (wyobraznie mi rozbudziłeś).
Pozdrawiam.
Mnie tezZamieszczone przez Rafał Czarny
Rafał,
Fotka z dziewczynami i dorożką, w kolorze, którą wystawiłeś na CF, podoba mi się o 100 % lepiej niz ta powyżej w wersji czarno-białej. Tam jest życie, a tu tylko czarn-obialy, nostalgiczny celofanik. Jeszcze jedna drobna sprawa - winieta cz-b jest, jak na moje oko, nie bardzo do przyjęcia. Kolorową trawię, choć z trudnością.
Pzdr, TJ
CZeść
Pierwsza fotka o niebo lepsza, wrzuć ją jeszcze raz dla tych co nie pamiętają albo nie widzieli
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Tadeuszu, szanuję Twoje zdanie, choć nie zawszę się z nim zgadzam.
Zwykle obrabiam foty w kolorze i WB. Czekam jeden dzień (co najmniej) przed wrzuceniem na jakiekolwiek forum. Dopiero wtedy decyduję, czy nadaje się do pokazania ludziom, czy nie. I często się mylę. A wiem to dzięki reakcjom ludzi, którzy mówią: "to mi nie pasuje, tamto bym zmienił". Bardzo sobie cenię ludzkie głosy, bo dzięki nim uczę się.
Mam np. swoją ulubioną fotę, uważam, że jest świetna. Ale pokazałem ją w wielu miejscach w Internecie i okazało się, że podoba się tylko mnie. To była bardzo ważna lekcja.
Najczęściej mam tak, że zaraz po obróbce podoba mi się kolorowa wersja. Ale następnego dnia wybieram WB. Po prostu lubię to i nic nie poradzę.
Tadeuszu, Ty fotografujesz w zupełnie innym stylu niż ja. U Ciebie widzę "akuratność" i tę "akuratność" nieraz podkreślałem w moich skromnych komentarzach pod Twoimi fotografiami. I cenię Ciebie właśnie za tę normalność. Ja natomiast próbuję być bombastyczny, kombinuję jak koń pod górkę - szeroki kąt z bliska, podchodzę na metr do żuli i strzelam im w twarz. Po to, by moje foty były dziwaczne. Czasem osiągam pożądany efekt, najczęściej nie.
Myślę, że w Internecie jest miejsca dla nas obu. Pozdrawiam Cię i wszystkich Olkowiczów. I Canonierów i Nikoniarzy, Pentaksiarzy, Samsungowców itd.
OkijZamieszczone przez john100
316a
Krcze...
mam zgryz, która lepsza, bo obie wymiatają
wywoływałes to 30*30, albo 40*40 ?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Nie wywołałem. Na razie robię porządek na kompie i obrabiam na nowo foty właśnie pod kątem odbitek (mądrzejszy jestem o przeczytaną do połowy książkę Scotta Kelby'ego). I wygrzebuję niepublikowane foty. Mam tego całe mnóstwoZamieszczone przez grizz
A to tylko foty cyfrowe z ostatniego roku (bo od roku mam syfrę). Płodny jestem jak królik
.
Kiedyś się wezmę za negatywy. Mam tego całe pudło.
heh... mam to samo, tylko sesja mnie blokuje a czeka do przejrzenia coś ca. 3tyś fot z Bliskiego Wschodu :/