|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
diabolique, aż byś się zdziwił, gdybyś się dowiedział, jak wiele zdjęć, w których przypadkowość powstania wierzyłeś, w rzeczywistości było starannie wyreżyserowanych i, co częstsze, umiejętnie zmanipulowanych w postprodukcjiFotografia to sztuka, jak nie oszukując widza sprawić, żeby ten oszukał sam siebie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
epicure, masz prawo wierzyć w moją naiwność.
Tu sytuacja jest bardziej złożona, bo pod fotą zaczeła się dyskusja, że "wygląda jak wyreżyserowana", ze "człowiek pomnik" itp (można prześledzić wątek) a autor zbył to milczeniem. Jednoznaczny komentarz byłby chyba uczciwszy, tym bardziej, że wiele osób zachwycił ten obrazek jako autentyczny street.
No i tak ma być. Popieram sam siebie.Zamieszczone przez Saboor
edit:
Jeżeli to "zwykły" street super ustawka czasem jest lepsza niż rzeczywistość, zresztą Wiesz.
Ta fota jest przerysowana i widać przesadę ale tak czy tak jest świetna, rozumiem Twoje
spojrzenie(tak mi się wydaje) wiem że najwyżej Cenisz zatrzymaną rzeczywistość.
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 25.08.13 o 23:05
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Bez przesady, to nie ma nic wspólnego z uczciwością. Fotografia jest jak jedno zdanie wyrwane z kontekstu. Ludzie sami są sobie winni*, że na jego podstawie budują sobie obraz całej książki.
*oczywiście nie powinni odczuwać winy, tak w końcu tylko działa ich mózg.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ostatnio edytowane przez diabolique ; 25.08.13 o 23:25
Wiem że Mistrzów nie wolno krytykować ale... jakieś takie przekombinowane te zdjęcia mi się wydają, jakby zabrakło nieco pomysłu, nieco świeżości...