Strona 63 z 759 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez excel
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Nekst fota:

Tutuł: "...Boże, bądź miłościw mnie grzesznemu..."

294
    Obrazek

Rafal,

jezeli masz na mysli autora fotki, to tak, niechze bedzie milosciwy. Wole Jego bardziej ziemskim.

pozdrawiam,
    excel
    Rozumiem, że nie podobają Ci się majzograficzne fiksografie . Spoko. Mało komu się podobają. Ja nie mogę się powstrzymać przed pykaniem takich fotek. Na szczęście potrafię się powstrzmać (choć nie zawsze) przed publikowaniem tych dziwadeł .

Bardzom ciekaw Excel, co powiesz o dokonaniach niejakiego Blubasa. Gość zbiera entuzjastyczne recenzje na onePhoto. Tutaj lina: http://onephoto.pl/portfolio.php3?id_autora=17172
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

excel
    Gość
    Rafal,

pewnie jestem ludzikiem trzymających sie kurczowo (choc nie zawsze) konwencjonalnych sciezek interpretacji sztuki. Powiem jednak, ze jakoś dziwnie szczery wydajesz mi sie w pokazywaniu ludzkiej nędzy, dziwactwa, głupoty, szczescia, wyuzdania, egoizmu i egotyzmu, cwaniactwa, itd. pokazując to w formie tak zaskakującej, ze prawie zawsze kontrowersyjnej, ale jest to, jak juz wcześniej wspomniałem - jakoś dziwnie pasujące do Ciebie. Ta forma, zda mi sie idąca tak dalece, ze Twoje intencje przekazu, a moim zdaniem - jest to prawie zawsze forma krzyku w ciszy, szczególnie w przypadkach skrajnych, uragajacych ludzkiej godności, nie trafi do odbiorcy w sposób przez Ciebie oczekiwany. Krzyk nie bedzie krzykiem, żebrak zda sie bogatszym, a naga kobitka na koniu bedzie bardziej przyodziana i nie bedzie szokować.
    Lubie Cie w bardziej reality world. Ale to tylko moje zdanie.

Pozdrawiam Cie,
    excel

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez excel
    Lubie Cie w bardziej reality world. Ale to tylko moje zdanie.
    Pozdrawiam Cie,
    excel
    Fiksografie i majzografie to na szczęście margines mojego pstrykania. Staram się mieć duży dystans do tego co robię (choć to czasem trudne). Na szczeście jest Internet i fora dyskusyjne takie jak nasze, które sprowadzają "artystoof" na ziemię .

Ja Ciebie również pozdrawiam.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Co do linka - zdjęcia tego kolesia są świetne. Może nie każdy lubi takie foty - ale ja jestem za eksperymentami. Foty tego gościa mają styl, maja specyficzny klimat, wspólne cechy... Ale jak już mówiłem - nie każdy lubi mniej tradycyjnie. Nie każdy lubi b&w z ziarnem, czy innymi 'bajerami'.

Co do Twojego zdjecia. Owszem, jest ciekawe, aczkolwiek - po pierwsze - w pierwszej chwili nie zauwazyłem ze to mnich - nie jest to oczywiste.. A wtedy nie zrozumiemy chyba tytułu. Chociaż nadal nie do końca rozumiem ten tytuł - bo przecież nie widać tu jakiejś winy, grzechu danego osobnika - skąd ten tytuł? Po drugie - może za dużo dołu, może ciut bliżej podejść. Aczkolwiek wtedy nie zmieściłyby się w kadrze samochody po prawej i ten blok, które budują nastrój ulicy, miasta, jakiejś.. szarości?

Ogólnie fota na tak. Lubię takie eksperymenty. Lubię gdy ktoś ma odwagę odejść od wyznaczonych konwenansów. Pokazać coś nowego. Fota ma klimat, wnosi coś nowego. Ale nie jest z tych zachwycających, które pozostają w głowei na długo. Ale jak już mówiłem - jestem na tak. Zresztą co ja - 17letni, raczkujący fotograf będę mówił Tobie - 'staremu' prykowi

Powiedz jeszcze cos o stronie technicznej - wazelina na UVce? Bo gdzieś tu o tym czytałem...

Pozdrawiam
    Przemek

PS. Te zdjęcia tego kolesia... czym to pstrykane może być? Analog?

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez PrzemQ_09
    Powiedz jeszcze cos o stronie technicznej - wazelina na UVce? Bo gdzieś tu o tym czytałem...
    Fota to panoramowanie na dość długim czasie - chyba 1/20 sek. (mnich zasuwał dziarskim krokiem) i jednoczesne ruszenie zoomem. A tytuł? Taki mi się wymyślił.

Pomyślałem, że mnich idzie i się modli. Jest u kresu życia doczesnego, więc przygotowuje się na życie wieczne. Nie ma wątpliwości, jak wielu ludzi, czy po śmierci jest życie. Wierzy.

Takie tam skojarzenie.

Pozdrawiam noworocznie.

Kolejna fota:

295
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Rafał,
    Przestawiłes interpretację swojej fotki:
    Pomyślałem, że mnich idzie i się modli. Jest u kresu życia doczesnego, więc przygotowuje się na życie wieczne. Nie ma wątpliwości, jak wielu ludzi, czy po śmierci jest życie. Wierzy
    Długo sie wpatrywałem w to zdjęcie i nijak nie mogę się nawet zbliżyć do Twich transcendentnych wyjasnień.
    Mnich po prostu idzie. Niczego więcej nie zobaczyłem. A to, że mnich wierzy, to wynika z jego powołania, z Twojego oglądu zagadnienia, a najmniej z fotki.
    Pzdr, TJ

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
    Rafał,
    Przestawiłes interpretację swojej fotki:
    Pomyślałem, że mnich idzie i się modli. Jest u kresu życia doczesnego, więc przygotowuje się na życie wieczne. Nie ma wątpliwości, jak wielu ludzi, czy po śmierci jest życie. Wierzy
    Długo sie wpatrywałem w to zdjęcie i nijak nie mogę się nawet zbliżyć do Twich transcendentnych wyjasnień.
    Mnich po prostu idzie. Niczego więcej nie zobaczyłem. A to, że mnich wierzy, to wynika z jego powołania, z Twojego oglądu zagadnienia, a najmniej z fotki.
    Pzdr, TJ
    No cóż, ja miałem takie skojarzenie. Moim zdaniem (choć mogę się mylić) mnich idzie i się modli. Gdybym sfocił mnicha leżącego krzyżem przed ołtarzem to pewnie Tadeuszu nie miałbyś wątpliwości . Ja lubię takie majzy - jestem fanem zdjęć Blubasa z załączonego wcześniej linku. M.in. właśnie dlatego, że nie są jednoznaczne. Że można do nich dorobić dowolną (prawie) historię.

Pozdrawiam
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Rafał,
    Twoja interpretacja mi się podoba, bo jakiś związek z fotką ma, choć ja uważam, że daleki, ale sztuka, czy prościej mówiąc przedstawinia wizualne mają to do siebie, ze mogą stanowić punkt wyjścia do różnorodnych rozważań.
    Jeśli chodzi o majzy tego autora, do którego link przytoczyłeś, to niektóre są sensowne troszkę, bo w końcu życie nieraz jest takie i autor fotek w ten sposób odnajduje się w świecie - poprzez swoje dzieła, chociaż widze w nich bardzo dużo żonglerki, co z kolei zapala we mnie czerwone światełko, właściwie nieustająco i męcząco. Najbardziej podobała mi sie interpretacja jednego z kolejnych jego obrazków, na której widać mocno rozmazaną postać z tyłu, w potrójnych konturach, co ktos metafizycznie zinterpretował jako Roztrojenie jaźni, a także Dezintegracja. Wielbiciele tego autora uwznioślają go, przeciwnicy wyszydzają, jestem bliżej tych drugich.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    mnich taki wygibany. nie widze, zeby sie modlil. predzej kojarzy mi sie, ze ma cos do zalatwienia i wali w tamta strone.

zdjecia blubasa, czy jak on sie nazywa dla mnie robia wrazenie i chyba mnie zainspirowaly do poprobowania tego nurtu w śtuce. kazde wydaje mi sie jednoznaczne i w ciagu 2-3 sekund jestem w stanie nadac mu pasujaca do tresci interpretacje.
    np. zebym nie byl goloslowny, losowo wybrane:

http://onephoto.pl/info.php3?id=297322 - ale zglodnialem, ciekawe co w lodowce

http://onephoto.pl/info.php3?id=297732 - jakbym ja mial taki aparat..

http://onephoto.pl/info.php3?id=269647 - co mi sie tu sciemniasz, kochaneczku?!! gin!!

http://onephoto.pl/info.php3?id=289643 - rycerzu! jam nie godna abys do mnie przychodzil

pan z golebiami napewno mysli "no, zeby mi ktory nie nas..." bo widzi, ze na drzewie siedzi jeszcze pare sztuk.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Dka, Twoje linki się nie otwierają
    Co do Blubasa - mam kilka ulubionych zdjęć, mistrzowskich wręcz. Nie nazwałabym tego uwzniośleniem. Facet ma jakąś wizję, swój sposób kreowania rzeczywistości. Plus wielką zdolność do chwytania TYCH momentów.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów