Strona 586 z 759 PierwszyPierwszy ... 86486536576584585586587588596636686 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5.851 do 5.860 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Kolejna fota, klasyczna streetfoterka:

1455

sad_P1040420
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dzuiko
    Mieszka w
    (z)Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Czy Ty to robisz dalmierzem, że nic nie wiedzą, czy się dobrze maskujesz ? Dzisiaj niestety jeden gość sprzedający ziemniaki dorwał mnie i machał mi zezwoleniem na handel, panie, ja tu już 5 lat stoję,a pan co, więc chcąc załagodzić sprawę, skasowałem foto...

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dzuiko Zobacz posta
    Czy Ty to robisz dalmierzem, że nic nie wiedzą, czy się dobrze maskujesz ? Dzisiaj niestety jeden gość sprzedający ziemniaki dorwał mnie i machał mi zezwoleniem na handel, panie, ja tu już 5 lat stoję,a pan co, więc chcąc załagodzić sprawę, skasowałem foto...
    Nie robię żadnej tajemnicy z mojego fotopstrykania. Do streeta używam szerokiego kąta, a to wymaga podejścia bardzo blisko ludzików (1-2 metry). Da się to robić głośnym aparatem (przez długi czas fociłem streety Olkiem E-500 z kitowym obiektywem i tym zestawem zrobiłem moje najlepsze foty), ale znacznie sprawniej robi się to dobrym kompaktem (bezgłośnym). W tej chwili używam Panasa LX-3.

Kolejna fota:

1456
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Ech...no przecież oni świata nie widzieli, bo zajęci byli
    Tylko pozdrościć tego okresu
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria
    1456 - baardzo, bardzo!

W kwestii pstrykania fotek ludziom na ulicy - na pewno łatwiej wtopić się w tłum z jakims małym kompaktem niz z wielką lustrzanką. Do tego ludzie inaczej podchodza do fotersów z kompaktami - chyba na zasadzie... i tak mu nic z tego foto nie wyjdzie... i przez tyo czuja się mniej zagrożeni, pozwalają na bliższe podejście, są bardziej skłonni do naturalnych zachowań bez skrępowania.
    Natomiast z mojego doświadczenia wynika, że owo skrępowanie jest najbardziej w nas samych.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dzuiko
    Mieszka w
    (z)Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    1456 - baardzo, bardzo!

W kwestii pstrykania fotek ludziom na ulicy - na pewno łatwiej wtopić się w tłum z jakims małym kompaktem niz z wielką lustrzanką. Do tego ludzie inaczej podchodza do fotersów z kompaktami - chyba na zasadzie... i tak mu nic z tego foto nie wyjdzie... i przez tyo czuja się mniej zagrożeni, pozwalają na bliższe podejście, są bardziej skłonni do naturalnych zachowań bez skrępowania.
    Natomiast z mojego doświadczenia wynika, że owo skrępowanie jest najbardziej w nas samych.
    No własnie, tak jak piszesz - samoskrępowanie jest.

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dzuiko Zobacz posta
    No własnie, tak jak piszesz - samoskrępowanie jest.
    Już dawno pozbyłem się takich oporów. Bez tego nie da się robić zdjęć na ulicy. Na dłuższą metę to byłoby męczące. Fotografowanie musi sprawiać przyjemność, jeśli to ciągła walka z oporami to szkoda zachodu.

Jeśli ma się wprawę to można robić streety całkowicie bezstresowo bez zwracania na siebie uwagi.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    1456 - piekna fota, fajny temat do focenia.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    1455 - piękna fota - oni tacy sobą pochłonięci - piękne to były czasy - łezka w oku się kręci...

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Już dawno pozbyłem się takich oporów. Bez tego nie da się robić zdjęć na ulicy. Na dłuższą metę to byłoby męczące. Fotografowanie musi sprawiać przyjemność, jeśli to ciągła walka z oporami to szkoda zachodu.

Jeśli ma się wprawę to można robić streety całkowicie bezstresowo bez zwracania na siebie uwagi.
    Właśnie dlatego nie lubię streetu, a nawet reporterki. Cały czas czuję się skrępowana. Na wyjazdach zagranicznych tracę w ten sposób świetne kadry. I sporo okazji. Pamietam o poranku na Sycylii przed urokliwą piekarnię wyszedł piękny starszy pan- piekarz w takim typowym dla włoskich piekarzy białym fartuchu i usiadł sobie przed piekarenką. W malowniczej uliczce , o wschodzie słońca byliśmy tylko my i on. Oczywiście spartoliłam fotę z samego stresu, że wkraczam w jego prywatność. Kiwnęłam mu pytająco głową on zezwolił o fotę schrzaniłam. Tak było setki razy. Kompletnie się do tego nie nadaję
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów