Strona 577 z 759 PierwszyPierwszy ... 77477527567575576577578579587627677 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5.761 do 5.770 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Pokój, pokój między forumowiczami...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta

Znam Cię trochę więc pewnie te słowa były dla Ciebie nieprzyjemne i w jakimś stopniu przykre.
    Nie, dlaczego? Przecież każda wypowiedź świadczy o nas samych, o naszej emocjonalności czy podejścia do tematu. Przywykłam w pewnej mierze do swoistej maniery ludzi, którzy fotografii przyrodniczej nie chcą zrozumieć. Oni najczęściej mówią lekceważąco "o kwiatkach", "robaczkach", ptaszkach". Niby nic, niby niechcący, a jednak coś (nie mówię teraz konkretnie o Twojej wypowiedzi skierowanej do mnie).

Nie robi to na mnie już wrażenia, może kiedyś owszem tak. Teraz jednak wiem, że odwalam kawał fajnej roboty przede wszystkim dla bliskich mi ludzi, w tym dla Danielka. Oni mają być ze mnie dumni. Jeśli przy okazji komuś tutaj się spodobają, to dobrze. A jak nie to trudno. Kiedyś było mi przykro, kiedyś się przejmowałam. Teraz widzę, że to nie ma najmniejszego sensu.

Nie jestem zadufana w sobie, wiele wysiłku wkładam w moje zdjęcia, chociaż są ode mnie dużo lepsi. Ale na pewno żadna osoba z forum nie może być dla drugiej wyznacznikiem. Bo przyjemność się skończy. Rozumiem, że są osoby, dla których niesamowicie jest ważny odbiór widza-użytkownika forum. Tak, też tak kiedyś myślałam. Teraz jednak wiem, że często ten widz patrzy krótko bądź napisze coś, aby tylko napisać. Dlatego osobiście przewartościowałam sposób postrzegania oceny moich zdjęć przez innych.

Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    W końcu fotografia na naszym amatorskim forum to tylko zabawa - dla jednych mniej dla innych bardziej ważna. To nie zawody w ringu, kto komu mocniej dop....li.
    Po prostu uraziła Cię forma. To Twoja sprawa, jak na to reagujesz. Mnie to trochę dziwi, ale pewnie dlatego, że nie chcę odpłacać złośliwością za złośliwość.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    Po prostu uraziła Cię forma.
    Uraziła to złe słowo. Po prostu mnie lekko wnerwiła, potem dyskusja się potoczyła swoim torem.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    Przywykłam w pewnej mierze do swoistej maniery ludzi, którzy fotografii przyrodniczej nie chcą zrozumieć. Oni najczęściej mówią lekceważąco "o kwiatkach", "robaczkach", ptaszkach". Niby nic, niby niechcący, a jednak coś (nie mówię teraz konkretnie o Twojej wypowiedzi skierowanej do mnie).
    Nie robi to na mnie już wrażenia, może kiedyś owszem tak. Teraz jednak wiem, że odwalam kawał fajnej roboty przede wszystkim dla bliskich mi ludzi, w tym dla Danielka. Oni mają być ze mnie dumni.
    Mysi, trochę mnie dziwi, że to wszystko o robalach wzięłaś tak do siebie. Mam wrażenie, że robale podał Rafał jako przykład, bo to akurat dziedzina która go zupełnie nie kręci. Napisał przecież też o architekturze.
    Ja pewnie jako przykład podałabym glamour, nudne studyjne portrety lub zdjęcia lotnicze.
    Nie trzymam tu żadnej strony, komunikat Rafała wydaje mi się jednak jasny - pewne dziedziny fotografii nas nie kręcą więc ich nie oceniamy.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Mysi, trochę mnie dziwi, że to wszystko o robalach wzięłaś tak do siebie. Mam wrażenie, że robale podał Rafał jako przykład, bo to akurat dziedzina która go zupełnie nie kręci.
    Cytował mnie tj. odpisywał mi to nie tyle wzięłam do siebie, co odpisałam jemu. Wszak sam powiedział, że to przykład. To wyjaśniłam, że przykład jak przykład i słowo badyle mnie nie razi, bo już nie jedno słyszałam.
    Dobra, zabieram się, żeby nie rozwlekać wątku.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Duża gadulstwa, mało zdjęć ostatnio w wątku. Zatem kolejna goła baba:

1434
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Robisz znakomite postępy ze światłem. W szczególności na udzie i dłoni pięknie się układa. Szacun!
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Wydaje mnie sie,ze gdybys stal bardziej po prawej to linia pomiedzy swiatlem a cieniem byla by bardziej w "kształcie kobiecym",nie taka prosta.Ona wlasnie splaszcza mi obraz.Chyba,ze tak chciales,ale wtedy reka mi przeszkadza a konkretnie jej oswietlona strona.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Igorra
    Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ Zobacz posta
    Robisz znakomite postępy ze światłem. W szczególności na udzie i dłoni pięknie się układa. Szacun!
    tak! światło jest rewelacyjne
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    I co z tego, że goła - mbsz - znakomicie "operujesz" światełkiem.
    Gratulacje i pozdrowienia.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów