Strona 574 z 759 PierwszyPierwszy ... 74474524564572573574575576584624674 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5.731 do 5.740 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

| OlyJedi Awatar ehosonda
    Mieszka w
    WRO
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Sorki, ale umknęło mi to pytanie, nie robię tajemnicy z mojego fotografowania. Tak, ostatnie fiksografie zostały zrobione obiektywem lensbaby z plastikową soczewką. Wcześniejsze fotki na mojej stronie w dziale fiksografia powstały w różnoraki sposób - panning, stroboskop, mazaje na długich czasach, kręcenie na długich czasach aparatem wzdłuż osi obiektywu.
    a ze szklanka zamiast obiektywu juz probowales?
    podobno i bez szkla aparat rejestruje dziwne rzeczy

tez mi jakos te fiksy wlazly, ze tu zagladam czesciej ostatnio
    pzdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria
    Myślałem że na fiksografi kończy Ci się wena, a tu coraz ciekawsze prace widzę.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cieszy mnie ciepłe przyjęcie moich fiksografii. Jestem w trakcie budowania obiektywu własnej roboty do takich dziwologów, obiektyw jest prawie skończony, czekam tylko na przelotkę z allegro, żeby to wszystko złożyć do kupy. Jak skończę to się pochwalę:

1432
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Jestem w trakcie budowania obiektywu własnej roboty do takich dziwologów,
    Mam nadzieję, że nie idziesz w tę stronę i nie musimy się o Ciebie martwić

a zdjęcia się podobają.

| OlyJedi Awatar rol6
    Mieszka w
    Skórzewo/Poznań
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Ostatnia fiksografia bardzo mi się podoba. Zachowujesz fajną równowagę pomiędzy motywem, który widać, a "rozmazaniem". Mnie nie podobają się zdjęcia tego typu, na których trzeba się domyślać motywu przewodniego.

Konstrukcja kolegi Wieprza - bardzo pomysłowa i niskobudżetowa.
    OMD, kilka puszek i wiadro słoików

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Zabawa, zabawą ale dla mnie w fotografii wykorzystanie danego narzędzia powinno nieść za sobą jakiś powód, koncepcję. Patrzę na ostatnie zdjęcie i za cholerę nic w nim nie widzę w galerii za to zdjęcie dałbym 0. Ani nie ma tematu, ani nie ma wartości estetycznej. Oczywiście to jest moje zdanie.

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kali999 Zobacz posta
    Zabawa, zabawą ale dla mnie w fotografii wykorzystanie danego narzędzia powinno nieść za sobą jakiś powód, koncepcję. Patrzę na ostatnie zdjęcie i za cholerę nic w nim nie widzę w galerii za to zdjęcie dałbym 0. Ani nie ma tematu, ani nie ma wartości estetycznej. Oczywiście to jest moje zdanie.
    Ja mam taką zasadę - jeśli czegoś nie rozumiem to się nie wypowiadam. Czego i Tobie serdecznie życzę. Jeśli nie widzisz koncepcji to Twój problem - ja widzę.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Ja nie napisałem, że czegoś nie rozumiem.

Widzę, że ktoś po tylu wiecznych pochwałach ma problem nawet z najmniejszą krytyką. Ktoś kto wierzy w to co robi, zamiast zajmować się osoba krytykującą powinien napisać coś więcej niż "ja widzę". Do tej pory widziałem tylko hasło fiksografia i ładne i mniej ładne estetycznie zdjęcia w tym kilka fajnych ulicznych konotacji.
    Niestety ostatnie zdjęcie nie ma dla mnie żadnej treści plus nie jest estetyczne.

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Kolego, jesteś w błędzie. W moim wątku sam proszę o krytykę. Ale Ty najwyraźniej nie masz pojęcia czym różni się krytyka od krytykanctwa.

Grizz wchodzi regularnie do mojego wątku i krytykuje - np. IMHO ostrość nie tam gdzie trzeba, kompozycja mi nie pasuje bo za dużo z prawej, bałagan w kadrze, słup niepotrzebny (to cytat z Grizza, po którym obrobiłem zdjęcie jeszcze raz z korzyścią dla zdjęcia).
    Ale g...no mi dają teksty takie jak z Twojego poprzedniego postu - "Patrzę na ostatnie zdjęcie i za cholerę nic w nim nie widzę w galerii za to zdjęcie dałbym 0. Ani nie ma tematu, ani nie ma wartości estetycznej".

Napisz dlaczego Ci się nie podoba to Ci jeszcze podziękuję. Nie widzisz treści? Na zdjęciu dziewczyna, narkomanka zaciąga się lolkiem.

Nie twierdzę, że fiksografie muszą się podobać. Rozumiem, że większości się nie podobają, trochę mnie nawet dziwi pozytywny ostatnio oddźwięk moich dziwadeł.

Nie podoba mi się wiele zdjęć, bo nie rozumiem konwencji. Ale nie wchodzę ludziom z zerami do galerii tylko dlatego, że nie lubię zdjęć kwiatków, architektury (zupełnie nie czuję tego tematu), makro i jeszcze kilku innych dziedzin. Kompletnie nie czaję ludzi, którzy fotografują samoloty. Dla mnie wszystkie zdjęcia są takie same. I co? Mam wchodzić im pod zdjęcia i marudzić, że dałbym zero? Naprawdę takie zdjęcia mi się nie podobają. Ale doceniam trud, jaki ludzie włożyli marznąć pod płotami na lotniskach i nie chcę i walić klocków pod ich pracami.

Nie wchodzę np. do wątku Helmuta i nie marudzę, że dałbym mu zero. Nie rozumiem jego zdjęć i jego pasji. Ale wiem, że jest dobrym fotografem i robi dobre zdjęcia. A to, że nie czuję tematu architektura? To nie powód, żebym mu za jego zdjęcia dawał zera *.

Druga rzecz - dlaczego nie robię chamówy z zerami pod zdjęciami, których nie rozumiem i mi się nie podobają? Nie lubię robić ludziom przykrości. Jeśli mój post niczego nie wniesie (bo nie mam pomysłu lub chęci na tekst krytyczny ale nie krytykancki) to się powstrzymuję z komentarzem. Ale to już jest inne zagadnienie, związane z dobrym wychowaniem lub jego brakiem.

* Sorki Helmut, że posłużyłem się Twoim przykładem.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 23.02.11 o 13:56
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Awatar PawelC
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

fiksografia

Poprzednia "fiksografia" bardzo fajna. Ta ostatnia już mniej - brak moim zdaniem wyraźnego zastosowania narzędzia, a szkoda. Ogólnie mam sentyment do tego typu fotografii. Chętnie zobaczę kolejne.

Pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów