Strona 55 z 759 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105155555 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Rafał, masz rację, że lubisz to zdjęcie, bo ja także z przyjemnością je oglądam, a tak na marginesie, ta laska za kierakiem, śliczniutka.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Rafał, chciałem luknąć, na twoje dokonania na obiektywnych, a oni, tzn. admin zabkokował Cię, co im nawstawiałeś
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
    Rafał,
    Tyz prawda - ta Twoja opinia o streetphoto i forach. Moim zdaniem fotografia uliczna, to jest dość cięzki kawałek chleba, no bo jak tu wydusić jakikolwiek artyzm (ulubiona kategoria zajmująca naczelne miejsce w głowach ambitnych forumowiczów) ze sceny, która trwa dajmy na to 3 sekundy, albo chwycić w obiektyw moment, który sie zdarza dajmy na to raz na 100 000 podejść. Ale jak to się zdarzy, to dopiero jest radocha, człowiek jest wtedy utwierdzany po raz kolejny, że warto focić.
    Pzdr, TJ
    Emocje jak na rybach. Adrenalina się podnosi, bo ryzyko oklepania maski jest dość spore. Ja uprawiam dość ryzykowne streetphoto, bo nie używam prawie wcale teleobiektywu. Metodę mam prostą - podchodzę jak nabliżej z szerokim kątem i strzelam. Na półtora metra, metr. Im bliżej, tym lepiej. Jeśli do sceny nie można podejść z szerokim to najczęściej nie warto jej fotografować. Bo płaska perspektywa z teleobiektywu zabije fotę (ale to tylko moje zdanie, co wcale nie oznacza, że mam rację). Na moje miejskie wędrówki często nawet nie zabieram tele.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ
    Rafał, chciałem luknąć, na twoje dokonania na obiektywnych, a oni, tzn. admin zabkokował Cię, co im nawstawiałeś
    Sam usunąłem foty i kazałem się zablokować. Założyłem pierwsze konto pod swoim nazwiskiem. Teraz mam nowe z moją ksywą - rafalczarny.

Wstawiam foty nienerwowo od niedawna w kilka nowych miejsc. Powącham i wybiorę jedno, dwa (oczywiście oprócz naszej oceny zdjęć).
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Rafał,
    Odnosnie częściejszego uzywania obiektywu krótkoogniskowego przychylam się do Twojego zdania i do tego, ze obiektywy długoogniskowe poprzez wąski kat widzenia dają płaską perspektywę - brak głębi.
    Pzdr, TJ

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    To moja pierwsza sklejka w życiu i moja pierwsza ramka w życiu.

275
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    czasem przydałby się opis do zdjęcia, siedząc w gazecie jestem do tego przyzwyczajony, że fotofelek ma jakiś opis w stylu: pan Adam z zawodu cieśla w święto tolerancji na ul. Arki Noego odbijał piłkę ku uciesze jednych i zmartwieniu innych... itp. Często zdjęcie mówi wiele, ale też często odbiór zdjęcia trzeba nakierować a niektóre sytuacje wręcz opisać jak tutaj, bo jestem ciekaw kto to, czemu odbija piłkę na środku chodnika itp.
    Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
    GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
    www.michalmilde.pl

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Gość zbiera kaskę od przechodniów do kapelusza. Robi różne sztuczki z piłką. Kraków, ulica Szewska.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar djus
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    270 i 271 bardzo fajne Rowerek czarno biały też fajny
    Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji