Rafał, masz rację, że lubisz to zdjęcie, bo ja także z przyjemnością je oglądam, a tak na marginesie, ta laska za kierakiem, śliczniutka.
Rafał, masz rację, że lubisz to zdjęcie, bo ja także z przyjemnością je oglądam, a tak na marginesie, ta laska za kierakiem, śliczniutka.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Rafał, chciałem luknąć, na twoje dokonania na obiektywnych, a oni, tzn. admin zabkokował Cię, co im nawstawiałeś![]()
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Emocje jak na rybach.Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
Adrenalina się podnosi, bo ryzyko oklepania maski jest dość spore.
Ja uprawiam dość ryzykowne streetphoto, bo nie używam prawie wcale teleobiektywu. Metodę mam prostą - podchodzę jak nabliżej z szerokim kątem i strzelam. Na półtora metra, metr. Im bliżej, tym lepiej. Jeśli do sceny nie można podejść z szerokim to najczęściej nie warto jej fotografować. Bo płaska perspektywa z teleobiektywu zabije fotę (ale to tylko moje zdanie, co wcale nie oznacza, że mam rację). Na moje miejskie wędrówki często nawet nie zabieram tele.
Sam usunąłem foty i kazałem się zablokować. Założyłem pierwsze konto pod swoim nazwiskiem. Teraz mam nowe z moją ksywą - rafalczarny.Zamieszczone przez Piotr Grześ
Wstawiam foty nienerwowo od niedawna w kilka nowych miejsc. Powącham i wybiorę jedno, dwa (oczywiście oprócz naszej oceny zdjęć).
Rafał,
Odnosnie częściejszego uzywania obiektywu krótkoogniskowego przychylam się do Twojego zdania i do tego, ze obiektywy długoogniskowe poprzez wąski kat widzenia dają płaską perspektywę - brak głębi.
Pzdr, TJ
To moja pierwsza sklejka w życiu i moja pierwsza ramka w życiu.
275
czasem przydałby się opis do zdjęcia, siedząc w gazecie jestem do tego przyzwyczajony, że fotofelek ma jakiś opis w stylu: pan Adam z zawodu cieśla w święto tolerancji na ul. Arki Noego odbijał piłkę ku uciesze jednych i zmartwieniu innych... itp. Często zdjęcie mówi wiele, ale też często odbiór zdjęcia trzeba nakierować a niektóre sytuacje wręcz opisać jak tutaj, bo jestem ciekaw kto to, czemu odbija piłkę na środku chodnika itp.
Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
www.michalmilde.pl
Gość zbiera kaskę od przechodniów do kapelusza. Robi różne sztuczki z piłką. Kraków, ulica Szewska.
270 i 271 bardzo fajneRowerek czarno biały też fajny
![]()
Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl
dziękuję![]()
Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
www.michalmilde.pl