IMO GO jest dobra.
IMO GO jest dobra.
Rafał, do pozazdroszczenia masz ten duet baletowy, a na dodatek jeszcze dzizi!
Jednak na dwóch konkretnych fotkach jest znaczny przepał (fot. 1296- nogi; fot. 1230- przepał w środkowym zdjęciu). czy to zamierzony efekt czy wypadkowa sesji, obróbki do BW?
ps. zcy z numeracją ostatnich zdjęć jest OKi?
Pozdrawiam
Kaz
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Poprawiłem numerację. Dzięki.
Co do obróbki - celowo zrobiłem taki duży kontrast. Na kompie, bo foty są w rawach i dobrze naświetlone.
Nie wiem czy dobrze czy źle obrabiam. Już dawno zauważyłem, że mam tendencję do przeginania z kontrastem. Tak lubię i z trudem się powstrzymuję przed taką obróbką.
Kupilem sobie książkę pt. "Czarno biała fotografia cyfrowa". Jak ja przestudiuję to może coś nowego zacznę mieszać z BW.
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 16.07.10 o 23:15
jak sprzedawałem jakiś czas temu swojego e-510 i pisałem że ide albo do N albo do C to mnie z alakinem obdarliście ze skóryw jednym z wątków na tym forum.. [ ty mi nawet wlepiłeś wtedy mandat - chyba? ]
co za ironia losu
alakin widywany z d700
teraz ty d200![]()
Skoczna ta balerina
Na tym monitorze to słabo coś widzę, ale wygląda dobrze mimo bardzo dużego kontrastu.
Jeszcze jedna fota z Dominiką:
1301
Super kadr.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
jest świetnie!
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Trio jest bombowe, zwlaszcza pokazane wlasnie w taki sposob.
Ostatnie ma bardzo fajna perspektywe, kadr wypelniony a nie za ciasny, jedyne co mnie gryzie to ten lewy gorny, poza tym wszystko oki.
PS: Jakiego tla uzywasz, w sesie koszt i kolor (chyba jestem daltonista bo nie umiem stwierdzic jednoznacznie jaki to kolor)