Strona 519 z 759 PierwszyPierwszy ... 19419469509517518519520521529569619 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5.181 do 5.190 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Nic mnie nie zniechęci. Postanowiłem nauczyć się robić porządny portret i tak się stanie. Nie można focić wciąż tak samo. To oczywiście nie oznacza, że nie będę streetował. Czarno-białe ziarniste foty po prostu mi się znudziły. Ileż można. Nadal dużo robię w czerni i bieli (chyba nieuważnie przeglądnąłeś mój wątek), ale już bez ziarna i winiety. Pewnie kiedyś do tego wrócę.

Ja (i większość z nas na forum) mamy tę przewagę nad zawodowcami, że fotografujemy tylko i wyłącznie dla przyjemności. Teraz kręci mnie portret, więc będę focił portrety.

Tymczasem kolejna fota:

1292
    Zgadzam się i popieram w 100 procentach!!!!
    Chomiczkowe, kotkowe i baletnica w kolorze- KLASA!
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria
    1296 cud, miód, malina. Mi tam się taki mocniejszy kontrast podoba i nawet lekki przpał nie przeszkadza
    A co? Będę Ci słodzić, bo Cię lubiem i te Twoje baletnice też
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zonkinho Zobacz posta
    Popieram Choć zastanawiam się sam, czy nie zabudować sobie jeszcze 50/1.4, jak na 85mm jest za ciasno, bo 35mm już przerysowuje.
    Jak może 35mm przy niepełnej klatce przerysowywać skoro to kilka mm ponad standard portretowy?

zonkinho
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez kali999 Zobacz posta
    Jak może 35mm przy niepełnej klatce przerysowywać skoro to kilka mm ponad standard portretowy?
    Standard portret ma 85mm, 135mm... 50tka to standard portret pod cropa, pod FF przerysowuje, tak samo jak 35tka pod DX/crop

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    35 pod Nikonowego cropa daje ok. 50 mm przy pełnej klatce. Obiektyw świetnie nadaje się do całej postaci, ale już zdjęcia twarzy czy popiersia da przerysowanie.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Standard portret ma 85mm, 135mm... 50tka to standard portret pod cropa, pod FF przerysowuje, tak samo jak 35tka pod DX/crop
    Sorry źle się wyraziłem nie portretowy ale standard wśród obiektywów. I nie schodzenie poniżej tego standardu gwarantuje brak przerysowań. Powyżej 48mm FF czy po przeliczeniu przy kropie, obiektywy te nie przerysowują.

No zdjęcia twarzy raczej tym obiektywem się nie robi.
    Ostatnio edytowane przez kali999 ; 6.07.10 o 14:34

zonkinho
    Gość
    No właśnie twarz przerysowują Od biedy jeszcze można od pasa w górę uchwycić w pionie. Po prostu nie można za blisko podejść.

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    No właśnie twarz przerysowują Od biedy jeszcze można od pasa w górę uchwycić w pionie. Po prostu nie można za blisko podejść.
    Z wyjątkiem sytuacji, kiedy przerysowanie dodaje smaku focie. Lekkie przerysowanie jest IMHO wskazane przy fotografowaniu "twarzowców", czyli kloszardów.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

zonkinho
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Z wyjątkiem sytuacji, kiedy przerysowanie dodaje smaku focie. Lekkie przerysowanie jest IMHO wskazane przy fotografowaniu "twarzowców", czyli kloszardów.
    No tutaj tak, co innego jak robimy jakąś fajną kobitę

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Tymczasem kolejna fota:

1297
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów