Strona 5 z 759 PierwszyPierwszy ... 345671555105505 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Rafał,

Za tytuł masz odemnie 10 punktów w skali dziesięciopunktowej, a za fotkę dziewięć. W sumie poruszające zdjęcie. Widoczny jest wyrzut na twarzy ziomala, ślady przebytej walki ze sobą, minione dramaty, wzloty i upadki oraz to, co mnie najbardziej epatuje - szczerość.
    Piękna sprawa. Samo życie.

Pzdr, TJ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lgrabun
    Ad 129: kadrowałbym ciaśniej po bokach. Ja, podkreślam
    Zależało mi na przekątnych: palce kolegi na ramieniu - daszek kaszkietu i ucho - ramię. Kadrowanie to dla mnie zawsze wyzwanie. Nigdy nie wiem oceniając swoją fotę czy dobrze wykadrowałem. Dlatego lubię swojego E500 - 8 milionów pixeli - jest z czego ciachać. Łatwiej oceniać i krytykować innych.

Najlepiej wrócić do fot po dłuższym czasie, kiedy straciło się do nich emocje. Dlatego szkoda mi mojego wątku od 112 foty w dół. Chętnie zobaczyłbym jak kilka miesięcy temu kadrowałem, obrabiałem itd.

Wciąż liczę na Radio (fajne imię).

Pozdrawiam i dziękuję za oceny.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Witam

Nie napiszę nic mądrego - zdjęcie jakbym gdzieś widział, jakiś reportaż, plakat, wystawa fotograficzna ???

moim zdaniem rewelacyjne!
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ten człowiek zaczepił mnie dziś pod krakowską filharmonią. Zapytał, czy mu pożyczę 3,5 PLN na zupę. Pożyczyłem. Poprosiłem tylko, żeby wypił zupę za moje zdrowie.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Rafał,

Za 3,50 zł uzyskać możliwość wykonania takiej fotki, to bardzo dobry interes. Musiałeś się dobrze zwijać, bo jeszcze na twarzy modela widać pretensje do innych, że tak mało hojni są oraz chęć uczciwego zrealizowania transakcji, dodatkowo za aprobatą kumpla wspierającego go z uznaniem poprzez objęcie i położenie dłoni na ramieniu. Ta dłoń tez gra na zdjęciu. Jeśli chodzi o kompozycję, to myślę, że mieści się ona w tolerancji przewidzianej dla tego typu zdjęć, a tak nawiasem, to podoba mi sie pochylenie głowy w stronę przekatnej obrazu i ta linia, o której wspomniałeś.

Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar szklarz
    Mieszka w
    Tarnów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    3.5 dales ale ogna nie, dobra fotka
    Pozdrawiam
    Adam Gandziarowski

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szklarz
    3.5 dales ale ogna nie, dobra fotka
    Rzuciłem palenie 2,5 roku temu. I dumny jestem, bo jarałem do nieprzytomności przez kilkanaście lat.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Rafał,
    Z niepaleniem tak trzymać. Rzucenie palenia, to dobry uczynek dla siebie samego i dla innych.
    Pzdr, TJ

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Kolejne foty.

Reportaż powastał w ten weekend (nikt nie wymyślił jeszcze polskiego zamiennika słowa weekend ). Ścisłe centrum Krakowa - Rynek i najbliższe ulice.

Tytuł: "Kontrasty, czyli żule i beneficjenci ustroju".

130

131

132

133

134

135

136

137

138

139
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    To zdjęcie gościa za trzy pięćdźiesiąt, to po prostu rewelacyjna robota, takich twarzy na naszych ulicach przewija się dziesiątki, to wielokrotnie nie ich wina, że mają taką fizis, ale mają i bywają wspaniali, często ich drogi życiowe mogłyby służyć za super scenariusz do super filmów. No cóż żyźń. Ale tak sobie myślę, miewałem takie zachcianki,codziennie takie osoby widuję, podejdę, dam na bochenek wiśniowego chleba i strzelę super portret, bo przecież ich twarze są specyficznie wyrzeźbione. Alem sobie pomyślał, czy warto, czy warto za trzy pięćdźiesiąt wrzucać do oglądania, ludzi!, czasem nie ze swojej do k.. nędzy winy wykluczonych. Sam nie wiem, czy istnieje coś takiego jak etyka w fotografii. Chyba nie, patrząc na robotę paparazzich, ale temat zostaje otwarty, czy wszystko co nas otacza w ludzkim wymiarze nieszczęść, nadaje się, z różnych względów do zarejestrowania i co więcej - pokazania innym?
    Pogadałem sobie, ale to zdjęcie zrobiło na mnie duże wrażenie i myślę, że warto o tym podyskutować.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów