Strona 499 z 759 PierwszyPierwszy ... 399449489497498499500501509549599 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4.981 do 4.990 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Igorra
    Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Kurcze po oglądnięciu Twoich zdjęć koncertowych, nie moge patrzyć na swoje wypociny w tej kategorii
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez igorra Zobacz posta
    Kurcze po oglądnięciu Twoich zdjęć koncertowych, nie moge patrzyć na swoje wypociny w tej kategorii
    Cały myk polega na tym, żeby podejść jak najbliżej. I to jest często najtrudniejsze na koncertach jeśli się nie ma akredytacji.

Kolejne foty pochodzą z miasta świętej wieży.

1245

1246

1247

1248

1249

1250

1251

1252

1253

1254
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Rafał, a powiedz Ty mi, jak Ci się sprawuje ten D200?
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Rafał, a powiedz Ty mi, jak Ci się sprawuje ten D200?
    Trudno mi na razie coś konkretnego powiedzieć, bo za krótko go mam. Przetestowałem go na razie na koncercie - ISO 800 bardzo ładne, 1600 nie sprawdzałem. Z 50/1.4 super zestaw nawet na ciemne koncerty.

Wielkiej różnicy w obrazkach z moim Panasem L1 jak na razie nie widzę. Fajnie się go trzyma z gripem, szybki AF. Ogólnie fajna, pancerna pucha.

Z Nikkorem 50/1.4 trzeba uważać na aberrację chromatyczną. Na pełnej dziurze zachowuje się bardzo kiepsko - zafarb fioletowy gorszy niż w Olkowym kicie. Trochę mnie to rozczarowało. W końcu jasne obiektywy kupuje się dla pełnej dziury.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 19.05.10 o 21:59
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Ostatnia seria to bardzo charakterystyczne dla tego miejsca momenty. W wiekszości bardzo refleksyjne i zmuszające do zastanowienia. 1246 mam fajne skojarzenia ale o tym na zlocie. Do zobaczenia.
    pozdrawiam Wiejo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Trudno mi na razie coś konkretnego powiedzieć, bo za krótko go mam. Przetestowałem go na razie na koncercie - ISO 800 bardzo ładne, 1600 nie sprawdzałem. Z 50/1.4 super zestaw nawet na ciemne koncerty.

Wielkiej różnicy w obrazkach z moim Panasem L1 jak na razie nie widzę. Fajnie się go trzyma z gripem, szybki AF. Ogólnie fajna, pancerna pucha.

Z Nikkorem 50/1.4 trzeba uważać na aberrację chromatyczną. Na pełnej dziurze zachowuje się bardzo kiepsko - zafarb fioletowy gorszy niż w Olkowym kicie. Trochę mnie to rozczarowało. W końcu jasne obiektywy kupuje się dla pełnej dziury.
    Dzięki, w razie czego będę miał na uwadze sprawę 50/1.4
    A tak pytam, bo dawno temu miałem możliwość krótkiego, ale przyjemnego użytkowania D200 i strasznie miło zapadł mi ten aparat w pamięć. W związku z tym przychodzą mi co jakiś czas do głowy takie grzeszne i niegrzeczne myśli w związku ze zmianami
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

S4INT
    Gość
    Co do 50 1.4 to bardzo dużo zależy od egzemplarza - zarówno jeśli chodzi o ostrość jaki i aberacje przy pełnej dziurze... Nowsza wersja G trochę lepiej się zachowuje (ale AF z d...), najlepsza pod każdym względem jest i tak Sigma (ale i najdroższa).

Koncertówki świetne, czuć klimat koncertu.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Foty fajne, jak to u RC.
    Co do Nikkora 50/1.4 to swego czasu zawiodłem się obrazkiem jaki daje z D80 - aberracje, mydlenie, pudła AF. Może trafiłem w zły egzemplarz, a może za dużo się spodziewałem po pełnej dziurze, niemniej wydaje mi się, że canonowski odpowiednik jest znacznie lepszy. Do Nikona to bym sobie obowiązkowo zakupił taniego Nikkora 35/1.8, którego można spokojnie używać nawet pod FX, przy zaakceptowaniu klimatycznej winiety.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Do Nikona to bym sobie obowiązkowo zakupił taniego Nikkora 35/1.8, którego można spokojnie używać nawet pod FX, przy zaakceptowaniu klimatycznej winiety.
    Taki mam też plan. Do tego już zamówiłem 85/1.8 i będę miał fajny zestaw do portretu. Już kupiłem Sigmę 10-20. Mam też kita 18-70 - ciemny, ale dobry optycznie.

Co do ostrości 50/1.4 na pełnej dziurze nie mam zastrzeżeń. Ale te fiolety doprowadzają mnie do szału. Trzeba przyznać, że Olkowa 50/2 do IMHO ideał jeśli chodzi o portretówkę. Do tego makro też się od czasu do czasu przydaje. Szkoda, że nie można go przykręcić do Nikosia.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Relacja z Częstochowy oddaje klimat a może nawet wyostrza skojarzenia z tym miejscem. Podoba się.
    Eksperymenty z Nikkorem bardzo udane. A z koncertowych TSA chętnie bym posłuchał na żywca "Trzy zapałki"

ps. gratku z nowych zakupów D200 Znajomy foci tym sprzętem. kawał konkretnej puchy. Brałem ją również pod uwagę, ale z Takumarami się trochę gryzły.
    Ostatnio edytowane przez Kaz de Wro ; 23.05.10 o 00:18
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów