Strona 434 z 759 PierwszyPierwszy ... 334384424432433434435436444484534 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4.331 do 4.340 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Patrzę sobie na tę historyjkę i marzę, że wreszcie w wolnym świecie i pełnej demokracji taki patrol miast budzić szczęśliwego obywatela, wyciągnie z kieszeni dmuchaną poduszeczkę, nadmucha i położy śpiącemu pod główkę życząc kolorowych snów.
    pozdrawiam Wiejo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    Rafale, jak ustawiasz parametry kiedy strzelasz z biodra? Tak aby GO była najwieksza?
    Wiesz, bardzo rzadko strzelam z biodra. Kiedyś to była moja ulubiona "technika", ale zaczęły mnie męczyć foty zrobione z żabiej perspektywy. Teraz po prostu patrzę sobie na monitorek mojego aparata, podchodzę bardzo blisko i strzelam bezgłośnie fotę. Cała filozofia, proste jak melodia ludowa.

Większość fot robię na szerokim kącie (24 mm dla małego obrazka). Wtedy mam GO od czubka nosa aż po horyzont.

Jeszcze jedna fota z dzisiejszego łazikowania:

1071
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Wiejo Zobacz posta
    Patrzę sobie na tę historyjkę i marzę, że wreszcie w wolnym świecie i pełnej demokracji taki patrol miast budzić szczęśliwego obywatela, wyciągnie z kieszeni dmuchaną poduszeczkę, nadmucha i położy śpiącemu pod główkę życząc kolorowych snów.
    Mnie to się marzy, żeby strażacy miejscy takiemu pacjentowi wsadzili za pazuchę piwko na porannego spieka.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    ...pani z lizakiem i pan z ogromną pałą.
    A w szybie pół*autora i bohater trzeciego planu pozuje na koźle dorożki
    Nie zauważyłem tego odbicia. Dzięx. Na tej focie widać, że nie strzelam z biodra, tylko normalnie kadruję.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 12.09.09 o 21:43 Powód: Automatyczne scalenie postów
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Co to za kociarnia się zamnożyła? Albo raczej łaciczkarnia...
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Igorra
    Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Ale ostatnie jest super !!
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    To instalacja przy ul. Grodzkiej w Kraku (plac z pomnikiem Skargi). Te zwierzątka to łasiczki (a raczej gronostaje). Od Leonarda da Vinci.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Dzięki za wpisy i wjazdy. Kolejna fota to portret mojej córy pierworodnej zrobiony nowym nabytkiem, czyli ZD 50/2. Ludzikowie, którzy narzekają na zbyt dużą GO w systemie 4/3 są... dziwni?

Dla mnie ten obiektyw przy ciasnych portretach trzeba przymykać, bo ma za małą GO. Nie cierpię tych "bajeranckich" efektów - jedno oko ostre, a reszta rozmazana. Dla mnie to szkolny błąd opisywany w starych podręcznikach traktujących o fotografii.

Majeczka na poniższej focie ma nieostrą grzywkę i to mnie denerwuje. Powinienem był przymknąć jeszcze odrobinę obiektyw.

Na razie nie mam zdania na temat tego szkiełka. AF chodzi z nim tragicznie. Nie wiem czy się polubimy. Obrazki robi fajne, ale ja nie widzę tej osławionej magii ZD 50/2. Makro mnie nie interesuje. Może za krótko się znamy?

1072
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 15.09.09 o 20:00
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Gratuluję nowego nabytku. Jeśli chodzi o mnie - od czasu zlotu w Zamościu choruję na to szkiełko. Bardzo mi odpowiada obraz jaki można wygenerować przy jego pomocy - o! właśnie takich obrazów!
    MK

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Fota w innym stylu niż Was przyzwyczaiłem. Pstryknięta dziś z samego rana nad Zalewem Rożnowskim.

1073
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Fota w innym stylu niż Was przyzwyczaiłem. Pstryknięta dziś z samego rana nad Zalewem Rożnowskim.

1073
    ładnie uchwycone...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    super! ptaki zjadły sternika, albo ten się utopił podczas nurkowania - głupoty wypisuję, ale fotka się podoba

pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów