Patrzę sobie na tę historyjkę i marzę, że wreszcie w wolnym świecie i pełnej demokracji taki patrol miast budzić szczęśliwego obywatela, wyciągnie z kieszeni dmuchaną poduszeczkę, nadmucha i położy śpiącemu pod główkę życząc kolorowych snów.
Patrzę sobie na tę historyjkę i marzę, że wreszcie w wolnym świecie i pełnej demokracji taki patrol miast budzić szczęśliwego obywatela, wyciągnie z kieszeni dmuchaną poduszeczkę, nadmucha i położy śpiącemu pod główkę życząc kolorowych snów.
pozdrawiam Wiejo
Wiesz, bardzo rzadko strzelam z biodra. Kiedyś to była moja ulubiona "technika", ale zaczęły mnie męczyć foty zrobione z żabiej perspektywy. Teraz po prostu patrzę sobie na monitorek mojego aparata, podchodzę bardzo blisko i strzelam bezgłośnie fotę. Cała filozofia, proste jak melodia ludowa.
Większość fot robię na szerokim kącie (24 mm dla małego obrazka). Wtedy mam GO od czubka nosa aż po horyzont.
Jeszcze jedna fota z dzisiejszego łazikowania:
1071
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Mnie to się marzy, żeby strażacy miejscy takiemu pacjentowi wsadzili za pazuchę piwko na porannego spieka.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Nie zauważyłem tego odbicia. Dzięx. Na tej focie widać, że nie strzelam z biodra, tylko normalnie kadruję.
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 12.09.09 o 21:43 Powód: Automatyczne scalenie postów
Co to za kociarnia się zamnożyła? Albo raczej łaciczkarnia...
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Ale ostatnie jest super !!![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
To instalacja przy ul. Grodzkiej w Kraku (plac z pomnikiem Skargi). Te zwierzątka to łasiczki (a raczej gronostaje). Od Leonarda da Vinci.
Dzięki za wpisy i wjazdy. Kolejna fota to portret mojej córy pierworodnej zrobiony nowym nabytkiem, czyli ZD 50/2. Ludzikowie, którzy narzekają na zbyt dużą GO w systemie 4/3 są... dziwni?
Dla mnie ten obiektyw przy ciasnych portretach trzeba przymykać, bo ma za małą GO. Nie cierpię tych "bajeranckich" efektów - jedno oko ostre, a reszta rozmazana. Dla mnie to szkolny błąd opisywany w starych podręcznikach traktujących o fotografii.
Majeczka na poniższej focie ma nieostrą grzywkę i to mnie denerwuje. Powinienem był przymknąć jeszcze odrobinę obiektyw.
Na razie nie mam zdania na temat tego szkiełka. AF chodzi z nim tragicznie. Nie wiem czy się polubimy. Obrazki robi fajne, ale ja nie widzę tej osławionej magii ZD 50/2. Makro mnie nie interesuje. Może za krótko się znamy?
1072
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 15.09.09 o 20:00
Gratuluję nowego nabytku. Jeśli chodzi o mnie - od czasu zlotu w Zamościu choruję na to szkiełko. Bardzo mi odpowiada obraz jaki można wygenerować przy jego pomocy - o! właśnie takich obrazów!
MK
Fota w innym stylu niż Was przyzwyczaiłem. Pstryknięta dziś z samego rana nad Zalewem Rożnowskim.
1073
super! ptaki zjadły sternika, albo ten się utopił podczas nurkowania - głupoty wypisuję, ale fotka się podoba
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300