Strona 39 z 759 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139539 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Fotka 231......."przesłaba" mimo usilnych staran nie widze w niej nic ciekawego.Gdybym nie wiedział ze to Twoja to bym nie uwierzył.Portret tez cieniutki.....lewa strona smoliscie czarna itd itp.Naprawde interesuje mnie dlaczego dałes te fotki na forum??

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez voovoo2
    Fotka 231......."przesłaba" mimo usilnych staran nie widze w niej nic ciekawego.Gdybym nie wiedział ze to Twoja to bym nie uwierzył.Portret tez cieniutki.....lewa strona smoliscie czarna itd itp.Naprawde interesuje mnie dlaczego dałes te fotki na forum??
    Co do foty 231 to nie mam zdania. Dałem ją, bo... jest inna. A to wystarczający powód, by poddać fotę pod ocenę. Ten dziwny okrągły kolorowy blik... no dziwny. POwstał na aparacie, nie w PSie. Niektórym się ta fota trochę spodobała. Ja sam nie jestem nią zachwycony. Ale tak jak wspomniałem, dałem ją jako ciekawostkę.

Co do portretu, to CAŁKOWICIE SIĘ Z TOBĄ NIE ZGADZAM!!! Ale nie potrafię być obiektywny, bo przedstawia moją córę. Nie umiem ocenić tej foty, podoba mi się, bo uwielbiam moją pierworodną.

Cytat Zamieszczone przez voovoo2
    lewa strona smoliscie czarna
    voovoo2, ustaw sobie porządnie monitor, bo lewa strona nie jest smoliście czarna. Może kolejna fota trafi w Twój gust.

Tytuł: "Sjesta po aperitiwie".

234
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

excel
    Gość
    Rafal,

wspaniale uchwycony moment obojetnosci czlowieka wobec swiata.
    Skierowal glowe ku bogom, moze go ktos wyslucha, moze odmieni jego i swoje wlasne zobojetnienie, moze wyleczy jego rany. Jest ich chyba znacznie wiecej, niz te widoczne golym okiem.
    Jakakolwiek barwa byłaby w tym przypadku niesmakiem.

pozdrawiam,
    excel

| OlyJedi Awatar olifant
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    234 bardzo na tak. podobnie jak excel[/b]
    .

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Witam

Przeraziła mnie jego noga, nie wiem czy jest obojętny wobec świata, ale na pewno obojętnie na niego patrzy służba zdrowia...
    Pewnie nawet jakby się o niego potkneli, to i tak nie pomogli.
    Dobra fotka!
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez john100
    Przeraziła mnie jego noga
    Dlatego zdjąłem kolor. Mnie na tej focie przerażają demony, które buzują w głowie tego człowieka.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Rafał,
    Odnośnie portretu córki jestem więcej za niż przeciw, bo to nie jest portret modela w wystudiowanej, ułozonej pozie, lecz fota uchwycona w trakcie i jako taka da się oglądać. Dziecko jest, co prawda, świadome obecności taty, ale jest na tyle swobodne, ze prawda o nim na zdjęciu nie została zagubiona. Minka filuterna, ujęcie pkazuje twarz obramowaną podświetloną fryzurą, która wygląda bardzo naturalnie, twarz ujęta z półprofila wyraża wiele, oczy sa pokazane bezpośrednio, sa wyraziste (prawe trochę mniej), na licu przede wszystkim widać radość, śmiech. To jest siła fotki.

Przyczepiam się natomiast do tego, że poprzez zbytnią ziarnistość i małą rozpiętość tonalną prawa połowa twarzy została potraktowana trochę niesprawiedliwie, a na lewej (szczególnie nos) są przepalenia. Trochę przeszkadza zbytnio wysunięty lewy bark, lecz wygląda on, jakby grał pewną rolę, brał udział w tworzeniu pewnego gestu ciała. No ale siłętych zastrzeżeń osłabia fakt, że jak powiedziałem, to nie jest portret studyjny, tylko dynamiczny - w ruchu.

Fotka z bezdomnym jest silnie publicystyczna. Widać na niej problem społeczny, jak słusznie zauważają dyskutanci.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar szklarz
    Mieszka w
    Tarnów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Rafale 234 fajna, pokazujesz cos czgo inni unikaja
    Pozdrawiam
    Adam Gandziarowski

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Powiem tak 234 to jest Rafał w ciemno jego styl. Poprzednie jakby nie on robił (no może poza HDR'em )
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    sprawa zdjecia w swietle latarni +cien pomyslalem, zeby zapytac, czy to sam sobie fotki nie zrobiles, jednak po dalszym czytaniu wiem, ze sie do tego publicznie przyznales. zjecie budzi mi tez skojarzenia z perypetiami "tytusa, romka i atomka", z naciskiem na tego nieuczlowieczonego

yyy.. to sie nie zmienia - cenie rafala za poziom poczucia humoru, za wszelaki dystans - a to przyszlo mi na mysl po przeczytaniu nowej sygnaturki. restekpa.

234 - excel mnie uprzedzil z wypowiedzia i zatkal usta na mowienie czegokolwiek

skrzyzowanie bym przetrawil, gdyby nie widok drzew (tego najwiekszego) i linii horyzontu, bo poza tym bardzo elegancko.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów