ostatnie jest BOMBA. Poporostu BOMBa nic doda nic ując
ostatnie jest BOMBA. Poporostu BOMBa nic doda nic ując
było sobie życie
Pewnie te pierwsze, jasne - są lepsze technicznie, poprawne, reporterskie. Dla mnie koncert jak koncert, nic jakoś szczególnie nie przykuwa wzroku. Z tych ciemnych przy odrobinie dobrych chęci dałoby się wyciągnąć coś nastrojowego, klimacik (np. z tego z kontrabasistą albo ostatniego). Bardziej wpadają w oko moim zdaniem.
Mam dokładnie takie same obiektywy jak i Ty. Ciemne kitowce. Ale mam jedną przewagę nad wieloma użytkownikami Olków - nie boję się wysokich ISOZamieszczone przez kisi
. Większość robiłem na 800, a sporo na 1600. Potem lekko odszumione w Neat Image. 400 ISO prawie nie używałem, bo przy moich ciemnych kitowcach brakowało światła.
Acha i jeszcze kilka fot zrobiłem Heliosem przez przejściówkę.
Bardzo lubię VooVoo, ale szołmeni z nich żadni. Waglewski siedział na krześle z gitarą, przyłonięty statywem na nuty (zresztą wszyscy byli za takimi statywami). Statyw mikrofonu przysłaniał mu twarz. Z tyłu zaraz za nim wielki piecyk.Zamieszczone przez agapiet
Jedyny koleś, który wyglądał odrobinę ekspresyjnie to Pospieszalski z trąbą - przynajmiej jakieś miny robił. Kontrabasista siedział przez pół koncertu, potem kilka numerów stał.
Ogólnie - zero ruchu scenicznego, tylko statyczne i stateczne plumkanie (bardzo zresztą znakomite) na instrumentach. Żaden nie podszedł do krawędzi sceny, więc nie było możliwości zrobienia jakiś fajnych przerysowań szerokim kątem.
ostatnie po prostu bomba....
mogłoby innych nie być... rewelka pt koncertowy klimacik
ja słuchałem Dezertera i Sedesu
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Niektórzy zaglądają rzadkoZamieszczone przez Rafał Czarny
ale foty super....kurde...chyba sam sprobuje zrobic troche fot z wyzszym ISO niz 400. Tylko, ze ten koncert byl w miare dobrze oswietlony. Jesli robi sie w salach z malo profesjonalnymi swiatlami (domy kultury np)....to wtedy jest kaszana na maxa....jeden wielki szuuuum. I jeszcze jedno - jesli zespol bylby bardziej dynamiczny....to mozna zapomniec
o 1/30 1/60 (moze 1/50) to max.
Rafał miałeś jakąś wejściówkę dla prasy? Czy nie było problemu z foceniem w ogóle?
Super, uwielbiam fotki z koncertow przy niebieskim świetle.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Miałem.Zamieszczone przez WG
A jeśli zespół byłby bardziej dynamiczny, to na czasach ok. 1/30 sec. można byłoby kombinować z rozmazanym ruchem. Ja uwielbiam takie majzy na długich czasach.
Kolejna fota:
231
Bardzo fajny efekt aureoli i cień gostka także ciekawy. Podoba mi się ta fota. Troszkę prawy dolny róg przeszkadza, ale to pikuś.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R