Ciekawa relacja a i fotki dobrze zdrobione
Pozdrawiam
Adam Gandziarowski
Dzięki za jedyny komentarz. Wszyscy olali foty z VooVoo. No cóż, tak czasem bywa. Ale nie zrażam się.![]()
Ładne koncertówki. Kupa światła chyba byla.
Ja w czasach urbana ( specjalnie z małej literki) wolałem słuchać Brygady Kryzys
Ale w czasach kaczorów Brygady Kryzys niet. A Waglewski jak wino - wymiata
A co do zdjęć, zastanawiam się, czy nie dało się wyciągnąć bardziej subtelnego nastroju - widzę że są świece - cały czas światła były takie mocne?
Ja w czasach urbana (celowa literówka) słuchałem TSA.Zamieszczone przez agapiet
A światła wcale nie było w nadmiarze. Choć koncert z drugiej strony do ciemnych nie należał. Czasy ok. 1/30 sec, czasem trochę krótsze, ISO 800, pełna dziura. Foty są po prostu mniej więcej prawidłowo doświetlone.
Nawet w nocy na ulicy z jedną latarnią jeśli dasz odpowiednio długi czas, to zdjęcie będzie jasne. Mam też z tego koncertu foty pt. "nic nie widać, ale klimat jest".
Strasznie dużo fotek, a i tak, jak dla mnie, tylko 224 mogłoby zostać :-)Zamieszczone przez Rafał Czarny
PokażZamieszczone przez Rafał Czarny
![]()
OKZamieszczone przez agapiet
Zawsze lepiej mnieć dobrze doświetlone foty. Potem nie problem przyciemnić je na kompie. Gorzej odwrotnie. Poza tym jeśli fota niedoświetlona na wysokim ISO (ja jechałem na 800, czasem na 1600) to straszliwe ziarno wyłazi.
To teraz trzy foty z cyklu "ciemno jak w *****":
228
229
230
Rafał wczesniejsza seria koncertowa bardzo mi sie podobala. Jakim obiektywem ja robiles (chcialbym takze pocwiczyc takie foty ale nie wiem czy jest szansa probowac moimi obiektywami ? A co do czulosci to ISO400/800/1600 bo sie pogubilem w teksie ?
Co do ostatnich trzech fotek to rzeczywiscie ciemnosc widze.
...był Olek jest A6000