Wymowne bardzo, ale czemu ją tak mocno ciachnąłeś u góry?
Wymowne bardzo, ale czemu ją tak mocno ciachnąłeś u góry?
nie sposób odmówić jak zaprzęgnięto i Matkę Boską i żywe niemowlę.
pozdrawiam Wiejo
Dzięki za komenty.
Sam się ostatnio zastanawiałem dlaczego z uporem maniaka fotografuję żulerkę i żebraków. I nie umiem odpowiedzieć na to pytania. Każde hobby jest mniej lub bardziej irracjonalne (bo poświęcamy temu multum czasu nie zarabiając na tym kasy, tylko ją wydając).
Moje hobby i tak jest mniej dziwne niż taka np. filumenistyka, czyli zbieractwo etykiet zapałczanych. Często gęsto pogaduję z moimi żulikami. Ciekawią mnie po prostu te historie.
Zapewne kiedyś tak. Jak uzbieram więcej dobrych zdjęć (takich naprawdę dobrych) to wtedy pomyślę o jakiejś wystawie. Na razie jeszcze mam za mało zdjęć nadających się na prawdziwą (papierową) ekspozycję.
Wolałbym odrobinę więcej góry (tak do połowy czoła). Ale streetfoterka to w dużej mierze przypadek. Strzeliłem bez celowania i tak wyszło. Mam pewną wprawę w kadrowaniu bez patrzenia w wizjer, ale nie zawsze wyjdzie tak jak bym sobie wymarzył.
ps. Opatentowałem pewien mykens, który pozwoli mi idealnie kadrować z biodra. Jak przeprowadzę pierwsze testy to się pochwalę.
Tymczasem kolejna fota:
773
Do zdjęć z biodra był idealny mój poprzedni aparat Samsung Pro815. Miał na górze dodatkowy ekranik LCD, na który można było przełaczyć podgląd.
klimat jak ze " spalonych słońcem " Michałkowasielanka. Oby gość nie skończył jak tamten z filmu.
ps - czekam na mykens, ciekaw jestem co tam wymyśliłeś.
773 kojarzy mi się ze zdjęciem HCB, pewno wiesz, którym.
Dzięki za wpisy. Kolejna fota nosi tytuł:
"Polskaaaaa!!! Białoczeeeeerwoni!!!
774
O kurcze ale psisko groźne !! prawdziwy kibicalbo pseudo kibic
Świetny![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Heh, rzeczywiście (jeśli mówimy o tym samym zdjęciu). Podoba mi się, po raz kolejny pokazuje inną stronę tego miasta i tych ludzi. Chyba tak naprawdę to mi się najbardziej w Twoich zdjęciach podoba, że jesteś w pewien sposób świetnym dokumentalistą i jednocześnie streetphoterem (dziwne słowo).
Pzdr
763 - co za kontrast !!! Swietne!