Strona 272 z 759 PierwszyPierwszy ... 172222262270271272273274282322372 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.711 do 2.720 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Dzięki za komentarze. Kolejna fota:

702
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Rafał,
    Dlaczego podoba mi sie ostatnia fotka - żebractwo na akordeon:

1) Jest to fajny portret sytuacyjny, kontekstowy.
    2) Kompozycja dodaje harmonii i dynamiki scenie - twarze są po przekatnej i prawie w mocnych punktach.
    3) Fotka ma fabułę i wydźwiek - ja tata gram, przyciągam muzyką ludzi, a Ty się synu staraj - nie bądź proszący, bądź skromny w geście i na twarzy, staraj się też przyciągnąć chętnych do datków - ludzie załują bardziej biedne dzieci niż ubogich dorosłych. Bądź miły dla pań emerytek, patrz im w oczy prosząco, a jak dadzą, to z wdzięcznością, pamiętaj - w Polsce sie mówi - Bóg zapłać.
    4) Fotka jako reportazowa pokazuje drobniutki wycineczek problemu żebractwa, czyli ma wydźwięk społeczny.
    Ilekroć widzę Romów żebrzacych, a mam to bardzo często, to zastanawia mnie, czy to co maja oni w postawie, zachowaniu i oczach, to normalna bezczelność, czy przymus takiego, a nie innego zachowania wynikający z ich pozycji społecznej, inaczej mówiąc - z tego, że są zmuszeni do żebrania, aby przeżyć. Na Twoim zdjęciu na twarzach obojga - ojca i syna widać leciutką niepewność.
    Chwalę bardzo fotkę.

Pzdr, TJ
    Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 26.04.08 o 17:51

rocco
    Gość
    Po poście Tadeusza naprawdę trudno coś dopisać
    Mnie w oczy rzuciło się najbardziej podobieństwo ojca i syna. Widać je nie tylko w rysach ale i w wyrazie twarzy i spojrzeniu.
    Oczywiście, świetna fotka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Co do foty 700 (2 dzieciaki, jeden z harmonią). Kawał dobrego zdjęcia. No i latorośl się szkoli w fachu Podrośnie i sam zacznie mówić "Tata - źle kadrujesz"

Co do fotek z akordeonem. Fotografowanie ludzi z instrumentami ma tą zaletę, że nie mogą pozować. Siłą rzeczy stają się bardziej naturalni. I nie widać ewentualnego speszenia na widok obiektywu.
    Ostatnio edytowane przez wujek.samo.h ; 26.04.08 o 18:44
    MK

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Dziękuję za komentarze.

Foty z dzisiejszego "homomarszu" w Krakowie (poznałem na marszu dwóch chłopaków z naszego forum. Od razu tłumaczę - przyszli fotografować, nie manifestować ). :

703

704

705

706

707

708

709

710

711

712

713

714

715
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Rafał,

Tym reportarzem poszybowałeś w moich oczach ostro w górę. Poczęstowałeś widzów doskonałymi portretami sytuacyjnymi - groza i niewinność oraz doskonałymi, precyzyjnie uchwyconymi zdjęciami akcji, wszystko na wysokim, równym poziomie.
    715 powaliło mnie - wilczur na krótkiej szmyczy, który chętnie by poszarpał człowieka (wraz ze swoim panem) i gostek w niesamowitym tańcu skracający prowokacyjnie dystans. Jedno z najlepszych Twoich zdjęc. Czuję się zaspokojony estetycznie.

Pzdr, TJ

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Dziękuję Tadeuszu.

Mój E-500 po raz kolejny pozytywnie mnie zaskoczył. Poradził sobie znakomicie z kontrastami - impreza w samo południe przy ostrym słońcu. To naprawdę dobry (i chyba niedoceniony) aparat.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    708 wymiata, a miałeś być na plenerze w Wiśniczu, a byłeś na manif...eee stacji!
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ Zobacz posta
    708 wymiata, a miałeś być na plenerze w Wiśniczu, a byłeś na manif...eee stacji!
    Manifa zabrała mi 3 godziny z weekendu, a przyniosłem kilka niezłych (w moim mniemaniu oczywiście) fot. Plener pochłonął by 2 dni i pewnie nic bym nie przywiózł. Z fotografowaniem widoków u mnie jest jak z miłością francuską - umiem, ale nie lubię .

ps. A tak poważnie, to nie dałem rady pojechać do Wiśnicza, choć bardzo chciałem.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

rocco
    Gość
    Rewelecyjny reportaż, Rafale.
    Pojedynczo wyróżniłbym zdjęcie nr 110.
    Nasz wieszcz widział już ze swojego cokołu niejedno ale takie manifestacje to chyba mocno go zaskakują

PS
    Twoje powiedzonka ciągle mnie zaskakują
    Pozwolisz, że to o miłości fracuskiej sobie zapożyczę na jakąś okazję?
    Ostatnio edytowane przez rocco ; 26.04.08 o 21:21

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów