o to się nie bojęZamieszczone przez rocco
o to się nie bojęZamieszczone przez rocco
To był żart, bez urazyZamieszczone przez ziemia01
![]()
Chyba jestem w tym względzie wyjątkiem, ale troszkę mi się przejadł ten szum, którym prawdopodobnie celowo zaszumiasz fotkę... tak dla klimatu. Fajnie to wygląda, ale czasami przeginasz, a z czasem męczy. Na niektórych fotkach jest takie zaszumienie, że zjada część tematu.
Fajne kadry, ale w pamięci zapadł motocyklista z dzieciakiem z tyłuJak dla mnie fotka na oP do polecanych
![]()
Gdyby wszyscy robili super gładkie foty z D3 czy Smarka, to byłoby nudno. Ktoś musi dla równowagi w przyrodzie robić foty brudne, zaszumione, z winietą, z przepałami, z czarnymi plamami w cieniach.Zamieszczone przez The z00m
![]()
Tymczasem fota z mojego mało wypasionego studia. Czyli Fl36 na aparacie i... tyle.
642
Rafał
Jak mogłeś, bez parasolki i drugiej lampy![]()
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
no jak bez-jest parasolka, a druga lampa w aparacie, tylko nie uzyl, bo widocznie bylo dosc swiatla...dla mnie ciekawa odmiana w czarno-bialym fotoswiatku rafala
![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Już wiele razy o tym pisałem - jestem fanem lampy błyskowej. Ale cały mykens polega na tym, żeby chytrze odbić światło. Nigdy nie strzelam na wprost, bo to porażka. Światło zastane jest fajne, pod warunkiem, że jest... fajne. Jeśli go brakuje, to najczęściej jest niefajne. I niewiele pomogą jasne obiektywy.
Niewbudowana lampa błyskowa rulez.![]()
Małe odejście od ziarenek, winety no i B&W.No pewnie raz na jakiś czas sie przyda
![]()
Podoba się![]()
ZAPRASZAM E510 14-42 & 40-150, Nikon D7000 & 17-50 Vr
uzyskujesz bardzo dobre efekty z lampką zewnętrzną. Gdybyś się nie pochwalił pomyślałbym, że to fota ze studia.
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
Rafał, z tą parasolka to oczywiście żart. Nie pochwalę fotki bo jednen z tych kolorków co mnie z lekka wku..., ale warsztat to Ty masz, możesz nabawić człowieka komleksów.
Gratuluję.
pozdr.
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.