co do zdjęcia - kadr za ciasny- dał bym więcej dołu i postaci z prawej
co do ricoha - zazdroszczę![]()
co do zdjęcia - kadr za ciasny- dał bym więcej dołu i postaci z prawej
co do ricoha - zazdroszczę![]()
Dziękuję za komentarze. Kolejne zdjęcie z Ricoha.
622
Fotki z Ricoha w Twoim dobrym stylu.Mogłbyś sie podzielic uwagami co do ograniczeń jakie ten aparat stwarza w fotografii ulicznej.To,że długo zapisuje na karcie juz wiemCzy rozważasz zakup nasadki szerokokątnej,ktora daje ogniskową 19 mm?
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
Witam.
622 rewelacja (jak większość w Twoim wątku), dziewczynka z ciekawością patrzy na głównego bohatera kadru.
Pozdrawiam.
ZD 14-45, ZD 40-150, OM 50mm, OM 28mm
Volkswagen Klub Polska #157
Zamieszczone przez voovoo2
na karcie zapisuje bardzo szybko. Gorzej jest z przesyłem danych na kompa
![]()
co do zdjęcia - fajna kompozycja, bohater, dużo lepsze od poprzednika
Podzielę się na pewno, ale w wątku o Ricohu GX100. Na razie za mało go znam, przeczytałem instrukcję do połowy i gdzieś zawieruszyłem w chałupie. Do tej pory fociłem nim zaledwie przez godzinkę (wczoraj, na WOŚP). Jak go lepiej poznam, to napiszę.Zamieszczone przez voovoo2
Na razie mogę powiedzieć, że do street foto jest rewelacyjny. Szybki - robi fotę z minimalnym opóźnieniem. Jedynie ten bufor denerwuje. Przydałyby się ze trzy rawy w serii - potem może długo mielić.
Można zawsze przestawić na JPGi i wtedy problem znika. Ale jestem przyzwyczajony do RAWów. Choć ostatnio naszła mnie taka refleksja - i tak wszystko przerabiam na BW, więc może JPGi wystarczą? Muszę to przemyśleć i wypróbować.
ps. Przywiozę Rikosia do Łodzi.
eeee a ja myślałem że masz analoga![]()
Analoga też mam. Nawet kilka. Do Łodzi przywiozę OM-1 i dwa fajne szkiełka do tego.Zamieszczone przez radlakos
jeśli można spytać, bo gdzieś to pominąłem - jakiego zatem masz ricoha?
edit - ok już znalazłem twój wątek o nim![]()
Może bedziesz miał OM Zuiko 40mm/f2 , napaliłem sie na niego jak żołnierz na ladacznicęZamieszczone przez Rafał Czarny
i chciałbym sie upewnić co do wyboru ?