Strona 212 z 759 PierwszyPierwszy ... 112162202210211212213214222262312712 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.111 do 2.120 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kwadrans
    Rafale, czy kładziesz nacisk na staranne kadrowanie przy pstrykaniu czy raczej zostawiasz przycinanie na pozniej....w komputerze? zeby skupić sie bardziej na chwili.
    Staram się jak najlepiej kadrować przez obiektyw, jednak przy street z bliska to nie zawsze się udaje. Właściwie to bardzo często się nie udaje. Więc przycinam foty na kompie. Poza tym nie ograniczam się narzuconym formatem 4:3. Przycinam na oko, tak żeby "było dobrze". Czasem do kwadratu, czasem wąskie kadry.

Uliczne focenie nie pozwala na staranne kadrowanie przez obiektyw. Ponoć najwięksi fotograficy uliczni nie kadrowali na powiększalniku, choć ja w to osobiście nie wierzę .
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Awatar Kwadrans
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Rafale, tak też myślałem ponieważ widzę na twoich zdjęciach bardzo duży nacisk na kadr.

Ale po Tobie widać ze na punkcie kadru masz p(...)lca Przepraszam za brzydkie wyrażenie ale nie pasuje mi tu inne.
    Tak szukam tu kogoś kto tez jest dobry na ulicy i nie widze
    pozdrowienia KWADRANS

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Bardzo dziękuję za komentarze. Kwadrans, rzeczywiście staram się kadrować bardzo uważnie.
    Kolejna fota moich matołków. Światło - flesz Fl-36. kliknijcie proszę w fotę, bo ten nieszczęsny pomniejszacz robi straszliwą kaszanę

599
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar west73
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    widze że coraz częściej sięgasz do fotografii dziecięcej i robisz to pieknie, podoba mi się. Fotgrafie bardzo świeze i naturalne.

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez west73
    widze że coraz częściej sięgasz do fotografii dziecięcej i robisz to pieknie, podoba mi się. Fotgrafie bardzo świeze i naturalne.
    Sie narobiło dzieciarów, to teraz się je fotografuje .
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Zastanawiam się, ile miesięcy trwałoby wydrukowanie najlepszych zdjęć, żeby przygotować je do wystawy. To ciężka robota jest, ale może się opłacić. W Krakowie musicie mieć jakieś kawiarnie czy biblioteki czy inne restauracje, gdzie można by wystawić foty. W Warszawie, wiadomo, takich miejsc mnóstwo, ale może jest coś i w Krakowie ;-)))

A teraz to nawet na barycie można drukować, choć niektórzy się na to oburzają.

| OlyJedi Awatar lech2
    Mieszka w
    - GALICJA - Krakow
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lgrabun
    W Krakowie musicie mieć jakieś kawiarnie czy biblioteki czy inne restauracje, gdzie można by wystawić foty. W Warszawie, wiadomo, takich miejsc mnóstwo, ale może jest coś i w Krakowie ;-)))
    A teraz to nawet na barycie można drukować, choć niektórzy się na to oburzają.
    GGF ... wystawiało się :
    http://www.ggf.malopolska.pl/wernisaz.html

Wystawa była dla klubowiczów - tj. uczestników
    Klubowych spotkań ...
    z Poważaniem .. Leszek Tańcula .. Kraków
    http://www.lechfoto.pl/
    http://www.kki.pl/lech/ggf/

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    jak zwykle ładnie sfotografowane pociechy
    też jestem ciekawy, jak to jest oglądać fotki na "żywo", Rafał ze swoim dorobkiem to już dużej sali potrzebuje

pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    O, dzieciowa fotka

Jak zwykle standard galeryjno-inernetowy brzmi: "albuuuum", wystarczy się przyznać, że swoje dzieci się fotografuje i koniec z normalnymi komentarzami a tymczasem z jakimi modelami się najlepiej pracuje, jeżeli nie z własnymi dziećmi?
    Super naturalność, ładnie szarzy.
    Lampy generalnie nie stosuję, nie lubię na swoich zdjęciach takiego światła, zawsze mnie coś drażni (jak choćby cienie pod oczami i płaskość), ale jak widzę, można to zrobić dobrze ;D

No tak, można edytować
    thx grizz

598. wow, dopiero teraz sięgnąłem dalej, wcześniej
    To jest super! Lubię zabawę GO i kadrem, tutaj są obie.

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Ja jestem fanem lampy błyskowej - uważam, że to bardzo przydatne urządzenie. Trzeba tylko chytrze odbijać światło (nigdy nie walić na wprost gołą lampą). Jak się nie ma studia, to trzeba kombinować .

ps. Takie wyzwalanie radiowe jak w E3 to bajka. Lampa na statywie i jazda... Będzie kiedyś mój!!!
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów