Strona 153 z 759 PierwszyPierwszy ... 53103143151152153154155163203253653 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.521 do 1.530 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

| OlyJedi Awatar rrrradek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Podobaja mi się portrety dwóch panów, tego z fajkiem najbardziej, zaraz po nim gościu w kapeluszu. Portret Anny Dymnej w mojej ocenie w pełni oddaje jej osobowość, wiecznie rozmarzona, rozkochana, prawdziwa kobieta, teraz już trochę starsza ale nadal ma swój urok.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Dziękuję za komenty. Kolejna fota:

495
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    fotki jak zwykle super bo po pierwsze z ludźmi, a po drugie bo nie pozowane, czyli prawdziwe życie pokazujesz / księża mają fajne minki (jeden pozuje a drugi z fochem
    Powiedz mi jeszcze czy dużo ludzi się czepia jak ich z zaskoczenia focisz, czy to raczej marginalny odestek ?
    pozdrawiam
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Pierwsze dwa portrety sa kapitalne, a portret Pani Anny Dymnej chyba jest jednym z Twoich najlepszych zdjec. Jednym zdjeciem opisac tak wielka osobe... Naleza Ci sie brawa i to na stojaco. Jesli chodzi o szczegolowa analize to wszystko napisali juz Tadeusz i excel (chociaz, z drugiej strony, na temat takiego zdjecia chyba nie da sie wyczerpac slow?...). Z kolejnych podoba mi sie 494 za mimike i tytul
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Aż dziw bierze, że do tej pory chyba nigdy nic nie napisałem w tym wątku. Owszem zaglądałem często, sporo fot utkwiło w mojej pamięci. Od teraz będę się starać bieżąco śledzić i komentować a póki co małe odniesienie do całości. Bardzo dużo zdjęć -nie sposób sie więc odnieść do każdego z nich. Z pewnością autor wątku ma bystre oko i sprawną rękę w wielu zwykłych życiowych sytuacjach zauważa coś co jest niedostępne dla innych, którzy nawet jak coś zauważą to zwykle nie potrafią pokazać na zdjęciu. Duże brawa dla Rafała. Co do konkretnych zdjęć – w bardzo dużym skrócie -podobają mi się foty dzieci (głównie kolorowe), kwiaty z początku wątku – te b&w + szum, portrety, fotki reportażowe z ulicy – tu dwa słowa więcej – świetne momenty, czasami wolałbym kolor zamiast b&w, który w wydaniu autora wątku jest bardzo kontrastowy, jasne partie czasem giną przepalone. Z reguły zabawa techniką też nie do końca mi się podoba – dość agresywne HDRy (czy jakkolwiek by nazwać próby zwiększania rozpiętości tonalnej) oraz jakieś programowe winiety (zaciemnienie rogów kadrów). Ale jak wspomniałem – momenty i kadry IMHO świetne – nawet na kompie trudno je zepsuć . Acha – seria z psami też bardzo mi się podobała...
    Przeglądając ten wątek zwróciłem szczególną uwagę na jeden z komentarzy – chodzi mi o tekst Tadeusza o szumach, dostępny na górze 59 strony tego wątku. Tekst mnie rozbawił bo fajnym językiem trafia w sedno sprawy...
    Póki co to tyle – czekam na kolejne foty...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    BRAWO!!!
    Za Annę Dymną. Kapitalna fota - jej spojrzenie i mina mówią tak wiele że książkę możnaby napisac. Kapitalnie. Pozostałe również OK ale Dymna zrobiła zasłonę dymną na serii.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Witaj

Mnie zastanawia jedna rzecz - ciekawe, jakie byłyby komentarze gdyby zamiast znanej twarzy
    Anny Dymnej pojawiła się "zwykła osoba" - ciaśniej kadruj, większość kadru zabierają łokcie, kwiat - liść przeszkadza... ?

Swoją drogą, niektórzy rodzą się z "dobrą twarzą" i chociaż w danej chwili mogą myśleć nawet o ..... to i tak inni odbiorą to inaczej, tzn: wzorowo.

Wiem ,wszyscy mnie teraz zjadą - ale takie moje przemyślenia, może ktoś się ze mną zgodzi.

Pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Dziękuję wszystkich za komentarze.

Cytat Zamieszczone przez dziekan
    Powiedz mi jeszcze czy dużo ludzi się czepia jak ich z zaskoczenia focisz, czy to raczej marginalny odestek ?
    Właściewie jeszcze nikt się do mnie nie przyczepił. Robię to po prostu dość sprytnie, bez zbędnego zwracania na siebie uwagi.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar PioRo
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Portrety świetne! Zwłaszcza Anna Dymna...

John100, nic na to nie poradzisz, ale każdą fotkę ocenia się biorąc pod uwagę (choćby podświadomie) cały zasób informacji o świecie, który mamy. W tym kontekście nie dziwi, że fotografie osób znanych (nie tylko aktorów, ale też np. polityków , a nawet fotki osób znanych tylko nam osobiście) zawsze ocenia się inaczej, niż anonimowe portrety... Ce la vie!

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    john100, odpowiem za siebie, bo komentowalem portret Anny Dymnej. Anna Dymna jest osoba bardzo znana, o ktorej wiadomo duzo odnosnie osoby (mozna to wywnioskowac chociazby z tego, co w zyciu robi). Oczywiscie nie wiadomo wszystkiego, ale nie jest to postac anonimowa i zapewne nie tylko ja, ale i wiele innych osob jakies, pewnie dosc wyrazne wyobrazenie o niej ma. Dzieki temu mozna o niej zdjeciem opowiedziec. Ukazac na jednej fotografii cala postac, chociaz jest tak gleboka. Oczywiscie nie jest to latwe. Mowiac szczerze, jest to szalenie trudne. Dokonanie tego swiadczy o duzej wrazliwosci, spostrzegawczosci i, co tu duzo mowic, talencie. Bije brawo Rafalowi, bo mu sie to udalo.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów