jak to na zdjeciach glowny motyw nie wyroznia sie? wlasnie caly myk w tym, ze wtedy powinien byc jednoznaczny i widoczny. tu rzeczywiscie troche go poszukalem. w sumie to szukalem czlowieka dajacego czadu pod murem![]()
jak to na zdjeciach glowny motyw nie wyroznia sie? wlasnie caly myk w tym, ze wtedy powinien byc jednoznaczny i widoczny. tu rzeczywiscie troche go poszukalem. w sumie to szukalem czlowieka dajacego czadu pod murem![]()
Masz w pewnym sensie racje. To wazne, ze jesli zdjecie ma nie byc jednoznaczne, to by niejednozanczne bylo.To zdjecie jest jednak jednoznaczne (tzn. nie ma wielu aspektow, drugiego dna). Glownym motywem jest pies, ktory "olewa sprawe" i wlasciwie tyle. Dlatego powinno go byc w miare dobrze widac, a moim zdaniem wyroznia sie za malo. O to mi chodzilo.Zamieszczone przez dka
tez mje sie zdaje ze wyroznia sie za malo. po to zdjecia "pozbawione sa koloru" aby kolory, barwy nie dodawaly swych psychologicznych skojarzen, udczuc itd - co nadawaloby inny niz zamierzony efekt. zrobisz se fotke z czyms "swieckim" a w tle pojawi sie cos fioletowego i juz mamy adwentowe skojarzenia![]()
kiedys strulem sie jagodami - moze stad ten uraz do fioletu![]()
Dzięki za komenty. Szkoda, że taka dyskusja nie wywiązała się przy jakimś moim porządnym zdjęciu.![]()
Kolejna fota:
460
ale zwiedniety krakowiaczek![]()
ciekawe czemu uciete![]()
I jeszcze jedna fota:
461
Bo dałem d...y.Zamieszczone przez dka
![]()
![]()
myslalem, ze tak specjalnie. ze niby chciales nam cos przez to powiedziec![]()
zabawna 460chociaż nie wiem czy wypada się śmiać
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
459 zwyczajnie niewychowany pies i w dodatku bezwstydny fe, 460 szkoda ucietego stroidła ale moment zatrzymałeś paradnie i w dodatku jeszcze nieźle można przy nim nakombinować, 461 tez prowokująca do dyskusji pełna dynamiki sytuacja.