Strona 136 z 759 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236636 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.351 do 1.360 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    454 prawie jak bliźniaczki prawie czyni wielką różnicę
    aż głupio tak się ciągle powtarzać jak zwykle wypatrzone i pstryknięte

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Kisi, staram się postępować dyskretnie, bez chamówy. Poruszam się z muzyką na uszach i wypatruję. Szukam np. jakiegoś kontekstu - reklamy, napisu, manekina itd. Np. widzę na wystawie manekina w seksownej bieliźnie i czekam np. na zakonnicę. Ustawiam się wcześniej i kiedy wchodzi mi w kadr, naciskam guzik. Czasem działam jak automat - widzę coś i pstrykam. Zasada, po pstryknięciu nie patrzeć na sfoconych ludzików. Wtedy myślą, że aparat sam "wypalił". Ta zasada dotyczy focenia "z biodra".

Zdarza mi się, że zagaduję do żuli, których focę. Daję im na winko i mam zgodę na focenie.

Kisi, nie masz się czego obawiać. Właściwie nigdy nie miałem sytuacji, by ktoś zgłosił pretensje. Staram się robić foty z wyczuciem, bo nie lubię pyskówek i chamówy. Mam to szczęście, że fotografuję duże miasto, gdzie koleś z aparatem nikogo nie dziwi.

Na początek pobaw się w street długim obiektywem.

Pozdrawiam i namawiam do streetphoterki.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Mam to szczęście, że fotografuję duże miasto, gdzie koleś z aparatem nikogo nie dziwi.
    i to jest właśnie duuży plus. w Kraku spokojnie można z aparatem chodzić i nikogo to nie dziwi, a niestety w małym mieście wyciągnięcie aparatu to już jest wydarzenie a noszenie go na wierzchu to już w ogóle
    przeżyłem i to i to dlatego w kraku miałem pewne opory ale gdy poczułem się jak powietrze wiedziałem, że tu można to robić

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Hm, moim skromnym zdaniem, ludy Słowiańskie wręcz wydają się lubieć obiektyw. Nie wiem, może się mylę ale w czasie krótkich pobytów w Irlandii, UK i Holandii zauważyłem, że gdy się za długo komuś przyglądasz (nie wspominając o wyciągnięciu aparatu) robią się nerwowi. Wszyscy. W Czechach, Polsce itd. zdarza się to sporadycznie. Czasami nawet - np. dziewczyny - pchają się sami przed obiektyw
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    a w indiach to dopiero się pchają przed obiektyw. Kumpel był. Normalnie wręcz pozują. Na jednym stało z 15 chłopa i wszyscy w obiektyw lukają, myślałem że chcieli go pobić czy coś bo dzielnica też była ładna a on mówił, że nie, ustawili mu się do zdjęcia
    ogólnie zdjęcia streetfoto w indiach są ostre sprzedawanie mięsa na ulicy, golenie, wszelki handel i usługi na ulicy a on z analogiem pojechał i tylko 7 klisz pstryknął.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    453 swietna i oczywiscie dobra decyzja bylo rozmazanie kwiatka. 454 ok, przede wszystkim oprocz zawartosci kadru dobra jest perspektywa.

Ja zaczalem streetphoto od krotkiego obiektywu, gdyz bardzo nie podobalo mi sie, jak tele splaszczaja perspektywe. Brak naturalnosci, dynamizmu. To nie pasowalo do ulicy, psulo klimat. Jak dotad tylko raz jakas Pani w oknie machala rekami, wiec nie robilem. Staram sie byc delikatny i dyskretny, a poza tym mam LV na odchylanym LCD
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Z kolei ja, całkiem niedawno będąc w Polsce, wybraliśmy się z kumplem wieczorem, przy zachodzącym słoncu na spacer po mieście z naszymi aparatami.

Jak to bywa, czasem się lampa włączy i generuje błyski... tudzież zaciekawione spojrzenia z okien. Wycelowaliśmy dla żartu w "podglądaczy" po czym wsyzscy jak jeden pouciekali za zasłony

Foty w mieście są jak partyzantka - nigdy nic nie wiadomo. Mam nadzieję, że oglądając te fotki i ja się czegoś nauczę
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

Awatar Snoopy_jb
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dobra, pojechałem z tym kwiatkiem niepotrzebnie, pewnie dlatego, że w wyobraźni inaczej tą fotkę widziałem. Ale faktyczne ciężko byłoby się skupić jak by wszystko było ostre.

A co do streetphoto, sam chciałbym się za to wziąć bo fotografowanie uliczek itp. trochę mnie nudzi. Zero jakiegoś 'dynamizmu'. Niestety w moim mieście problem z fotografowaniem ludzi jest nieco inny. Gość mojej postury z cegiełką taką jak E-300 sam się prosi żeby aparat zmienił właściciela. A do dzielnic w których można by zrobić bardzo klimatyczne fotografie to lepiej się nie zapuszczać samemu i wypadałoby zostawić w domu wszystkie metalowe rzeczy.

Smutne ale prawdziwe.
    Big Mac to Big Mac, tylko „le Big Mac”
    Wejdź na moje portfolio na plfoto.com i skomentuj parę zdjęć.

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Dziękju za komentarze. Kolejny crossik:

455
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Kolejna fota:

456
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów