Gratuluje wyróżnienia i świetnej foty.
Gratuluje wyróżnienia i świetnej foty.
mente et malleo
Nie przypadkiem zostala wyroznionaSwietna fotka, bardzo mi sie podoba. Czuc dynamike, piekne kolorki i nietypowy kadr, ale dajacy wlasnie to poczucie dynamiki. I do tego ta mina dziecka! Kapitalne
Pzdr
Rafał,
Tę wyróznioną fotkę z dzieckiem i uciekającymi gołębiami juz wystawiałeś, pamietam, ze podobała mi sie za dynamizm i że niektórzy ją dewaluowali "z automatu" za zbyt dużą GO. Gratuluję.
Pzdr, TJ
zdjęcie jak zwykle superowe.
"Następnym razem wypatruj dużego, kudłatego, brodatego okularnika "
Takiego właśnie wypatrywałemwidziałem zdjęcia z Katowic
![]()
Może następnym razem![]()
masz chłopie zajawkę na tą reporterkę i tak trzymaj bo Dajesz radę :]
Szybki OT: Czy w przypadku takich fotek trzeba mieć zgodnę fotografowanych osób na publikację ?
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
Dziękuję za komentarze.
Kolejna fota:
419
Podoba mi sie to, co i na tym zdjeciu jest obecne, ze potrafisz przepaleniami podkreslic tylko to, co najwazniejsze w kadrze. Tutaj np. duza czesc prawego dolnego rogu jest wypalona, co automatycznie spycha wzrok na dwojke bohaterow zdjecia.
Swoja droga, nie jestem sobie wstanie wyobrazi, co ta Pani mowi do swojego psa. Wstaje i wyglada jakby cos mowila. Ale co? "Chodz, Jacus, pora na nas"?
Pzdr
A dla mnie przepalenia np. na płaszczu trochę przegięte. Nie dorabiałabym do nich teorii
A pani... czy ona przypadkiem nie siada? Bo równie dobrze może siadać mówiąc "Chodź Bobiś, przycupniemy tu na chwilkę bo pani się zmęczyła".
Co do przepalenia na plaszczu to sie zgadzam. Jednak patrzylem na to zdjecie i zauwazylem, ze moj wzrok przez ten przepalony PD przesuwa sie na glownych bohaterow. Cos takiego juz nie pierwszy raz zauwazylem w pracach Rafala i niezalzenie czy to specjalnie, czy nie, to wedlug mnie efekt korzystny, bo skupia mnie na najwaznieszej czesci zdjecia. Taka mam teorie![]()
Co do przepałów, to robię je celowo przy obróbce. Taką mam ostatnio zajawkę na zajebiste kontrasty. Moim zdaniem (oczywiście nie mam monopolu na mądrość, więc zakładam że mogę się mylić) przepały i czernie (cienie bez szczegółów) są dopuszczalne w BW. A nawet fajnie wyglądają.