Strona 111 z 759 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121161211611 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.101 do 1.110 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Poczytałem sobie troszkę tą wymianę zdań. I dodam teraz coś od siebie. Przeciętność jest ciężka do określenia, dla nie których dane zdjęcia mogą być przeciętne, dla drugiego genialne. Kwestia gustu, własnej estetyki ale także również wiedzy w tym wypadku fotograficznej dotyczącej ulicznej fotografii. Jednak nie można wręcz linczować kogoś za własną opinię. Tym bardziej, że jedyną metodą wyzbycia się prawie całkowicie przeciętności jest zdobycie uznania w świecie fotografii. Dlatego na zakończenie pozwolę sobie przytoczyć dwóch mistrzów ulicznej fotografii. Życzę miłego oglądania

Jako pierwszy człowiek, który założył elitarną grupę Magnum i który jest ojcem "decydującego momentu" czyi tego co jest najważniejsze w owej fotografii.
    Henri Cartier - Bresson

A teraz człowiek, który jak nikt inny zauważa genialne kadry, głównie oparte na humorze.
    Elliott Erwitt

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kali999
    Jako pierwszy człowiek, który założył elitarną grupę Magnum i który jest ojcem "decydującego momentu" czyi tego co jest najważniejsze w owej fotografii.
    Henri Cartier - Bresson

A teraz człowiek, który jak nikt inny zauważa genialne kadry, głównie oparte na humorze.
    Elliott Erwitt
    Właśnie o to chodzi... na tych (ostatnich 3) zdjęciach nie ma ani decydującego momentu, ani humoru sytuacyjnego. Po prostu pstryki z ulicy - każdy, kto posiada aparat, wychodzi na pierwszą lepszą ulice miasta i w 15 minut trzaska 10x tyle podobnych zdjęć.
    To nie streetfoto ale... sam nie wiem co to, pewnie excel mi powie. Pustka, nic się nie dzieje, jak w polskim filmie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Kali, zdjęcia Eliotta Erwitta są GENIALNE!!!. Dzięki za link, bo nie znałem tego człowieka.

Kolejna fota: "Ostatnia dziewica".

398
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Kali, zdjęcia Eliotta Erwitta są GENIALNE!!!. Dzięki za link, bo nie znałem tego człowieka.

Kolejna fota: "Ostatnia dziewica".

398
    Obrazek
    Część poza Krakowa nie wiedzieć o co biega z tą dziewicą Fotka na pewno lepsza od 3 poprzednich.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Za jedno zdjęcie człowieka, nawet najzwyklejszy pstryk, oddam 10 kiczowatych, szopowanych widoczków.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s
    Fotka na pewno lepsza od 3 poprzednich.
    Pod tym się podpisuję.

RC - jesteś zbyt rozsądnie myślącym gościem aby bezkrytycznie brać do głowy zachwyty olympusowskiego TWA. Dlatego czekam na coś naprawdę dobrego

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    295- osobiście poczułem, że więcej życia jest w manekinach niż w tym jakby bezosobowym mężczyźnie, 296- nie wiem jak Ci się udało ale jest to encuklopedyczny przykład kutej na cztery łapy cwaniary, 297- starsza pani ale u mnie bez odczuć, 398- czy jak smok zje daninę to nam będzie lepiej. Jak byłem w Krakowie to tam zawsze tłum ludzi i raz udało mi się sfocić jak zionął.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Mariush, napisałeś,
    Po prostu pstryki z ulicy - każdy, kto posiada aparat, wychodzi na pierwszą lepszą ulice miasta i w 15 minut trzaska 10x tyle podobnych zdjęć.
    To co powyżej, to stereotyp, który jest używany często jako wytrych, obszerna etykietka, jako obrazowe przedstawienie poglądu, celowo uproszczone, aby było zrozumiałe dla początkujących.

To nie jest ocena zdjęcia, tylko fotografa. Autor zdjęć w Twojej wypowiedzi jest "każdym", który "robi pstryki z ulicy". Nie ma w ogóle tu mowy o krytycznym podejściu do zdjęć.

Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar rrrradek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    297 - moherowy beret w krakowie? Smok i dziewica - daje radę
    PS. Rafał nadal tak jest, że trzeba wysłać SMS-a i wtedy smok zionie?

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Dziękuję za komentarze.

Cytat Zamieszczone przez rrrradek
    Rafał nadal tak jest, że trzeba wysłać SMS-a i wtedy smok zionie?
    Nadal tak jest. Takie czasy Panie Dziejku...

Kolejna fota:

399
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów