Strona 10 z 759 PierwszyPierwszy ... 891011122060110510 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    Swego czasu napisałem dwa posty na temat zdjęć Rafała, coś w stylu, czy to co pokazał, jest etyczne (etyka w fotografii, to zupełnie oddzielny temat). Muszę przyznać, że podziwiam jego konsekwencję w poznawaniu ludzi, podchodzeniu do nich i ich problemów i bezkompromisowego pokazywania efektów. To dobrze, że kogoś Takiego na forum mamy.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Excel, Piotr, wielkie dziękju za ciepłe słowa.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    excel (i inni) jak macie tylko cos na mysli i chwile czasu dla komputera, to sie nie stresujcie i dzielcie sie swoimi spostrzezeniami, odczuciami. dyskutujcie na tym forum dyskusyjnym, bo wiem po sobie, ze to jest bardzo przydatne mlodym fotografom. tresciwe rozmowy pozwalaja lepiej zrozumiec meandry tej sztuki.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cześć

Odnośnie fotek od 152 -160 ja dokładnie tak świat widzę, kiedy nie włączy mi się STOP podczas imprezy Moim zdaniem fajnie oddają klimat.

Pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Kolejna fota to HDR z jednego RAWa. Sam nie wiem co o niej myśleć. Czy to jeszcze fotografia, czy grafika? Prócz obróbki HDR Photomatixem dodałem w PSie winietę.

163
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    Podoba się, czujesz blusa, lubię te kilimaty.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    Jeśli, można, a czuję, że w Twojej garelii nie bardzo, ale co tam, Ty mi kadrujesz i dzięki za to, to ja tobie wstawię w klimacie.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	harley2_129.jpg
Wyświetleń:	216
Rozmiar:	101,0 KB
ID:	249  

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Piotr, nie ma sprawy. Fajne zdjęcie, szkoda że gość ma takie "dyskotekowe" okulary. Nie bardzo pasują do harleyowca .
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Rafał,
    Ostatnia Twoja fotka, aczkolwiek podkręcona graficznie, pokazuje moment, chwile, tuż po przyjezdzie lub odwrotnie - tuż przed wyjazdem. Harlejowiec ujety troche z przysiadu jest umiarkowanie uniesiony, caly skorzany, a jego maszyna jest ujeta w perspektywie, co ladnie zamyka scene. Tlo trochę gadatliwe, ale moze być, ponieważ ten gosc wybral sie do miasta, co widać właśnie w tle.
    Razi mnie duzy kontrast w strefach konturów, szczegolnie cieni na chodniku oraz poświata wokół profili, szczególnie nad kaskiem. Fotka wygląda jak wyprana i przysłonieta celofanem. To takie moje obrazowo przedstawione wrazenie.
    Na jej przykladzie mozna dyskutować na temat zasiegu ingerencji PS w zdjęcie - co obrobka zabiera obrazowi, a czego dodaje i czy w ogole mozna mowic, ze coś odbiera, poniewaz mozna potraktowac PS jako narzedzie, takie samo, jak pędzel. Tego sie nie rozstrzygnie jako tematu globalnego, szczegolnie w naszym kraju, gdzie bardzo dużo ludzi jest na nie, na nie-tak, na nie-nie, na tak-ale, a własnie ze tak... itd., na dowolny temat. Natomiast ja uważam, że jeżeli ingerencja jest, to musi być mocno uzasadniona, wtedy moge przyjac wszystko, nawet zamianę zdjęcia na plakat w trzech barwach.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    nie no rafal, te zabiegi schrzanily ci zdjecie.. ciemne rzeczy na motorze koloru dostaly, reczta jakas przygaszona. no i te aureole!!

zakladam hdr-agnostic-front-club. wanna join?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów