Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 117

Wątek: Kiedy E-3

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Gary Ale to ma być piweczko , z "zakładu publicznego" , a nie z okazji wypuszczenia nowego aparatu. Stwiam piwko jak nie będzie nowego body nastepcy E-1
    przepraszam - to ja trochę namieszałem w związku z okazją spożycia...

Pierwotnie chodziło o zakład i nadal oczywiście o to chodzi!

Co do pozostałych kwesti to nadal jestem za niepasteryzowanym... a reszta mi pasuje bo ja lubię podróże zagraniczne poza miasto na safari

b.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    ...Białowieski Park Narodowy, Biebrzanski lub Narwiański. Moim zdaniem najlepiej jednak myśle o Białowieży...
    Rewelacja! Zawsze marzyłem o foto-wyprawie w te okolice. Sami zobaczcie http://www.wrotapodlasia.pl/galerie/wolkow/index.html

Pozostaje tylko kwestia samopoczucia fotografów "następnego dnia, rano" i trzymania pionu w kadrze, bo z tego co widzę, to nawet nie-wypuszczenie E-x, czyli jeśli Robin wygra zakład, nie będzie powodem do abstynencji
    Pozdrawiam,
    Piotr.

robin102
    Gość
    Wołkow jest świetny, Jeszcze Jerzy Fedorowicz tu lubi poszalec z Aparatem.Napewno w Naszym kraju jest kupa innych fajnych miejsc do focenia. Ale ja jestem tu i teraz i mgę załatwic sensowne noclegi i jakieś mniamnianko. Myśle że tak 3 dni z 2 noclegami to by było akurat a jakby ktoś był przy forsie to można np. tu poszaleć piwnie ,kulinarnir i fotograficznie się wyżyć. Albo na kwaterach u Rzędziana w Rzędzianach tak u tego Rzędziana.
    http://www.dworek.com.pl/
    Pierwszy termin z dużym wyprzedzeniem to ostatni weekend maja.Ma ktoś jakieś dojście do Olympus Polska ??

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    No kurcze naprawdę mam ochotę się stawić na tkaim spotakniu. Robin świetny pomysł. Kurcze aby nie zapeszyć, muszę też szybko robote znaleźć . Takie widoczki do tego , może i , oczywiscie nie może zabraknąć . A później rozmowy przy , przy . A po dojściu do siebie nad ranem :
    było sobie życie

robin102
    Gość
    Ja tam jestem z tych mocno dorosłych i u mnie "słowo droższe pieniądza" jak będą chętni to wszystko zorganizuje jak trza . Tak mi z harcerstwa zostało od wielu wielu wielu lat.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No w końcu.
    robin trzymam Cię za słowo.
    Termin jest ok, miejsce jak najbardziej.
    Ja już sobie rezerwuję ten weekend...

robin102
    Gość
    Na początku marca postawie temat na forum z konkretnym terminem i kto będzie chciał to się wstępnie określi. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Termin z dużym wyprzedzeniem więc można sobie to zaplanować.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Lakuta
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

e-3

żebyśmy mogli weselej umawiac się na piwko, to jeszcze raz potwierdzam co słyszałem. Nie liczyłbym na to , że Olympus jako firma powie coś oficjalnie. W obecnej sytuacji rynkowej nowe konstrukcje po prostu muszą pojawiać się nagle, z uwagi na krwiożerczą konkurencję. Telefonując do Olympus Polska, albo nawet odwiedzając osobiście siedzibę, niczego sie nie dowiecie, bo prawda jest taka ,że albo nie powiedzą bo nie mogą, albo sami nie wiedzą.
    Co innego przy okazji przypadkowego mazurskiego spotkanka, a byłem dośc wiarygodny jako fanatyk Olympusa z torbą wyładowaną sprzętem.
    Ponadto pewnie znacie ten wywiad, ale jeśli nie polecam uważne przeczytanie, bo człowiek, który wypowiada te słowa, wie co nieco o planach Olympusa ośmielam się domniemywać http://www.4-3system.com/?id=73

Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Re: e-3

Cytat Zamieszczone przez Lakuta
    żebyśmy mogli weselej umawiac się na piwko, to jeszcze raz potwierdzam co słyszałem. Nie liczyłbym na to , że Olympus jako firma powie coś oficjalnie. W obecnej sytuacji rynkowej nowe konstrukcje po prostu muszą pojawiać się nagle, z uwagi na krwiożerczą konkurencję. Telefonując do Olympus Polska, albo nawet odwiedzając osobiście siedzibę, niczego sie nie dowiecie, bo prawda jest taka ,że albo nie powiedzą bo nie mogą, albo sami nie wiedzą.
    Co innego przy okazji przypadkowego mazurskiego spotkanka, a byłem dośc wiarygodny jako fanatyk Olympusa z torbą wyładowaną sprzętem.
    Ponadto pewnie znacie ten wywiad, ale jeśli nie polecam uważne przeczytanie, bo człowiek, który wypowiada te słowa, wie co nieco o planach Olympusa ośmielam się domniemywać http://www.4-3system.com/?id=73
    Fragment owego wywiadu Pana Toshiyuki Terada:
    Amateur photographers and specially professionals didn’t expect a change in the E-300 series, but in the E-1... I think you know this…
    #

Yes we know, obviously... Many people ask us why we don’t put an 8mpx sensor in the E-1 body and throw it to the market. But is not so easy. We must consider all the pieces as part of one system: sensor, firmware, processor, hardware... and it must work all together. This is how we see it.

But you cannot wait much more time...
    #

Yes, we must say something about it in the next event, maybe PMA...

You must “say” or you must “present”...?
    #

Say.

Wynika z tego, że Olympus na PMA nie zaprezentuje następcy E1, ale coś o nim powie (zaanonsuje). Nie ma nic na temat jego pokazania.

Pozdrawiam:
    Andrzej

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    no i dobrze. nie ma co sie spieszyc. e-1 poki co jeszcze sie sprzedaja, cene tez maja wysoka ( a to jest wyznacznik popytu), 5 mpx tez jeszcze jakos ciagnie.