Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 117

Wątek: Kiedy E-3

robin102
    Gość
    Nie widzę żadnych przeciwwskazań , trzeba się tylko zorganizować sensownie.

robin102
    Gość
    gary mnie nie musisz za mocno przekonywać, a tak dla ścisłości jeśli OLY wypuści nowe body semiprofi do 1 czerwca to STAWIAM beczkę świeżutkiego Żubra prosto z browaru , tylko kufelki trzeba swoje z domu zabrać bo ma być w końcu plener , ewentualnie w te szkla wodoszczelne mozna nalać jak im tam 214-54

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    mnie do olka tez nie musicie przekonywac
    ma system zalety i lubie z niego zdjecia
    to robinie jak bedziesz cos planowal to moze dolaczymy ze swiatfoto?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Nie pije piwa, stawiajcie wodeczke!
    Mnie tam taki E500, czy 330 do wszystkiego by wystarczyl. Ale jak sie udalo tanio kupic E1 to tez bedzie.
    Nie takimi gratami sie focilo. ruskimi i enerdowcami, bez AF i wyswietlaczy, bazujac w ciemnosci na skali Go i bylo. To grzech gadac dzis, ze dslr to za malo, albo tego nie ma, albo czegos tam. Wszystko juz jest w tych puszkach, tylko Wam sie focic nie chce a gadac! Na cholere nastepca E1, a czego brabuje takiej E330? Wiem, wiem,zaraz powiecie, ze po to jest forum by sobie pogledzic i slusznie, pogoda straszna, siedzimy w domu i wymyslamy.
    Nie wiem czy warto wypuszczac co rok nastepny model z lekka wyliftingowany jak w przypadku 30D Canona, czy D70s Nikona. Takie modele sprawiaja wiecej zawodu uzytkownikom firmy, niz radosci. Nie wymienia sie aparatu co dwa lata, bo jest nowy. By wykorzystac wiele mozliwosci kazdego modelu potrzeba wiele czasu. Zapewne moja starosc przemawia i mlodsi sa badziej gotowi na zmiany. Na dluzsza mete wyscig jest zgubny. Topowe modele wypuszcza sie rzadko! Zarowno jesli chodzi o auta, sprzet muzyczny, jak i aparaty. Nie robi sie w konia uzytkownikow systemu proponujac coraz to nowe gadzety i pozostawiajac ich w przekonaniu, iz to co posiadaja jest stare, moralnie przestarzale i do niczego. Chyba Olympus tworzy wlasna legende i marke, inaczej niz Canon. Dlatego ma swoich fanow, wiernych, ktorym nie przeszkadzaja nieco wieksze szumy.
    czesc.Ch.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    blady ajk zaloze kiedyś firmę produkująca aparaty to Cię zatrudnie jesli pozwolisz.
    Robin102 - śmiało i z przyjemnością - trzymam kciuki za tak ambitne plany!!! ...tylko nie wiem czy będziesz ze mnie zadowolony bo większość czasu w pracy spędzam na czytaniu o aparatach i foceniu, ale ciiiii... bo się wyda....

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Na cholere nastepca E1, a czego brabuje takiej E330?
    Chomsky, dobrze piszesz, tylko tutaj nie chodzi już o nowy model, tylko chodzi o to, żeby spotkać się i spożyc małeconieco no, a okazja gdyby pojawił się E-3, dobra by była wielce. Firma Olympus ma niebywałą zdolność budowania ogromnego ssania na rynku...

Ciekawy jestem czy użytkownicy Nikona z okazji D200 albo Canona z okazji 5d, też się tak gościli czy nie? Gary jak tam u Was było? Bolała głowa po d200 czy nie bardzo?

b.

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Ciekawy jestem czy użytkownicy Nikona z okazji D200 albo Canona z okazji 5d, też się tak gościli czy nie? Gary jak tam u Was było? Bolała głowa po d200 czy nie bardzo?
    b.
    aparat to aparat, zeby pic z powodu wyjscia modelu? dzis nikon jutro canon pojutrze (a niech to) oly
    bylbym pijany na okrągło
    robie zdjecia, a czym dzis a czym jutro?
    reasumujac - nie pilem z powodu d200 i z powodu e-3 tez nie bede

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Gary
    reasumujac - nie pilem z powodu d200 i z powodu e-3 tez nie bede
    A gdzie Twoja ułańska fantazja Gary? No nic - nie to nie Mówi się trudno...

Podtrzymuję opcję niepasteryzowaną bo to radość, kiedy przy poczynionych inwestycjach w system, można przy nim zostać i nie trzeba wyprzedawać się w celu zakupienia czegoś innego...

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ale chetnie napije sie z olympusowcami niezaleznie od wyjscia e-3
    co do d200 - ciesze sie ze jest - wiem ze jesli kiedys bede chcial zmienic to jest na co, ale na razie nie czuje potrzeby zmieniac
    szukam analoga i czytam o kliszach

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No to może w końcu jakies spotkanko dojdzie do skutku! Byłbym bardzo zadowolony
    Tylko proszę, nie ustalajcie teraz terminu i miejsca na forum, bo się spotkanie "rozlezie" - tak jak ostanio.
    Proponuję, aby ktoś obrotny wziął sprawy w swoje ręce i za pewien czas podał termin i miejsce. Jeśli termin będzie dość odległy - np. miesięczne wyprzedzenie- wówczas każdy chętny będzie mógł go uwzględnić w swoich planach.
    Co do miejsca - to przecież nie ma znaczenia. Świat jest globalną wioską, a co dopiero nasz wspaniały kraj.

Oczywiście w całą zabawę dobrze byłoby włączyć przedstawiciela (kę) Olympus Polska. Może przy Dębowym pęknie i poda jakieś "tajemne" informacje dotyczące nowych modeli (ek).
    Pozdrawiam

robin102
    Gość
    aranekja mogę na siebie wziąć sprawy organizacyjne , ale na swoim terenie , czyli ewentualnie Białowieski Park Narodowy, Biebrzanski lub Narwiański. Moim zdaniem najlepiej jednak myśle o Białowieży. To fakt ,ze dla ludzi z Polski to kawal drogi , ale mozna sie porozumieć i jechać autkami z różnych stron współdzieląc koszty. Olympus Pol... mógłby jakiś patronat na tym roztocczyć. Chlopaków zaglądajacych na www.światfoto.pl też można by zgarnąc bo to w sumioe przytomni ludzie , a często Ci sami co na naszym forum. Termin ??? Moze jakiś piątek, sobota , niedziela pod koniec maja ???Moze ostatni weekend. Będzie trochę taniej, a poza tym wiosna w puszczy jest najciekawsza i jest trochę później niż w centrum Polski.
    Myśle ,że że 20-30 osób by się zebrało. Wiecej to już chyba nie bo mi kasy na następną beczkeŻubra nie Starczy.
    Gary Ale to ma być piweczko , z "zakładu publicznego" , a nie z okazji wypuszczenia nowego aparatu. Stwiam piwko jak nie będzie nowego body nastepcy E-1