Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 117

Wątek: Kiedy E-3

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Powiem Wam coś osobistego. Jak mnie nachodzą myśli o następnych mdelach, szumach i megapixelach, zaraz sięgam do szafy po album z fotkami z E-1. Zanim go jednak otworzę muszę usiąść, bo dobrze wiem, że zdjęcia mnie powalają Dlatego zamiast w puszkę wolę inwestować w oszklenie. Chołdując tej zasadzie posiadłem niedawno 50mm f/2, a dzisiaj robiłem nią zdjęcia mojej córce na pokazach tanecznych w dość ciemnej sali na czasach 90...250 i ISO 200 Jeśli kupię kiedyś następnego E-x to albo będzie tani jak E-1 kiedyś (a w to wątpię), albo będzie musiał szumieć na ISO 3200 jak E-1 na ISO 400 i być w znośnej cenie, czyli za jakieś 3 lata. Jestem więc człowiekiem wolnym od sprzętowego wirusa i powiem Wam, dobrze mi z tym
    Pozdrawiam,
    Piotr.

robin102
    Gość
    Hmmm JA i "My" też jestesmy wolni tylko tak sobie dywagujemy trochę z nudów bo pogoda kiepawa. Ruszy wiosna to wszyscy polecimy coś focić w ostrym trudnym wiosennym słoneczku. Nikt będzie nikt zaglądał na forum do jesini.

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dzisiaj bylo calkiem, calkiem sloneczko...

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez P
    Dlatego zamiast w puszkę wolę inwestować w oszklenie.
    Piotr, właściwie mogę się podpisać pod wszystkim co napisałeś. Jedyne co mnie powstrzymuje przed szeroko zakrojonymi inwestycjami to niepewność co do istnienia i dalszego rozwoju systemu 4/3. I nie chodzi tu o Mpixele bo do domowych zastosowań starczy 8 Mpix, ale jeśli nie mam na co wymienić mojego E-500, to po co inwestować w system z którym będę musiał się pożegnać, jak będę chciał mieć coś lepszego?
    Dlatego czekam co Olympus powie na temat następcy E-1.

pozdrawiam

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Cytat Zamieszczone przez P
    Dlatego zamiast w puszkę wolę inwestować w oszklenie.
    Piotr, właściwie mogę się podpisać pod wszystkim co napisałeś. Jedyne co mnie powstrzymuje przed szeroko zakrojonymi inwestycjami to niepewność co do istnienia i dalszego rozwoju systemu 4/3. I nie chodzi tu o Mpixele bo do domowych zastosowań starczy 8 Mpix, ale jeśli nie mam na co wymienić mojego E-500, to po co inwestować w system z którym będę musiał się pożegnać, jak będę chciał mieć coś lepszego?
    Dlatego czekam co Olympus powie na temat następcy E-1.

pozdrawiam
    też nie moge się doczekać na informację o następcy(ale do 26 już blisko ). Głównie to z takich samych powodów co Ty.
    było sobie życie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Lakuta
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

4/3

Myślę, że obawy o przyszłośc 4/3 Olympusa, są nieuzasadnione. Nowe obiektywy pokazują wyaźnie, że Olek planuje coś poważnego w systemie. Samo założenie też jest niezłe, nie ma w innych systemach zoomów z takim stałym światłem a jednocześnie o wymiarach porównywalnych do obiektywów innych firm. Dzieki cropowi szkło ma w miare normalne wymiary Dla pełnej klatki przy takiej jasności trzeba by je wozić na taczce. Co do pikseli i szumów to możemy sie sami nie rozśmieszać, bo jak sobie poczytamy te posty za parę lat to bedzie niezły ubaw. Kto jeszce ładnych pare lat temu słyszał o dyskach 40 GB, a teraz taki mam w banku danych. Poste technologiczny to potęga Na pociechę dodam, że pływając po Mazurkach w tym roku spotkałem miłego człowieka z E-1 i 150 f:2 .Z uwagi na obiektyw nie przeszedłem obok, tylko rozwinełą sie dyskusja, bo chciałem sobie potrzymać I tak od słowa do słowa okazało sie , że człowiek pracuje w Olympusie Polska i że według jego wiedzy w 2006 ma sie ukazać następca e-1.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    150mm 2.0... hehe, niezbyt tani sprzęcik, nie powiem, pomacałbym sobie.

nie ma co smucić. idźcie robić fotki a kolejny aparacik na pewno wyjdzie. mam pewność, że Japońcy mają łeb i nie pakowaliby keszu w system żeby go potem nie odzyskać po wielokroć.

kolejny sprzęt będzie - tego jestem pewien a ludzie mówiący inaczej lekko się zdziwią.

robin102
    Gość
    A WY pnowie dlej wierzycie w cud ,że będzie następca E1 . Firma teraz wyznacza nowe trendy w tanich cyfrówkach (E330) i liczy na zyski i ani myśli ładować sie w segment niby profi gdzie nikt ich aparatów nie kupi bo tak naprawdę to i E1 w stosunku do konkurencji sprzedał sie w śladowych ilościach.
    OLYMPUS wie co robi musi sobie odbić inwestycje projektowe w 4/3 własnie modelem 330 i będzie go pchał na wszystkie rynki w wielkiej ilości . Do czasu, aż inni wypuszczą takie body z podglądem na LCD i tak jest ekonomia. Żadnych tam EXx sprzedajacych się od czasu do czasu. Trzba poprawic finanse działu foto nowym modelem. Oby moje słowa sie w ***** się obróciły bo tak z cicha też liczyłem w przyszłosci na jakiś mądrzejszy apart.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    A WY pnowie dlej wierzycie w cud ,że będzie następca E1 . Firma teraz wyznacza nowe trendy w tanich cyfrówkach (E330) i liczy na zyski i ani myśli ładować sie w segment niby profi gdzie nikt ich aparatów nie kupi bo tak naprawdę to i E1 w stosunku do konkurencji sprzedał sie w śladowych ilościach.
    OLYMPUS wie co robi musi sobie odbić inwestycje projektowe w 4/3 własnie modelem 330 i będzie go pchał na wszystkie rynki w wielkiej ilości . Do czasu, aż inni wypuszczą takie body z podglądem na LCD i tak jest ekonomia. Żadnych tam EXx sprzedajacych się od czasu do czasu. Trzba poprawic finanse działu foto nowym modelem. Oby moje słowa sie w ***** się obróciły bo tak z cicha też liczyłem w przyszłosci na jakiś mądrzejszy apart.
    PRzecież firma już dawno zapowiedziała że model E-x będzie na photkina,

P.S. 150mm/F2 hmmmmmmmmm poezja dla mnie
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Dziura w rozumowaniu... tanie cyfrówki? To po co wprowadzono 35-100 f/2
    90-250 f/2.8 itd....

??? dla amatorów
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.