Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 117

Wątek: Kiedy E-3

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    RobertW3D same proporcje matrycy 4/3 to jak najbardziej słuszne założenie , inną sprawa jest jej za mały fizyczny rozmiar. Jak zwiekszą rozmiar matrycy , SHIt !!! co z optyką ??? Na tej małej już więcej piksusi nie powinni zasiewać.
    Co do proporcji 4:3 to mam dość mieszane uczucia - jak wszędzie, są minusy i plusy takiego rozwiązania ... szczególnie jeżeli trzeba robić odbitki w proporcjach 3:2, ale wielkość matrycy to jak powiedziałem - problem bardzo bliskiej przyszłości. Wg mnie amatorowi nie potrzeba więcej niż 6mpix (jak dla mnie te 8 z E-500 to czasem aż za dużo), ale pro będzie potrzebował ze 2-3 razy więcej ... no i zaczną się problemy...

Ale kto wie, może to będzie dobre dla amatorów - obecne obiektywy semi pro zostaną dla mas (może spadną ceny ) a dla nowych właścicieli zaprojektują nowe

No to by było na tyle marzeń

Pozdr.
    R.
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    http://www.wrotniak.net/photo/oly-e/e5.html

Na tej stronce od dawna są fotki ponoć przyszłych olków.
    [/img]

robin102
    Gość
    krążą już od dawna pobożne życzenia jaki to E... mialby być , ale to chyba same ściemki są.
    A propos matryc to mnie cieszy ,że Oly w końcu może za pomoca E330 rozstanie się z Kodakiem bo ta nowa matrycka jakby mniej szumi po pierwszysch fotach pobranych z netu.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    @RobertW3D,ta porzucą założenia systemu zmienią rozmiar fizyczny matrycy i zaprojektują nowe szkła dla odbioróców tymsamy stare wysyłając do lamusa bo kto bedze chciał mniejsza matryce. Ech Panowie nie piszmy bzdur to wszystko się później rozłazi,
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    @RobertW3D,ta porzucą założenia systemu zmienią rozmiar fizyczny matrycy i zaprojektują nowe szkła dla odbioróców tymsamy stare wysyłając do lamusa bo kto bedze chciał mniejsza matryce. Ech Panowie nie piszmy bzdur to wszystko się później rozłazi,
    Ale jak nie zwieksza, to sobie sami strzela gola ... a amatorowi wystarczy i mniejsza.
    Poza tym juz kiedys wprowadzili model Pen F, ktory o ile dobrze pamiętam, miał klatke połowy wielkości. I jakoś nie widać by był jeszcze produkowany.
    Prawda jest taka, że zrobia co chcą. Jedyne w co wierzę, to w ich japoński rozsądek.

Pozdr.
    R.
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RobertW3D
    Jedyne w co wierzę, to w ich japoński rozsądek.
    Nie wierzyłbym w ten rozsądek. Japończycy mają głęboko zakorzenioną tradycję harakiri

pozdrawiam
    blady

robin102
    Gość
    blady- dobre !!!! szczególnie Ci zatrudnieni w olympusie , a jeszcze bardziej Ci od Zuiko.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Myślicie, że polityka koncernu byłaby tak krótkowzroczna, że wielkością matrycy ograniczyliby sobie przyszłość? Myślę, że jest możliwe upchnięcie 12mln pxl, a nawet więcej. Ale jak jest naprawdę? Poza tym jeśliby nowy Olek miał 12,5 mln i stabilizator, to będzie kosztował tyle, że stać mnie będzie na prospekt.

Ano zobaczymy
    E-3 E300 14/45+40-150+FL-36 50/2

robin102
    Gość
    kallafiorrJak zrobią piksusie o średnicy 2-3 mikrony to upchną na tej matrycy i 15MPX tylko co wtedy z dynamiką i z szumami . Chyba pujdą do lasu.

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    kallafiorrJak zrobią piksusie o średnicy 2-3 mikrony to upchną na tej matrycy i 15MPX tylko co wtedy z dynamiką i z szumami . Chyba pujdą do lasu.
    E tam. Kiedys nikomu sie w ogole nie snilo o matrycach i co? Postep, Panie, postep.