blady:
czas pokaże że jeszcze wyplujesz te słowa, hehe... coś ostatnio w negatywny ton popadasz...
blady:
czas pokaże że jeszcze wyplujesz te słowa, hehe... coś ostatnio w negatywny ton popadasz...
Kaarool - tam od razu negatywny ton, poprostu przy dłuższym używaniu wyszły dwie sprawy w Olku które stały się ważne i stąd ten ton.
Mam nadzieję Kaarool, że będę mógł odszczekać to co napisałem -trzymam kciuki za Olka.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
blady to przyznaj się co Cię najbardziej 'boli" to może i ja coś wrzucę bo też mi coś trochę się zebrało na marudzenie.
hehe Robinchciałem poskarżyć się tylko na dwie sprawy: ISO i wydajność kl/sek i trzecia malutka sprawa to wielkość wizjera. Do reszty nie mam zastrzeżeń.
A Tobie Robin co dolega?
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
A mi w E- 1 dolega mydełko i ten kiepski wyświetlacz na którym nie sposób ocenić jakosci fotki i brak automatycznego pojawienia sie histogramu po strzeleniu zdjecia , jak to jest np w D70.
w E-300 tylko brakuje górnego wyświetlacza poza tym jako użytkownik dwóch lustrzanek coraz bardziej się przekonuje ,ze E300 to wspaniały apart, niestety przez ten naleśnikowaty ksztalt nie doceniany na rynku.
normalnie chyba kupię jeszcze jeden E300 na zapas !!!
Czekam, czekam...na nowe E-
FOTAL
Tak popatrzyłem sobie na dupkę moich obiektywów i faktycznie... i faktycznie jest okrągła...to znaczy ze może rejestrować kwadratowe zdjęcia bez zmiany wielkośći obiektywu.. to znaczy, że teoretycznie można prawie podwoić wielkość matrycy nie zmnieniając systemutylko będzie sie miało kwadratowe zdjęcia.. a to może być ciekawe np 8 mpix w 4/3 - i 12 w 1:1 formacie
![]()
Ja bym sie nie podniecał myślą, że kwadratową matrycę wprowadzi najpierw Olek, wydaje mi się , że będzie to Panasonic. Wynika to chyba poniekąd z fragmentu wywiadu zamieszczonego na Fotopolis z z Michiharu Uematsu zajmującym w Panasonicu stanowisko Manager of Products Planning Group at DSC Business & Development Center)
http://fotopolis.pl/index.php?n=4184
cytuję:
>W tej chwili lustrzanki cyfrowe powstają bardzo prosto - opierają się głównie na zamianie filmu na matrycę. Możliwe jednak, że w niedalekiej przyszłości pokażemy zupełnie nowy system. Aktualnie tylko Panasonic i może jeszcze jeden producent dysponują niezbędną technologią. Ale tradycyjne marki fotograficzne nie pójdą tą drogą, nie zainwestują w nowy system, ponieważ mają zbyt wiele do stracenia - zostawiłyby za sobą ogromny system. Ponieważ nie mamy w ofercie zbyt wielu obiektywów, dla nas takie rozwiązanie miało sens. Na razie przyłączyliśmy się do producentów cyfrowych lustrzanek, ale kto wie - możliwe że w niedalekiej przyszłości zaprezentujemy coś zupełnie nowego.<
Czyli raczej najpierw Panasonic, co niewiele zmienia dla użytkowników 4/3 oprócz oczywiście przełamania się do wzięcia do ręki body z z nazwą nie zaczynającą się na O tylko na P.
drugi dowód na możliwośc takiego rozwiązania jest doskonale widoczny na stronie poniżej
[url]http://www.dpreview.com/reviews/panasoniclx1/page2.asphttp://<br /> <br /> Pansonic już ...br /> :roll:
Własnie sie dowiedziałem że E1 jest gorsze od D5D i to w bardzo wielu aspektach. Nie wiem co o tym myśleć![]()
było sobie życie
A skąd te informację?