Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 117

Wątek: Kiedy E-3

robin102
    Gość
    Ostatni świeży numer Fotokuriera donosi ,że jesienią bedzie już na BANK rewelacyjna - przełomowa NOWA lustrzałka w rytmie 8/6 (4/3) w sensownej cenie 3 tys Euro , z tego co przeczytalem to będzie OLY, ale nie napisali tego dosłownie, a możes późniony pryma-aprilis (jak się to pisze??)

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Ostatni swuezy numer Fotokuriera donosi ,że jesienią bedzie już na BANK rewelacyjna - przełomowa NOWA lustrzałka w rytmie 8/6 (4/3) w sensownej cenie 3 tys Euro , z tego co przeczytalem to będzie OLY, ale nie napisali tego dosłownie, a możes późniony pryma-aprilis (jak się to pisze??)
    to nie pryma aprylis(cz jak tam chcesz) gdzie Ten kolega od beczki piwa ?

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    Ostatni swuezy numer Fotokuriera donosi ,że jesienią bedzie już na BANK rewelacyjna - przełomowa NOWA lustrzałka w rytmie 8/6 (4/3) w sensownej cenie 3 tys Euro , z tego co przeczytalem to będzie OLY, ale nie napisali tego dosłownie, a możes późniony pryma-aprilis (jak się to pisze??)
    to nie pryma aprylis(cz jak tam chcesz) gdzie Ten kolega od beczki piwa ?
    Jak to nie jest prima aprilis to ja chyba jestem księdzem!!!
    Uniwersalna lustrzanka - wszystkie sytemy w jednym korpusie - 21,3 mln. pikseli.

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam
    Co do następcy polecam te artykuły:
    FOTOPOLIS
    FOTAL

A w szczególności dwa cytaty:
    Natomiast pytany o następce modelu E-1, Michael Handa poprosił o cierpliwość i obiecał, że Olympus zaskoczy wszystkich na tegorocznych targach Photokina.
    Dyrektor Olympusa na Europę podkreślił także, że producent mocno inwestuje w ośrodki rozwojowo-badawcze, co ma poprowadzić do przeskoku na wyższy pułap względem konkurencji. Przedsmakiem tego ma być niespodzianka, jaką rzekomo będziemy mieli ujrzeć na targach Photokina 2006. Olympus, poza tym, że ma wprowadzić pięć nowych obiektywów zgodnych z E-systemem, chce zaprezentować coś unikalnego i innowacyjnego (prawdopodobnie chodzi o następcę E-1).

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Moim skromnym, to Olek chcąc zaistnieć na rynku profi (nie udało się to z E1) musi przebić konkurencję. Nowe bodu musi być tańsze niż Canona i Nikona, mieć funkcje których tamte nie mają, więcej megapikseli.

Olek przespał dwie rewolucje. Kiedy wchodził autofocus, to spece z Olumpusa stwierdzili, że to jakieś dziwactwo. I do swojej profi lini OM nie dopuścili tej "nowinki". Dodali autofokus do amatorskich lustrzanek. I wypadli z rynku profi.

Próba powrotu na półkę pro z E1 to było takie ciche pierdnięcie. Niby wszystko OK, ale niczym nie zaskoczyli. Więc fotoreporteży nie zaczęli masowo wyprzedawać osprzętu Canona czy Nikona i przechodzić na Olka.

Więc albo teraz Olympus walnie z grubej rury, albo za trzy lata amatorzy będą głównymi klientami działki profesjonalnej Olumpusa. Tak jak to się stało z E1.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

robin102
    Gość
    A ja z maniakalnym uporem uważam ,że OLY świadomie olał rynek profi bo tu szans nie ma i będzie drenował kieszenie bardziej wymagajacych amatorow przywiązanych do marki . Nie ma takiego sposobu żeby ludzi żyjących z fotografowania coś przymusiło do zmiany sprzetu na firmę "O" choćby dodawali grip z mini reaktorem atomowym .

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Yx
    Olympus, poza tym, że ma wprowadzić pięć nowych obiektywów zgodnych z E-systemem, chce zaprezentować coś unikalnego i innowacyjnego (prawdopodobnie chodzi o następcę E-1).
    I tylko polski Foto-Kurier jest w posiadaniu najtajniejszych materiałów Olympusa.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    A ja z maniakalnym uporem uważam ,że OLY świadomie olał rynek profi bo tu szans nie ma i będzie drenował kieszenie bardziej wymagajacych amatorow przywiązanych do marki . Nie ma takiego sposobu żeby ludzi żyjących z fotografowania coś przymusiło do zmiany sprzetu na firmę "O" choćby dodawali grip z mini reaktorem atomowym .
    Podoba mi się to drenowanie - w rozsądnych granicach oczywiście dla mojej kieszeni. Chciałbym mieć na co się przesiąść w przyszłości. Co do drugiej części to też się zgadzam - nie ma takiego sposobu - napewno gdybym zarabiał foceniem nie wybrałbym Olka, ale do focenia niezawodowego może być jak najbardziej bo dają mnóstwo funkcji które są dostępne u innych w modelach o klasę wyższych.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Tak sie zastanawiam odnośnie matrycy jaką Oly może wsadzic to body z serii PRO, ogólnie na temat matrycy. Co sądzicie o tym aby zamontować w body 3 matryce rejestrujące obraz ?

Chyba Minolta coś takiego kiedyś stworzyła ale projekt upadł.

W sumie dało by to wtedy nieograniczone możliwości + ogromna ilość MP + jakośc obrazu (przy dobrym opracowaniu technologi).

Tylko wtedy by był problem z AS. :/ zresztą szumi mi w głowie
    było sobie życie

robin102
    Gość
    albo tak jak w fujikach podwójna matryca i małe szumy z dobrymi kolorkami