Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 117

Wątek: Kiedy E-3

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Kiedy E-3

Czy wiecie, kiedy pojawi się E-3? Na jednej ze stron internetowych, własciwie na forum, znalazłem szczątkowe informacje o nowym Olku, podobno ma miec 12,5 mpx, optical image stabilizer(!) i matryce cmos Panasonica. Czy wiecie cos więcej?

podaje link do strony, gdzie znalazłem, m.in. fotke nowego E-3
    http://skocz.pl/ayis
    E-3 E300 14/45+40-150+FL-36 50/2

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    ploty

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez insider
    ploty
    a widziałeś link?

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    widzialem. ale jako zywo przypomina mi to wszelkiego rodzaju ploty i fotomontaze , ktore sa przed premiera urzadzen roznych firm. Przerabialem juz to sledzac kamery panasonica i jvc czy komputery apple. Nigdy sie to nie sprawdza dlatego czekam zawsze na pierwsze oficjalne zapowiedzi.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Za 9 dni fimra powinna podac pierwsze oficialne informacjie o następcy E1. Tylko to będą informacje !! Z tego co wiadomo to nsatepca ma się ukazać na photokina.
    było sobie życie

robin102
    Gość
    ni hu hu , nie będzie w najbliższym czasie żadnego następcy E1 - fakt szkoda , ale chyba taka jest strategia firmy. Dopieścić amatorów do bólu.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ale gdyby to było 12,5 mpx i stabilizer to nie byłoby zle...

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kallafiorr
    Ale gdyby to było 12,5 mpx i stabilizer to nie byłoby zle...
    Stabilizator nie byłby zły ... ale to sprawa drugorzędna ...
    Bardziej bym się bał o te 12 mpix ... upchanie 8 na tej powieżchni to już nie jest zbyt dobre rozwiązanie ... a co dopiero 12. Wtedy prawdopodobnie potoczyłoby sie w ten sposób - większe szumy -> mocniejszy filtr antyszumowy -> bardziej mydlane zdjęcia -> konieczność zakupu (i prawdopodobnie produkcji) droższych i ostrzejszych szkieł -> duuużo wyższe koszty posiadania systemu. Podejrzewam, że amatorskie ZD mają zbyt mała rozdzielczość dla takiej matrycy, ale ciekawe jak jest z semi-profi i profi.
    Wg mnie wielkość matrycy w systemie 4/3 to zdecydowanie największy błąd (złe założenie?). Tak czy inaczej prawdopodobnie będzie musiało dojść do jej fizycznego zwiększenia (jeżeli nie opracują nowej, lepszej technologii produkcji.
    Ciekawe jak się będzie dawał "skalować" LiveMOS ?

Pozdr.
    R.
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

robin102
    Gość
    kallafiorr 12, 5 Mpix - sporo ??? dla mnie wystarcza zdecydowanie 8 no max 10 Mpix , ale patrzac na konkurencje jakos sie zatrzymali na 6 Mpix - nawet najnowszy PentaX
    Żal serce ściska co sie w tym Olympusie wyrabia . Nie wie lewica co robi prawica . Rozszaleli się konstruktorzy obiektywów , a body choćby trochę do tych ciekawych konstrukcji przystającego nie ma i pewnie nie będzie.

robin102
    Gość
    RobertW3D same proporcje matrycy 4/3 to jak najbardziej słuszne założenie , inną sprawa jest jej za mały fizyczny rozmiar. Jak zwiekszą rozmiar matrycy , SHIt !!! co z optyką ??? Na tej małej już więcej piksusi nie powinni zasiewać.