Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: koncert zespołu ZAKOPOWER

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

koncert zespołu ZAKOPOWER

Zdjęcia zespołu ZAKOPOWER podczas koncertu w hali Torwar - Warszawa w dniu wczorajszym (grał jeszcze zespół Łzy ale to z uwagi na inny klimat w oddzielnym wątku). Koncerty to mój ulubiony temat do focenia

1: Lider Sebastian-Kurpiel Bułecka
    2:
    3:
    4:
    5:

Jak chłopaki zaśpiewali w oryginale "Dziewczynę o perłowych włosach" - aparat poszedł w odstawkę i skakał razem ze mną

pozdrawiam

Awatar Yello_35
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Też 4 najlepsza. Kawał dobrej roboty
    IS 500 + osprzęt ; marny C 480
    Pozdrawiam serdecznie - Yello 35

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Wszystkie są dobre. Osobiście bardzo podoba mi się ostatnia.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Fajnie, że się podobają. Tutaj moim faworytem jest 2. Dzięki.

i zapomniałbym dodać: Zakopower miał wyjątkowo trudne i niewdzięczne oświetlenie i przez to niewiele zdjęć wyszło na w miarę przyzwoitym poziomie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Drugie i piąte najlepsze. A ogólnie jest naprawdę b. dobrze. Widzę Blady, że zaczynasz się specjalizować . Dziewczynę o perłowych włosach w oryginale śpiewał (i grał) węgierski zespół Omega. Ale głowy sobie nie dam uciąć.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Możesz sobie dać Rafał uciąć głowę - akurat "Dziewczynę o..." śpiewała grupa Omega a tytuł węgierskiego oryginału to "Gyöngyhajú lány"

Nie ukrywam, że koncerty to jest to co tygryski lubią najbardziej, a zaraz za tym reporterka, portrety, makro, panoramki, architektura i wszystko inne co da się focić i na drzewo nie ucieka Zamierzam nie przepuścić żadnego bezpłatnego koncertu - niech no tylko zaczną się imprezki plenerowe w mieście

Awatar nurek
    Mieszka w
    Kuj-Pom.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cześć blady,

Wg mnie bardzo ładne fotki. Moim faworytem jest 5. Kapitalne zdjęcie!
    Ciekawi mnie jak zrobiłeś takie cuda? Takie słabe oświetlenie, na postaci pięknie prezentują się głębokie cienie a jednocześnie obraz jest wyraźny, nie rozmyty, nie poruszony. Bardzo mi się podoba. To samo tyczy się do fotki nr 2.
    Nr 1 też jest świetny. Piękna barwa, dobry WB. Jestem pod wrażeniem. Wczoraj wpadła mi w ręce jakaś archiwalna gazeta pt. "fotografia&aparaty cyfrowe". Tam też były jakieś fotki koncertowe. Powiem Ci blady krótko. Możesz w ich redakcji prowadzić wykłady nt. focenia koncertów. Chłopaki przy Tobie wymiękają
    Widać że koncerty to Twój ulubiony temat. Chociaż nigdy tego nie robiłem to tak patrząc na Twoje zdjęcia nie wygląda to na prosty temat.

Wg mnie tak trzymaj!
    E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Witam. Wszystkie b dobre. Fajny klimat zdjęć lekko przyciemnych. Pozdrawiam.
    mente et malleo

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Witam,

Dziękuję za pozytywny odbiór

Nurek, co do sposobu na koncertach to obieram kilka kierunków, po pierwsze w miarę najwyższe ISO w zależności od ilości dawkowanego światła na scenę, w wypadku ZAKOPOWER to ISO 640, a i tak było mało. Wyżej szumy raczej były zbyt duże, a musiałem robić w jpg z uwagi na to, że na mojej karcie mieszczę tylko 72 orfy Do tego priorytet na migawkę (od 1/60 do 1/100), blokada ekspozycji i polowanie na właściwe oświetlenie foconych obiektów takie jakie było podczas blokady ekspozycji. Coś mi nie pasowało z punktowym pomiarem i używałem pomiaru światła w centrum kadru. Ot i cały techniczny przepis na koncert.
    I jednak będę zabierał ze sobą statyw... co prawda mobilność wyraźnie spada ale chyba więcej jest zalet stosowania statywu.

I na życzenie kilka bonusowych ujęć ZAKOPOWER

6:
    7:
    8:
    9:
    10:
    11:

Awatar nurek
    Mieszka w
    Kuj-Pom.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Czesc blady,

Właśnie przed chiwlą usłyszałem w radio o Polaku, który to zarobił kupę siana na fotce z koncertu!!!! Gościu miekszający chyba w Londynie pyknął fotę na koncercie Madonny w jakimś tak klubie. Później zdjęcie to w sieci znalazła kobieta z ekipy Madonny (chyba menadżer). To zaowocowalo umieszczeniem zdjęcia na okładce jej najnowszej płyty sprzedającej się na całym świecie !
    Koleś zyskał sławę i już ma pełno propozycji wpółpracy .

Może podstawisz gdzieś swoją fotkę na serwer Zakopawer i dostaniesz kasopower !!

Tego Ci życzę !
    E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2