Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: Myszołowy

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    niesamowita historia
    podziwiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Grodzisk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Bardzo różnie. Były dni kiedy zrobiłem tylko kilkanaście zdjęć, przy czym z nudów fotografowałem np. padający śnieg. Na ogół zresztą pstrykam pejzażyki z rozpaczy, że niczego żywego nie upolowałem. Ale np. wczoraj zrobiłem niemal 3 GB. Przy czym nie są to wyłącznie zdjęcia ptaków drapieżnych ale też inne zwierzęta.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Jarek, opis Twoich sposobów na zrobienie zdjęcia jest niesamowity. Obrazuje, jak dużo trzeba czasu i energii poświęcić, żeby zrobić TO upragnione ujęcie...

Powiedz mi, a jak Ty sobie radziłeś z zimnem i chłodem? Bo, że E-1 sobie poradzil to rozumiem, ale sam bym chyba nie dał rady tak się poświęcać...

pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    jvad ja przede wszystkim to zdrowia gratuluję

Mam nadzieję, że masz z tych fotek źródło dochodu? Bo poświęcenie niesamowite.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    jestem pod wrażeniem... niesamowita historia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Phi! Zdjęcia pozowane, jakieś dokarmianie, umawianie się z ptakami, przekupstwo w zamian za ujęcie. To oczywiście żart (może i kiepski mając na uwadze Twoje zaangażowanie).

No więc tak... Uważam, że jesteś Wielki!!!!!!!!! A kiedy dopisałeś historię powstania tych fotografii, Twoje obrazy nabrały dla mnie nowego wymiaru. Dobrze, że są jeszcze na świecie ludzie, którym się chce. I nie dla kasy im się chce, tylko pro publico bono.

Pokaż zdjęcie Twoje czatowni. Bardzo jestem ciekawy.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Chylę czoła. Wyrazy szacunku.
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Awatar nurek
    Mieszka w
    Kuj-Pom.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jarek juz miałem iść spać aż tu nagle znalazłem Twój post Już mi się odechciało.
    Jak zwykle nie wiem co powiedzieć. Dziękuję Ci za tak fantastyczną historię i za WSPANIAŁE zdjęcia.
    Tak jak mówiłem wcześniej. Za to że masz tylko 200mm nie ma już dla mnie innych autorytetów w kraju. Jesteś chłopie the best.
    I tak jak napisał luc4s mam nadzieje że dostaniesz za to duże pieniążki. Ale jeśli już tak będzie to fotografuj dalej tak jak teraz. Tzn z pasją, z zamiłowaniem. Ja to widzę na zdjęciach i przez to jeszcze bardziej je podziwiam.
    Naprawdę chylę czoła. Jeszcze raz wieeelkie gratulacje. A jak już wydasz kalendarz lub książkę ze swoimi zdjęciami napewno zostanę Twoim klientem.

ps. a wydawało mi się że jestem cierpliwy
    E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2

| OlyJedi
    Mieszka w
    Grodzisk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Wbrew pozorom radzenie sobie z zimnem nie było takie trudne (a wiem co mówię bo spędziłem w mojej czatowni największe mrozy). Siedziałem zapakowany w śpiwór dla polarników Roztopy są gorsze. W wilgoci mocno ciągnie. Problemem przy tych mrozach było np. przebieranie się. Brnięcie przez ten śnieg powodowało, że pomimo membranowego ubrania, byłem całkowicie przepocony i musiałem się przebrać. Czysta rozkosz, polecam każdemu masochiście
    Póki co nie fotografowałem swojej czatowni bo , ostatni raz za dnia widziałem ją jeszcze wtedy, kiedy nie wiedziałem, że się sprawdzi. A odkąd okazało się, że się sprawdza (i że warto byłoby ją uwiecznić) bywam tam nazewnątrz ukrycia wyłącznie nocą.
    Bardzo chciałbym rozbudować swoje zaplecze sprzętowe np. chciałbym móc wreszcie kupić ZD 300. Próbuję więc zarabiać na swoich zdjęciach. Dlatego właśnie podpisuję fotki, żeby maksymalnie uprościć kontakt zainteresowanym odbiorcom. Ale jak dotąd z marnym skutkiem W ciągu całego zeszłego roku sprzedałem tylko kilka zdjęć przyrodniczych i nie przekroczyłem łącznie 500 zł. Może robię coś nie tak, nie wiem.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Grodzisk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Zapraszam na 2 nowe fotki, o charakterze raczej czysto dokumentalnym niż artystycznym.

Fota 1 to takie moje "Dziobem i Pazurem"
    http://arturo.serv01.net/olympus/upl...em&pazurem.jpg

Foto 2 jest o potrzebie dokarmiania sikorek:
    http://arturo.serv01.net/olympus/upl...or_slonina.jpg

A poważnie przy okazji fotografowania wykładałem jedzenie i robię to nadal tak by stołówka była codziennie zaopatrzona bez względu na to czy będę miał okazję fotografować czy też nie tak aby zwierzaki, które przywykły do znajdującego się tam pokarmu nie zostały nagle na lodzie. Ponieważ ziarenka mogą zostać przysypane śniegiem z czym małe ptaszki takie jak sikorki nie zdołają sobie poradzić (przynajmniej do czasu gdy większe ptaki takie jak bażanty nie rozkopią śniegu) wieszałem dla nich słoninkę, która niestety, systematycznie znikała. Teraz już wiem dlaczego Ptaki, które się do niej dobierały były zbyt słabe by wywalczyć sobie dostęp do wykładanego dla drapieżników mięsa, które możemy podziwiać na 1 fotografii, pożerane przez dominatorkę.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów