Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 74

Wątek: Chyba kupię E-1....

| OlyJedi Awatar Setka
    Mieszka w
    Kutno
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Osłonę na obiektyw mam , na lcd prawdopodobnie poprzedni użytkownik zagubił i chyba nie doślą. Najbardziej się martwię o gwarancję, maja dosłać europejską, jakby co realizowaną przez ich sklep.Kurczę przeraża mnie to wszystko. Niby sprzęt kupiony w atrakcyjnej cenie, ale uzywany, no cóż , nie można mieć wszystkiego. Nie wiem od czego zacząć, jak sprawdzić , czy jest w pełni sprawny? Ile zdjęć zrobił? Ile jeszcze zrobi?. Tyle pytan się nasuwa i żadnej odpowiedzi. Niby jestem zadowolony(cena),ale to taki"śmiech przez łzy". A co będzie jak....?
    Jedno z pytan , jakie się nasuwa: jaki zamiennik BLM1 stosować?
    Nie ważne czym, ważne jak!!!
    E-3, E-1 (14-54,B+W UV MRR)+ FL 50

robin102
    Gość
    Gratulacje . napewno zrobi jeszcze wiecej fotek niż do tej pory zrobił. Podobno można ustalic przebieg aparatu w serwisie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    14-54mm nie ma soczewek ED

Mieszka w
    Elbląg
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nex
    Do autora postu - na allegro był dziś nowy E-1 z 14-54 za uwaaaaga 2790 zł ja w tej cenie kupiłem go kiedyś z 14-45 no cóż zdarzają się okazje tylko obserwować i brać
    Ja niestety muszę czekać do kwietnia i sądze że się doczekam i bedzie jeszcze do kupienia . Ciekawy kąsek był szkoda ze to nioe ja go kupiłem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    jak kupiłeś z 14-54 to jesteś w domu... bo przy tej cenie to body wyszło ci za jakieś 1000 zł
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Dam sobie lewe jadro uciac, ze na szkicu widzialem szkla ED lub (LD). Ale tylko lewe!
    Czesc.Ch.

Hal
    Gość
    14-54 nie ma na obudowie napisane że ma szkło ED. Jest tabliczka Olympus Digital i druga z parametrami szkła.

Wracając do tematu to kiedyś miałem możliwość potestowania E1 i E 300 i denerowało mnie że E 300 nie ma drugiego pokrętła .Denerwujące było jeszcze to, że wiele istotnych dla mnie parametrów można w E300 ustawiać tylko z poziomu menu Wiecie ja szybko pozmieniałem co trzeba i trzasnąłem fotę, a kolega obok w tym czasie jeszcze coś przestawiał
    Tak na prawdę Olek E1 (organoleptycznie) to PRO w niezłym wydaniu .Spotkałem się kiedyś z opinią że dorównuje EOSowi 1 ,nie wiem czy to prawda ale nie mam też powodów żeby w to nie wierzyć
    Nie mam niestety Olympus Studio więc nie mogę pewnie wykożystać w pełni możliwości E1 ale robiłem odbitki A4 i jest OK...poza tym bardzo lubię kolory z E1 są takie naturalne a zarazem mają "pazura".
    Poza tym stwierdzenia typu" E1ką foci się jak analogiem" wg mnie dotyczą bardziej charakteru zdjęć uzyskiwanych E1 ,a zdjęcia są takie trochę miękkie i faktycznie mają taki trochę analogowy filing

robin102
    Gość
    Hali tak ma byc z różnicą w obsludze tych dwóch olków wszak E300 kosztuje połowę ceny E1 dziwilo by bardzo ,żeby bylo odwrotnie. Moim zdaniem to żal serce ściska ,ze olympus odszedl od produkcji czołgopodobnych obudów takich jak w E1 czy E300 na rzecz zupełnego plastiku. Lżejsze to fakt, ale czy to zaleta , dla mnie nie . Coraz bardziej sklaniają sie do tortu który sie nazywa "rynek amatorski" i zapomnijcie koledzy o jakiś następcach E1 .

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Hal
    a zdjęcia są takie trochę miękkie i faktycznie mają taki trochę analogowy filing
    To juz jest bardziej kwestia "zuiko feel" niz E1 feel...

No i fotograf, swiatlo, itp.

Rowniez fakt, ze cena , ktora trzeba bylo/trzeba nadal zaplacic za e-1 powoduje , ze decyzje o zakupie w wiekszosci podejmowaly osoby, ktore wiedzialy po co im to potrzebne. Zapewniam poza tym, widzialem w sieci takie zdjecia robione e-1, ze mozg mi stawal w poprzek jak w ogole mozna bylo zrobic takie zdjecia, jak mozna bylo spieprzyc tak ten sprzet i te szkielka. No i foty wygladaly jak najgorsza cyfra.

Pisalem juz to gdzies: w galerii profi na stronach Olympus America sa foty z e-300 pomieszane z e-1. Bardzo piekne foty. Jak z analoga

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    robin102:

myślę że się mylisz. muszą wypuścić jeszcze z jeden gruby model, bo będzie polewka (hiper obiektywy a hiper aparatu nie widać...) przekonamy się wszyscy za jakiś tydzień.

Hal:

odnośnie miękkości: pobaw się konwersją RAW, tak poważniej, ze 2 godzinki. można z fotek zrobić taką żyletkę że sam się zdziwiłem - hybrydki odpadają...