Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 74

Wątek: Chyba kupię E-1....

robin102
    Gość
    Nieskromnie stwierdzę ze E300 z 14-54 to najlepsza kombinacja jaką w tej chwili za przytomnie pieniądze można wymyśleć.
    Nie łam sobie głowy. Jak już masz 14-54 to wal w plenar i rób zdjecia. Teraz dla Ciebi kupno E1 to krok w tył. Z całym szcunkiem do tej udanej konstrukcji to 5Mpx na dzien dzisiejszy i za rok czy dwa to za mało Dziwny błąd popelnił producent w tamtym czsie . Powinni mu zaimpletowć minimum 6 , albo 7 MPx
    Mój oli C5050 wczidzlł też w tym czsie na rynek i miał 5 Mpx. Dobre szkiełko w niektórych sytuacja nie nadrobi braku Mpx i na odwrót też !!!
    E300 - ja też lubie dziwne rzeczy (czasem brzydkie)

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja wybralem e-500 zamiast e-1. Za bardzo lubie duze odbitki by rezygnowac z tych trzech dodatkowych megapixeli... Oczywiscie, wielkosc pixela tez sie liczy , z 5 mln e-1 tez mozna wiele wyciagnac ale zawsze to odrobina mniej gimnastyki i wiecej szczegolow zarejestrowanych na 8 mpx przy uzyciu dobrej optyki... E-500 mozna sobie dobrze poustawiac, jak dla mnie z tym aparatem pracuje sie rowniez jak z analogiem , taki argument przeciez padl na korzysc e-1... Kwestia przyzwyczajen co do korpusu, mysle. Kazdy ma swoje preferencje a przeciez mozna ustawic e-500 tak by byl wlasnie "ascetyczny". E-1 jest wiekszy , fakt ale to juz jest naprawde indywidualna kwestia. Analogowa Leica w koncu nie jest i nie byla nigdy duza ;P ;P

Co do tego nieszczesnego kita 14-45, nie jest taki zly... Trzeba go sobie obadac , faktycznie dosyc krnabrny... Ale jak dostanie odpowiednie swiatelko to naprawde ladnie potrafi narysowac... Prawdziwy "Zuiko feel". O niebo lepiej niz kity konkurencji... To co Canon daje do 350 to naprawde...uch...;]

Zdecydowanie za pieniadze, ktore trzeba wydac na e-1 kupilbym e-500 osobno i 14-54. Troche dokladam i mam naprawde dobry 40-150. I smiem stawac w konkurs, ze zdjecia z e-1 nie beda lepsze... Zreszta, jak sie tak przyjrzec w galerii profi Olympusa sa tez fotki z e-300...

p.s. a jak dla mnie e-300 wyglada super. Stara slabosc do dalmierzowek sie klania

Awatar deeper
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    I smiem stawac w konkurs, ze zdjecia z e-1 nie beda lepsze
    Bo to czlowiek robi zdjecia...i wszystko od niego zalezy, proste
    Olympus e-300 | FujiFilm s304

Awatar krishu
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    a kluczem są obiektywy nie aparat

robin102
    Gość
    Światło , Światło Panowie !!!! , a nie obiektywy !!!

Awatar deeper
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Światło , Światło Panowie !!!! , a nie obiektywy !!!
    No to dokup np. na jakies hali lepsze oswietlenie...
    Latwiej i taniej jest dokupic jasniejsze szkielko.

Poza tym to obiektyw rysuje,
    lepszy obiektyw daje lepsze wyrazniejsze zdjecie.
    Olympus e-300 | FujiFilm s304

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    deeper:

kolejny dowód że musisz więcej czytać a nie pisać...

a czy jasne szkło (które i tak trzeba przymknąć) jest tańsze od lampy, to też bym się kłócił.

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Do autora postu - na allegro był dziś nowy E-1 z 14-54 za uwaaaaga 2790 zł ja w tej cenie kupiłem go kiedyś z 14-45 no cóż zdarzają się okazje tylko obserwować i brać
    Pozdrowionka

robin102
    Gość
    deeper No fakt na hale z dobrym oświetleniem mnie nie stać i nawet na zuiko z dobrym"f" też na razie nie. Dla kogo oni te szkla produkują. Chyba tylko dla lekarzy i tak im po tych laparoskopach zostało , że optykę zuiko używają zazwyczaj lekarze i stać ich też na obiektywy po 3,5, 7, tys zl. he he he oby tak dalej.

| OlyJedi Awatar Setka
    Mieszka w
    Kutno
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    do autora postu i Nexa, oświadczam niniejszym ,że to ja zostałem nabywcą tego z Allegro z 2790zł. W sobote , czyli jutro ma być u mnie kurier. Gwarancja ponoć 12 miechów, nieprawda, że nowy, mało uzywany.Noc nie przespana!!!
    Nie ważne czym, ważne jak!!!
    E-3, E-1 (14-54,B+W UV MRR)+ FL 50