Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 85

Wątek: Jaki stofen do fl50?

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    Mam luminequesta softboxa - tego z Twojego linka i mam też dyfuzorek... co konkretnie Cię interesuje? [...]
    Jak chcesz jakieś foto testowe to postaram się zrobić - napisz tylko co to ma być.
    chodzi mi o fotki z Lumiquest SoftBox'em (bo inne juz widzialem) Jakis portet lub postac w odleglosci ok. 3metry od obiektywu no i za osoba w jakis tam sensownej odleglosci sciana. Jestem ciekaw jak bedzie wygladal cien... A jakbys nie mial chetnego modela do wspolpracy to zrob moze cos na wzor tego co jest w linku + oczywiscie jedno bez niczego na lampie.

/EDIT
    z gory thx
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Jak znajdę troszkę czasu to coś pstryknę... tym czasem gdzybam nad moim harmonogramem ;/

Pewnie jutro wieczorkiem się coś pojawi.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    Jak znajdę troszkę czasu to coś pstryknę... tym czasem gdzybam nad moim harmonogramem ;/

Pewnie jutro wieczorkiem się coś pojawi.
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

robin102
    Gość
    No dobra , a co byście polecili na FL36 ??? tak z doświadczenia , bo kurde ślub przede mną !!!

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    robin:

chłopie, będziesz miał okazję się wykazać.... pokaż potem kilka kadrów. wbijaj się od razu w RAW na ISO400 albo wyżej. no, chyba że miałbyś szczęście i trafił kościół gdzie ISO200 styka, ale to zwykle oznacza witraże czyli masakrę...

kupuj mydelniczkę u thinkdigital i nie wnikaj... jeśli nie ma w ofercie to napisz i wystawi:
    http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=298784

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Iso 400 lampa na sztuczny sufit i piękne foty wychodzą w kościele, wiem bo dziś robiłem juz po zmroku w ciemnym kosciele...
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

robin102
    Gość
    Dzięki panowie za radę i za otuchę . To bedzie drugi ślub robiony przeze mnie . Pierwszy robiłem za wschodnią granicą i strasznie spierdykoliłem sprawę , ale klient (rodzina) był mało wymagającyi poprzepalanych twarzyczek nie zauważył ,teraz to juz za kaskę będzie więc szszsztresa mam.

na pierwszym walczyłem C5050 +fl36. he he he

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    robin102:

ja tam wolę niedoświetlić niż przejarać. ciemność zwykle można wyciągnąć a sukni nie poprawisz... z 5060 za żadne pieniądze nie poszedłbym na ślub, więc gratuluję odwagi.

prawda jest taka, że E-System średniawo nadaje się na takie ceremonie. można cykać, nawet nieźle idzie, ale od cholery roboty z obróbką... gdyby matrycka była z E-330 i AF mocniejszy w ciemnościach to nic więcej nie trzeba.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar LubMich
    Mieszka w
    Kraków/Gdańsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    jak na slub sie nie nadaje e-system to do czego ? czy z obrobka wiele pracy - w innym systemie bylo by inaczej? chyba troche przesadzasz Kaarool

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez LubMich
    jak na slub sie nie nadaje e-system to do czego ? czy z obrobka wiele pracy - w innym systemie bylo by inaczej? chyba troche przesadzasz Kaarool
    Domyślam się, że Karol miał na myśli szumy na wysokich ISO i późniejszą obróbkę z odszumianiem.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.