Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 85

Wątek: Jaki stofen do fl50?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    jak dobrze pamiętam to do fl36 musi byc mniejszy
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    jak dobrze pamiętam to do fl36 musi byc mniejszy
    no oki, ale temat posta jest o fl-50 :P

/EDIT
    sorx dopiero zauwazylem ze pleg o to zapytal
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Rafał Czarny no ja mysle o foceniu na roznych imprezach wiec raczej karteczka odpada.
    Myslalem ze podnosi sie palnik jak jest sufit... Zreszta musze jeszcze sie duzo pobawic moim nowym nabytkiem. Teraz foce tylko w ustawieniach AUTO i narazie zauwazylem ze jak podniose palnik to automatyka sie wylacza
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Myslalem ze podnosi sie palnik jak jest sufit...
    Jak nie ma sufitu to część światła odbita od karteczki idzie do przodu, a to co miało iść na sufit idzie w kosmos.

A karteczka to b. dobry i skuteczny sposób żeby rozproszyć światło lampy. Niektóre lampy mają taki patent wbudowany - plastikowy biały ekranik wysuwa się z obudowy (o ile się nie mylę to tak mają niektóre lampy Nikona) .
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ja mam Metza 54 MZ4 ze stosowną dedykacją (lampę stosuję też z Nikonem oczywiście z inną stopką) . Kąt lampy głównej (ten Metz ma dwa palniki) ustawiam w zależności od potrzeby i pomieszczenia. Wiadomo w dużych pomieszczeniach (np. kościół) nie ma szans na światło odbite , więc palnik normalnie , do przodu . W małych pomieszczeniach i blisko obiektu fotografowanego to palnik można nawet dać nałkiem do tyłu , całkowicie do góry. A i jeszcze jedno , ze Stofenem do szerokiego kąta nie trzeba wyciągać tej wstawki czy jak to ona sie nazywa . Tak że polecam , momo iż cena za kawałek plastiku jest nieco przesadzona . Sam Metz świetnie współpracyje z Olympusem , także bezprzewodowo .

Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A jeszcze co do tej kartki , to sam sobie zrobiłem całkiem niezły rozpraszacz taki jak te Lumi Questa (trochę się "szczypałem" z zakupem ). Teraz po zakupie Stofena leży (na wieki).

polecam Danone pyszny jogurt

używałem z SB600 przed zakupem Stofena i dawał niezły efekt (za 1,49 zł)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MirekM
    Ja mam Metza 54 MZ4 ze stosowną dedykacją .
    Czy jest możliwość focenia E-Olkiem z tym Metzem na krótkich czasach (do 1/4000). Czy ma strobo? Czy ma wysuwany plastikowy "kartnik"? Ile kosztuje razem ze stopką?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Kupiłem u tego gościa Stofena do FL-36. I powiem Wam, że... trochę mnie rozczarował Spodziewałem się chyba po nim niewiadomo czego. Ze stofenem, czy bez, cienie za obiektami są podobnie nieciekawe dopóki nie podniosę lampy... To co widać na żółtych obrazkach reklamowych to prawda, ale tylko z lampą do góry, jak zauważył Admin, a wtedy Stofen i tak niewiele poprawia. Co prawda twarze wyglądają lepiej niż w przypadku "lampą po oczach", ale spedziewałem sie więcej...
    RasteR dobrze mówi, jak ktoś chce spróbpować jak to działa niech weźmie jeden albo dwa pudełka po jogurtach.
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    no tylko ze z jogurtem na jakis slub w kosciele to chyba bedzie glupio wygladalo hehe

Moze ktos zrobi jakies male testy - postawi cos przy scianie zeby cien rzucalo... i porobi serie fotek