Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Krakowskie tramwaje nocną porą

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    chyba nie zrozumiales o co mi chodzilo! to powiem inaczej i bardziej dobitnie. Sam konkurs bardzo fajny, oryginalny temat/pomysl jednak IMHO jury jakies dziwne bo ja bym tych fotek nie wyroznil - bo sa dla mnie kiepskie. Czyli wedlug mojej subiektywnej oceny wyglada to tak jakby ktos rozstawil statyw gdzies w miescie i ustawil dlugi czas naswietlania. Nie bral pod uwage otoczenia, tla, balans ustawil na auto ... no i od tak pstryknal.

lass bez urazy... ale napisalem co mysle
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

excel
    Gość
    abc

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

dot. TEMAT MIESIACA - LUTY 2006 - Ludzie

a co do naszego konkursu to mimo braku czasu postanowilem cos wymyslic... ruszylem z jakas inicjatywa... temat z zalozenia mial byc bardzo banalny zeby sie przyjal (tak na pierwszy raz chcialem zobaczyc czy cos z tego wyjdzie).
    Najwyrazniej moj pomysl i zalozenia byly bledne... ale spox juz tego bledu nie popelnie

pozdro
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

excel
    Gość
    abc

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    wedlug mojej subiektywnej oceny wyglada to tak jakby ktos rozstawil statyw gdzies w miescie i ustawil dlugi czas naswietlania. Nie bral pod uwage otoczenia, tla, balans ustawil na auto ... no i od tak pstryknal.
    Rozumiem, że robienie zdjęć w nocy ze statywu jest be. Nie bardzo wiem o co chodzi z braniem pod uwagę otoczenia i tła - skoro tematem miała być komunikacja w zabytkowym otoczeniu, to są tramwaje na tle zabytków - nic konstruktywnego w uwagach narazie się nie doczytałem. Co do balansu bieli - był ustawiany na białą kartkę. Ale nic, pocieszam się, że jeden z najlepszych obecnie fotografików w Krakowie ocenił je pozytywnie i jako fotki same w sobie i jako fotki na zadany temat, dodając, że tego typu zdjęcia zwykle wywołują skrajne opinie.
    C 4000Z

Awatar Yello_35
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Obyś się kiedyś Lass nie przejechał na tzw. znanych fotografikach Ja nie rozumiem tych fotek tak jak pisałem powyżej. Tramwaj owszem , ale przecież uchwycenie otoczenia jest równie ważne. Bo przecież gdzie on jeździ jak nie po mieście? I to jakim? Nie Wólce Górnej czy innej...

Jeronimo - mnie osobiście dziwi , że konkurs nie ruszył. To nie moja tematyka i prócz trębacza rosyjskiego nic na ten temat nie mam. Ale może dla fachowców w tym temacie to zbyt ogólne faktycznie? Bo oni dla odmiany mają masę fotek na ten temat. I może nie jedną a dwie , trzy sztuki wystawiać ? Taka luźna propozycja
    IS 500 + osprzęt ; marny C 480
    Pozdrawiam serdecznie - Yello 35

excel
    Gość

Brrrrrrrrr.....

abc

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    excel, przepraszam
    Pozostaję z nadzieją na rozruszanie tematu.
    Pozdrawiam, TJ

Awatar nurek
    Mieszka w
    Kuj-Pom.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Re: dot. TEMAT MIESIACA - LUTY 2006 - Ludzie

Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    a co do naszego konkursu to mimo braku czasu postanowilem cos wymyslic... ruszylem z jakas inicjatywa... temat z zalozenia mial byc bardzo banalny zeby sie przyjal (tak na pierwszy raz chcialem zobaczyc czy cos z tego wyjdzie).
    Najwyrazniej moj pomysl i zalozenia byly bledne... ale spox juz tego bledu nie popelnie
    pozdro
    Nie wiem czy dobrze rozumiem Jeronimo. Chodzi Ci o to że w naszym forumowym konkursie jest narazie malo zdjęć? Tym się nie przejmujmy. Z pewnością każdy zbiera coś ciekawego. Przez cały miesiąc pstryka ludzi albo grzebie w archiwach a na koniec miesiąca będziemy mieli pełno ciekawych fotek .
    Mnie osobiście pomysł się podoba i chyba fajnie by było kończyć miesiąc ankietą na przyszły.
    Wg temat miesiąca tzn. "Ludzie" jest wystarczająco konkretny. Daje możliwość zaprezentowania szerokiej gamy niebanalnych fotek.
    BTW zdjęcie Tadeusza J. jest tego dowodem.
    Zbyt prezyzjne określenie tematu może sprowadzić zdjęcia do poziomu banału czego przykładem są może nie tyle same zdjęcia zaprezentowane przez lass ale i wątek z jego wypowiedzi:
    Nie bardzo wiem o co chodzi z braniem pod uwagę otoczenia i tła - skoro tematem miała być komunikacja w zabytkowym otoczeniu, to są tramwaje na tle zabytków - ...
    Przepraszam lass że troszkę zmieniłem temat. W końcu to wątek dotyczący Twoich zdjęć .
    Bedę szczery. Nie specjalnie mi sie podobają. Dlaczego?
    Wszystko to powiedzieli moi przedmówcy więc nie będę powtarzał.
    Jeśli już miłbym coś wybrać to fotkę "pa050015p2.jpg"

Powodzenia na nastepnych konkursach
    E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2